Valaki ajánljon nekem könyvet légyszi! 16 éves vagyok, szeretem az izgalmas könyveket és kicsit érettebb vagyok a koromnál (részletesebben lentebb)?
Karácsonyra akarok egy listát csinálni, hogy milyen könyveket szeretnék. Rengeteget szoktam olvasni, vastagabb könyvektől sem riadok vissza, és ha mély mondanivalója van, azt is szeretem. Pl. a Most és mindörökké az egyik kedvenc könyvem. Amiket szeretek: science-fiction (vámpírosok kíméljenek), háborús, krimi, vicces (pl. Rejtő Jenő-féle könyvek). Kicsit konkrétabban: örökség mindhárom részét (Eragon, Elsőszülött, Brisingr) olvastam, és nagyon tetszettek, volt, hogy hajnali 3ig, 4ig fent voltam :D A homokzátony a másik könyv, amit nagyon szeretek, aztán még Kétévi vakáció (Jules Verne), Bartimaeus trilógia is tetszett.
(a most kiadásra kerülő Rejtő-sorozatot is lelkesen vásárolgatom, így azt ne írjátok :P)
Olyan formában gondoltam, hogy leírjátok a könyv szerzőjét, címét, és rövid tartalmat és/vagy mi tetszett nektek a legjobban benne. Ha lehet a végét ne lőjétek le. Ja, és linkelhettek is ;)
köszikee
16/F
Jane Austen és a Bronte nővérek könyvei - ezek a romantikus irodalom igazgyöngyei. Nem gagyi regények, hanem tényleg elképesztően fantasztikus és élvezhető művek
Büszkeség és balítélet
Emma
Jane Eyre
Üvöltő szelek
Stephen King - őt is tudom ajánlani, ha szereted a thriller-szerű regényeket (nálam simán megférnek a Büszkeség és balítélet mellett)
Tőle tudom ajánlani mondjuk A talizmánt, az kicsit fantasy is:
AZ
A borzalmak városa - első könyvem volt tőle,imádtam :)
16 éves srácoknak nem valók Jane Austen lányregényei, könyörgöm, hiába alapművek. Amit én ajánlok:
Orwell: 1984
Golding: A legyek ura
Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
Salinger: Zabhegyező
Én mindet élveztem, pedig lány vagyok:D
17L
Nem baj, nyugodtan írhattok olyat is. Pl. olvastam a "Hadd mondjam el" c. könyvet, ami szintén nem fiúknak lett írva, de mégis nagyon tetszett, megfogott a tartalma.
A legyek urát meg már olvastam. Akkor még ugyan fiatal voltam hozzá (13 éves kb), de most utólag látom, hogy mégiscsak egy jó könyv :D majd még egyszer el kell olvasnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!