Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Harry Potter-ben mi az a...

Harry Potter-ben mi az a halálfaló?

Figyelt kérdés
?
2010. dec. 28. 19:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Voldemort csatlosai akik segititk,kitartanak mellette es ok is ugy gondoljak hogy helyes amit tesz es segitenek is neki:P
2010. dec. 28. 19:15
 2/12 anonim ***** válasza:
Voldemort, a Sötét Nagyúr követői, hívei.
 3/12 anonim ***** válasza:
A főgonosz követőiből összeállt díszes társaság.
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat... :P
2010. dec. 28. 21:26
 5/12 anonim ***** válasza:
97%

Na adok neked egy szörnyen pontos választ:

A Halálfalók (eredeti nevükön Walpurgis Lovagjai - egészen az 1940-es évek közepéig, valószínűleg az 1943-44-es, vagy az 1944-45-ös roxforti tanévig) Thomas Marvolo Riddle (avagy magyar fordítása szerint Thomas Rowle Denem), alias Voldemort (V'ol de mort - francia szóösszetétel, ami kicsit elferdítve "repülés a halál elől", bár nyelvtanilag helyesen fordítva inkább "holtak szárnyalása") csatlósai. Közös vonásuk, hogy aranyvérűek (több generációra visszamenőleg felmenőik varázslók és boszorkányok, bár erről is éveket tudnék mesélni :) ) és egyetértenek Voldemort "fajelméletével" (miszerint meg kell tisztítani a varázslótársadalmat a sárvérűektől (mugli származású varázslók és boszorkányok) és a muglikat is ki kell írtani, illetve uralkodni kell felettük. Személyiségük és tudásuk szerint ezerfélék lehetnek, egészen a nyugodt, elme védelmében, bájitaltanban és párbajtanban jártas, logikára alapozó zseniktől (Perselus Piton) a pszichotikus, irracionális, ám valahol mégis zseniális személyekig (Bellatrix Black-Lestrange), de olyanok is vannak, akik nem különösebben tehetségesek, csupán aranyvérük és nézeteik miatt vannak közöttük (pl.: Rowle, más néven "a magas szőke varázsló"; id. Crack és id. Monstro), míg mások politikai befolyásukkal segítik Voldemort terveit (Lucius Malfoy), megint mások pedig csupán "beházasodtak", a nézeteket nem feltétlenül osztják (Narcissa Black-Malfoy, bár ő bizonyos feltételezésekkel és filmbeli ábrázolásával szemben SOHA nem volt Halálfaló). Közös még bennük az, hogy nem ismerik Voldemort igazi származását (ugyanis imádott vezérük félvér, apja egy mugli (varázstalan ember), édesanyja Mardekár Malazár (a Roxfort egyik alapítója) egyenesági leszármazottja), ezalól az egyetlen kivétel Perselus Piton.

A Halálfalók "történelmében" több áruló is akad: a sort Regulus Arcturus Black (Sirius öccse) kezdi, aki Voldemort egyik horcruxát (lélekdarabját) lopja el.

A Grimmauld téri Black ház legfiatalabb tagját Perselus Tobias Piton követi a sorban, aki azután árulja el urát, hogy az megöli Lily Pottert, élete szerelmét.

Végül a sort egy sokat vitatott árulással Narcissa Black-Malfoy zárja, aki hazudik Voldemortnak arról, Harry él-e (hetedik könyv, a roxforti csata előtt), hogy így megtudja a fiútól, hogy Draco életben van-e.

Név szerint:

Alecto Carrow (hölgy)

Amycus Carrow (úr)

ifj. Bartemius "Barty" Kupor

Antonin Dolohov

Bellatrix Lestrange

Rodolphus Lestrange

Rabastan Lestrange

id. Crak

id. Monstro

Lucius Malfoy

Igor Karkaroff

Regulus Arcturus Black (áruló)

Thorfinn Rowle

Walden Macnair (minisztériumi hóhér)

Travers

Yaxley

Pius Thicknessee

Augustus Rookwood

id. Avery (Voldemort évfolyamtársa volt)

ifj. Avery

Evan Rosier

Gibbon

Jugson

id. Lestrange (Voldemort évfolyamtársa volt)

id. Mulciber (Voldemort évfolyamtársa volt)

ifj. Mulciber

id. Rosier (Voldemort évfolyamtársa volt)

Nott

Selwyn

Wilkes

Nem voltam rövid, de reményeim szerint ennél kielégítőbb már aligha lehetne, s ha így van, a zöld kezet mindig megköszönöm :)

2011. jan. 19. 00:16
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, akkor zöld kezed kaaapsz, hogy csak na, meg gigalájk és ilyenek. :D
2011. jan. 19. 20:12
 7/12 anonim ***** válasza:
Ezt honnan lehet ilyen pontosan tudni? Én most olvasom a negyediket,de ennyit irni a halálfalokról...
2011. febr. 5. 22:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Több, mint tíz év fanatikus HP rajongása, és sok hasonló ismerős :)

A hosszú válaszos lány :)

2011. febr. 6. 00:13
 9/12 anonim ***** válasza:

Gratulálok! Én is szeretem nagyon a HP-t,s már az utolsó kivételével mindent láttam... S olvastam is az ötödik kötetig,de most ujra olvasom mert már rég volt:)

Kb 14-15 évesen kaptam meg az első könyvet:)

2011. febr. 7. 09:56
 10/12 anonim ***** válasza:
Én általános iskola 4. osztályában kaptam karácsonyra az elsőt, azóta rajongok ^^
2011. febr. 8. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!