Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Egy valamit nem értek a Harry...

Egy valamit nem értek a Harry Potterben: ha Dolores (Jane) Umbragde halálfaló, akkor hogy lehet patrónusa?

Figyelt kérdés
2011. jan. 1. 17:20
1 2 3
 11/24 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Olvastad Te egyáltalán a regényeket?

2011. jan. 2. 20:30
 12/24 anonim ***** válasza:

A Wikipedia nem megbízható!

Egy énekesről pl. azt írták, basszusgitáros, egy együttest alapított, amihez köze nincs, egy olyan együttesnek az énekese is volt, amivel még közös koncertje sem volt, és még Nobel-díjat is kapott. Egyszóval sületlenségeket. Olvasd el a HP könyveket.

2011. jan. 2. 22:53
 13/24 A kérdező kommentje:
IGEN olvastam őket, de nem mindet ezért vagyok kíváncsi erre. Szerintem itt nincs megtíltva, hogy csak akkor tegyünk fel kérdéseket, ha olvastuk a regényt!
2011. jan. 4. 14:36
 14/24 anonim ***** válasza:
Szögezzük már le Dolores Umbridge és nem Umbradge o.O. Amúgy én sem láttam sehol sem, hogy halálfalóknak nem lehet patrónusuk pedig már olvastam mint a 7 kötetet, és Umbridge amúgy sem halálfaló.
2011. jan. 4. 15:20
 15/24 jersey-69 válasza:
Szerintem mindegy hogy halálfaló vagy nem, patrónust idézni bármelyik varázsló tud, csak ismerni kell a varázsigét és tudni kell használni...
2011. jan. 10. 13:08
 16/24 anonim ***** válasza:
az utolsónak igaza van, mindegy hogy halálfaló vagy sem, csak a varázsige kell meg azt használni tudni.Viszont nem minden varázsdló tud patrónust megidézni, mert nem tudták megtanulni.De nem azért, mert halálfalók.
2011. jan. 12. 18:33
 17/24 anonim ***** válasza:

Cáfolnék! A Halálfalók NEM tudnak patrónust idézni.

A Patrónus idézéséhez kell egy boldog, örömteli emlék. Ez még talán rendben is lenne. Alapvetőleg egy nem túl "népszerű" varázslat, de tegyük fel, hogy egy varázsló megtanulja, aztán elkezdi pályafutását halálfalóként... Embereket öl, sötét varázslatokat használ --> sérül a lelke (nem, nem hasad szét, mint Voldemorté, de hossú távon igen nagy mértékben sérül, ez a feketemágia buktatója ebben a világban). Sérült lélekkel pedig képtelen olyan erősen koncentrálni egy örömteli emlékére (és sok hfnek nincs is ilyen emléke), hogy képes legyen megidézni egy patrónust.

Piton Lily miatt tudja megidézni, az ő szép emléke azon percek közül való, amiket Lily és ő kettesben töltöttek, minden cselekedete (így a gyilkosságok) mögé is Lily önfeláldozását helyezi okként: Ha ezt és ezt az embert megöli, Voldemort bízni fog benne --> a Voldemort bízik benne, híreket adhat a Rendnek --> ha híreket közvetít a Rend felé, ők felkészültek lesznek --> ha a Rend felkészült, és rendelkezik a megfelelő infókkal, megvédhetik Harryt, ergo:

Ha XY-t megölöm, Harry nagyobb biztonságban lesz.

EZÉRT nem sérül (olyan mértékben) Piton lelke, és ezért tudja megidézni a patrónust.

2011. jan. 19. 00:58
 18/24 anonim ***** válasza:
De elvben attól még hogy halálfaló tud patrónust idézni, csak a halálfalóknak gondolom nagyobb százaléka nem tud az előző válaszoló okai miatt patrónust idézni mint a nem-halálfalók. De ez alapvetően nem attól függ hogy halálfaló e vagy sem. Mert ha nem halálfaló is követhet el szörnyű tetteket.
2011. jan. 26. 15:40
 19/24 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti vagyok... az utolsónak igaza van. Nem azért nem tudnak patrónust idézni, mert halálfalók... tehát... pl Perselus Piton... halálfaló, mégis megy neki... nem úgy megy, hogy megkapják a jegyet, és sutty, vége, az se tud patrónust idézni, aki addig tudott... egyszerűen olyan emberek, akik alapból képesek rá, nem sűrűn mennek HFnek :)
2011. jan. 26. 16:45
 20/24 anonim ***** válasza:

1. Dolores Umbridge NEM halálfaló. Attól, hogy valaki gonosz, még nem lesz halálfaló.

2. A halálfalóknak miért ne lehetne patrónusuk?? MAx nem használják, mivel nincs rá szükségük.

2012. jan. 22. 01:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!