Miért van az, hogy a Harry Potter és a Tűz ereklyéi című film ennyire nem adja vissza a könyvben leírtakat? Ott sokkal több minden van, meg hasznosabb is.
Tűz ereklyéi film és könyv nincsen, max Tűz serlege és Halál ereklyéi, gondolom az utóbbira gondolsz mert most az az aktuális.
Hát figyelj, ha láttad a többi Potter filmet, akkor ez igazából már nem is tudom mért zavar, az többi film se volt valami könyvhű szerintem.
Teljesen más dolgokra fektetik a lényeges hangsúlyt, mert egy filmben lehet építeni az ütős dolgokra stb..
mert a film nem tudja visszaadni azt, amit az ember olvasás közben átélt, elképzelt, ezért az adaptációknak nem is céljuk az, hogy tökéletesen leutánozzák a könyvet.
a könyv csak a film keretét adja, a főbb motívumokat.
persze, a könyv mindig gazdagabb, mert az teret enged az olvasó fantáziájának, a film pedig valaki másnak az elképzeléseit tükrözik.
Az utolsónak igaza van.A fiam látta az összes filmet,mégis amikor olvastam a könyvet neki izgatottan kérdezte,hogy most mi lesz,mi fog történni?
Teljesen más élmény a könyv és a film.A film a látványra,a könyv a fantáziára épít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!