Valaki ajánljon nekem könyvet légyszi! 16 éves vagyok, szeretem az izgalmas könyveket és kicsit érettebb vagyok a koromnál (részletesebben lentebb)?
Karácsonyra akarok egy listát csinálni, hogy milyen könyveket szeretnék. Rengeteget szoktam olvasni, vastagabb könyvektől sem riadok vissza, és ha mély mondanivalója van, azt is szeretem. Pl. a Most és mindörökké az egyik kedvenc könyvem. Amiket szeretek: science-fiction (vámpírosok kíméljenek), háborús, krimi, vicces (pl. Rejtő Jenő-féle könyvek). Kicsit konkrétabban: örökség mindhárom részét (Eragon, Elsőszülött, Brisingr) olvastam, és nagyon tetszettek, volt, hogy hajnali 3ig, 4ig fent voltam :D A homokzátony a másik könyv, amit nagyon szeretek, aztán még Kétévi vakáció (Jules Verne), Bartimaeus trilógia is tetszett.
(a most kiadásra kerülő Rejtő-sorozatot is lelkesen vásárolgatom, így azt ne írjátok :P)
Olyan formában gondoltam, hogy leírjátok a könyv szerzőjét, címét, és rövid tartalmat és/vagy mi tetszett nektek a legjobban benne. Ha lehet a végét ne lőjétek le. Ja, és linkelhettek is ;)
köszikee
16/F
Darren Shan:
-Vámpír könyvek. 12 részes sorozat, nem kell sírni a vámpírocskák miatt, ez nem a tvájlájt. Eléggé egyedi a története, simán olvasható szerintem.
-Démonvilág. 10 részes, a vámpíros sztorinál is sokkal jobb, itt eléggé beérett a srác (a vámpíros az első sorozata volt, tizenévesen kezdte)
-Város trilógia. Jelenleg az első rész, A holtak vonulása van kint. Nem fantasy, inkább thriller-krimi beütésű a cucc.
Ha szereted az elgondolkodtató könyveket (és olyat aminek csattanój ais van a végén)
akkor ajánlom Yann Martel - Pi élete című könyvet
Ha Sci-fi tetszene most jobban akkor
Dan Simmons - Hyperion
Ha ifjúsági izgalmas könyvet ekresel:
Suzanne Collins - Éhezők viadala
Ha a fantasyt szereted akkor
Brent Weeks - Árnyak útján című könyvet ajánlom (fantasztikusan jó, most nem régen jelent meg)
Szerintem egyezik az ízlésünk,ugyanis az Örökség és a Bartimaeus trilógia nekem is megvan. Fantasyt ajánlanám a Cassandra Clare:Végzet ereklyéi trilógiát,aminek nálunk két része jelent meg eddig:Csontváros és Hamuváros.Mióta olvastam ez lett a kedvencem. Gigi olvasmányai blogon olvashatsz róla tartalmat és kritikát.
Sci-fi triller:Michael Grant: Gone Köddé váltak,ami szintén egy izgalmas regény. Nem tudtam letenni.
Tartalma itt:
Mivel én megszállott Stephen King fanatikus vagyok, nem bírom ki, hogy ne ajánljak tőle egy pár könyvet.
Személyes kedvencem a Tóparti kísértetek c. könyve. Elég hosszú, de engem ez akkor sem tántorított el, amikor negyedszer kezdtem el olvasni. Kísértetsztori, a főhős (Mike Noonan) szemszögéből íródott. A hangulatra jellemző a halvány, de mindvégig jelenlévő melankólia, és az állandó feszültség.
A menekülő ember
Ezt a könyvet Richard Bachmann néven írta, de mára már a valódi nevével árulják. A történet 2025ben játszódik. Főhősünk egy munkanélküli pasas egy pici beteg babával és egy nejjel. Hogy megmentse a gyereküket beszáll egy tv-s valóságshow-ba, aminek az a lényege, hogy 1 hónapig menekülnie kell. Viszont ez nem olyan egyszerű, mivel vadászokat küldenek rá és a civileknek fizetnek, ha a kezükre adják vagy fülest adnak a hollétéről.
Carrie
Egy meghurcolt lány bosszút áll ellenségein telekinetikus képességeivel.
Ragyogás
Ezt mindenki ismeri :)
Ennyi elég lesz SK-től :D
Daphne du Maurier -A Manderley-ház asszonya
Takami Kósun - Battle Royale (véresnagyonvéres)
Bram Stoker - Drakula (a felülmúlhatatlan vámpírsztori)
Edgar Allan Poe művei
Edith Warhol - Az ártatlanság korszaka (szerintem az alapműveltség megköveteli az ismeretét)
Victor Hugo - A nevető ember (ez ihlette Joker-t a Batman-ből)
És ha már Batman, olvass képregényeket is! Stephen King mellett a másik megszállottságom. Képregények közül ajánlom: Watchmen, Rozsomák, Batman- Hush, Pókember -Holtak között, Sin City, Fenegyerek stb.
Azt hiszem ennyi, hacsak nem érdekel a filozófia és a pszichológia. Én csak az efféle könyvekben vagyok jártas :)
ugyan nem sci-fi, de ha szereted az igzalmas könyveket, akkor olvass Dan Brownt:)
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!