Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Valaki ajánljon nekem könyvet...

Valaki ajánljon nekem könyvet légyszi! 16 éves vagyok, szeretem az izgalmas könyveket és kicsit érettebb vagyok a koromnál (részletesebben lentebb)?

Figyelt kérdés

Karácsonyra akarok egy listát csinálni, hogy milyen könyveket szeretnék. Rengeteget szoktam olvasni, vastagabb könyvektől sem riadok vissza, és ha mély mondanivalója van, azt is szeretem. Pl. a Most és mindörökké az egyik kedvenc könyvem. Amiket szeretek: science-fiction (vámpírosok kíméljenek), háborús, krimi, vicces (pl. Rejtő Jenő-féle könyvek). Kicsit konkrétabban: örökség mindhárom részét (Eragon, Elsőszülött, Brisingr) olvastam, és nagyon tetszettek, volt, hogy hajnali 3ig, 4ig fent voltam :D A homokzátony a másik könyv, amit nagyon szeretek, aztán még Kétévi vakáció (Jules Verne), Bartimaeus trilógia is tetszett.

(a most kiadásra kerülő Rejtő-sorozatot is lelkesen vásárolgatom, így azt ne írjátok :P)

Olyan formában gondoltam, hogy leírjátok a könyv szerzőjét, címét, és rövid tartalmat és/vagy mi tetszett nektek a legjobban benne. Ha lehet a végét ne lőjétek le. Ja, és linkelhettek is ;)

köszikee

16/F

2010. dec. 13. 15:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm az ajánlásokat, ebből már tudok szemezgetni, de azért még jöhetnek :)
2010. dec. 18. 12:31
 12/17 A kérdező kommentje:
jah azt nem rtam, hogy mit szeretek még science fictionön kívűl. Hát még sok mindent, nyugodtan írhattok mást is!
2010. dec. 18. 12:34
 13/17 anonim ***** válasza:

Jane Austen és a Bronte nővérek könyvei - ezek a romantikus irodalom igazgyöngyei. Nem gagyi regények, hanem tényleg elképesztően fantasztikus és élvezhető művek

Büszkeség és balítélet

[link]

Emma

[link]

Jane Eyre

[link]

Üvöltő szelek

[link]

Stephen King - őt is tudom ajánlani, ha szereted a thriller-szerű regényeket (nálam simán megférnek a Büszkeség és balítélet mellett)

Tőle tudom ajánlani mondjuk A talizmánt, az kicsit fantasy is:

[link]

AZ

[link]

A borzalmak városa - első könyvem volt tőle,imádtam :)

[link]

2010. dec. 18. 13:29
 14/17 anonim ***** válasza:

16 éves srácoknak nem valók Jane Austen lányregényei, könyörgöm, hiába alapművek. Amit én ajánlok:

Orwell: 1984

Golding: A legyek ura

Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés

Salinger: Zabhegyező

Én mindet élveztem, pedig lány vagyok:D

17L

2010. dec. 18. 18:18
 15/17 anonim ***** válasza:
Hú, én voltam az Austen-es bocsi, azt hittem lányról van szó :)
2010. dec. 19. 12:54
 16/17 A kérdező kommentje:

Nem baj, nyugodtan írhattok olyat is. Pl. olvastam a "Hadd mondjam el" c. könyvet, ami szintén nem fiúknak lett írva, de mégis nagyon tetszett, megfogott a tartalma.

A legyek urát meg már olvastam. Akkor még ugyan fiatal voltam hozzá (13 éves kb), de most utólag látom, hogy mégiscsak egy jó könyv :D majd még egyszer el kell olvasnom.

2010. dec. 19. 14:20
 17/17 A kérdező kommentje:
Huh, a bőség zavara... nagyon köszönöm mindenkinek, ebből már ki is válogattam a nekem tetsző könyveket, de még mindig jöhetnek a válaszok :) köszi mindenkinek
2010. dec. 19. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!