Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok az alkonyat...

Balogh Eszti kérdése:

Mit gondoltok az alkonyat című könyvről?

Figyelt kérdés
2010. nov. 18. 20:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
az első rész tetszett, de a többinek valahogy romlott a szinvonala. A 3.at unalmasnak találom eléggé.
2010. nov. 18. 20:27
 2/13 anonim ***** válasza:
57%
Az első rész tagadhatatlanul remek kis könyv lett, nem véletlen a népszerűsége. A többinek valóban romlott a színvonala, érződött rajta, hogy inkább azért írják, mert "kell."
2010. nov. 19. 10:53
 3/13 anonim válasza:
57%
Beleolvastam, de annyira nyálasnak találtam, h le is tettem....
2010. nov. 20. 07:29
 4/13 Szandra28 válasza:

Az első a legjobb a második is jó de vannak benne kicsit uncsi részek. a 3. dögunalom de a 4. fantasztikus...

ha a filmel összehasonlítom akkor az első résznél a könyv jobb.... a 2.nál is a könyv de a film jo ez döntetlen... a 3.nál egyértelmű hogy a film minden elismerés a rendezőnek nagyon jól megcsinálta. és a 4.et várom hogy milyen lesz de sztem a könyv verhetetlen lesz :)

2010. nov. 20. 12:46
 5/13 anonim ***** válasza:

Nekem százszor jobban tetszett az első rész könyvben, mint a film. A másodikat még csak most olvasom, arról nem tudok véleményt mondani.

De én spec szinte végigröhögtem a könyvet.

2010. nov. 20. 19:45
 6/13 anonim válasza:
IMÁDOM az összeset
2010. nov. 24. 17:18
 7/13 anonim ***** válasza:
71%

Előre bocsájtom, h senkit nem akarok megbántani, csak a véleményemet írom le.

Mindenki áradozott, h ez milyen jó, meg minden, elolvastam az összes könyvet, de engem valahogy nem tudott megfogni. Egy tipikus "gimnáziumi" szerelmi háromszög, annyi az új benne, h fantasy burokba csomagolták, ami megjegyzem nagyon rosszul sikerült. Az első még úgy aránylag elfogadható volt, a harmadik-negyedik is még úgy-ahogy, kicsit nyögve-nyelősen, de a második az mélypont volt. Ennyi nyüglődést egy könyvben sem olvastam még. Szóval annyira nem volt rossz, de nem lettem volna öngyilkos, ha kimarad az életemből. Amúgy szerintem az írónő maradjon meg a sima szerelmi regényeknél, és ne bolygassa a fantasy világát. Inkább hagyja azokra, akik értenek hozzá. 16/L

Ui.: Tudom, h ezért sokan utálni fognak, de szerintem még akkor sem tudtak volna ennyi tehetségtelen színészt összeválogatni, ha akarnak. Főleg a két főszereplő. Egy havasi bromélia (:D) több érzelmet tud felmutatni, mint ezek ketten együttvéve.

2010. nov. 24. 20:05
 8/13 anonim válasza:
57%
Ha vámpír regényt akarsz 10000000x inkább az inni és élni hagyni (True Blood). Kellemes kis krimi :)
2010. nov. 25. 07:06
 9/13 anonim válasza:

Már annyi fórumon írtam, de ez az utolsó kettő üzi után gondoltam mégis hozzászólok.

Kezdem először azokkal a negatívumokkal amikkel egyetértek. Ami szerintem is nagy hiba volt az Bella szerepére Kristen Stewart választás volt. Tényleg igaz, hogy állandóan olyan arcot vág, mint aki ciromba harapott! Ez tagadhatatlan, hogy hibáztak vele kapcsolatban a filmesek már az első résztől kezdve!

Másrészről a könyv írójáról - hogy pontosan mihez is ért és mit is kéne írnia - szerintem annyit, hogy szeretnél te annyit keresni életedben mint amennyit ő ezekkel. És egy rossz könyvből még akkor sem fogy ha nagy a PR hozzá!! Ez vedd nyugodtan kp-nek!

Nekem tetszett mind a négy könyv, de nálam is a 4. a nyerő egyértelműen. Egy pillanatig sem gondolnám, hogy bármelyik rész unalmas lenne könyvben, csak véleményem szerint olyanok a kezükbe se vegyék, akik nem szeretik a romantikus könyveket. Én világ életemben az ilyen könyveket szerettem és a Twilight Saga messze viszi a pálmát!!! Még simán olvastam volna egy 5. és akár 6. könyvet is. Sőt mondhatni olvastam is - csak fanfic formájában más írótól - már plusz 3 és most 4. könyv íródik. Szóval részemről megunhatatlan.

Szerintem a T. Saga-hoz kell egy érzelmi gazdaság, hogy meg tud élni, de lehet hogy páran akik nem olvasták még éretlenek hozzá vagy csak nem ez az ízlésük. Nos ők tényleg ne is olvassák akkor egyiket sem, mert tényleg nem fog tetszeni!!

Jobb a True Blood? Ott kezdődik, hogy fejszét sem hasonlítjuk a baltához minőségileg, mert totál két különböző dolog. Azért hasonlítod, mert mind a kettőben vannak vámpírok?! A TB-ról írtad is, hogy krimi míg a Twiligtok elsősorban ROMANTIKUS könyvek. Már alapból itt téved jó sok ember, de mindegy. Szóval visszatérve, nézd meg légyszi az eladási listákat és majd akkor ki is derül, hogy összességében melyik is a jobb! Még arra sem lehet fogni, hogy a Twilight-ból film is van, mert bizonyára te is tudod, hogy TB sorozat formájában szintén megy a TV-ben. Hozzáteszem, egy szóval sem mondom, hogy a TB rosszabb lenne, csak tényleg ne hasonlítsuk a kettőt!

Úgy érzem, hogy még meg fogom bánni, hogy megint belegabalyodtam egy ilyen témájú linkbe, de én akkor is szeretem a történetet, és úgy érzem ki kell állnom érte. Annak ellenére is, hogy szükségük sem lenne rá, mert az eladási, nézettségi, ... indexek alapból magukért beszélnek.

Összegezve, akit érdekel egy romantikus történet vámpír témával fűszerezve az olvassa el nyugodtan, a többiek pedig csak azért ne kezdjenek neki, mert sokan elolvasták már és ciki, hogy "én még nem olvastam".

N/már rég nem tini

2010. nov. 26. 16:11
 10/13 anonim válasza:

Már lelövöm magam :S, de még annyi, hogy azt sem értem, hogy az akinek már az első vagy a második, ... sem tetszett, az hogy bírta elolvasni mind a négyet?!?! Nem 100 oldalas könyvekről van szó!

Ez számomra rejtély marad örökre!

2010. nov. 26. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!