Mit gondoltok Stephenie Meyer könyveiről? Én most az Alkonyat sorozataira értem. (Alkonyat, Újhold, Napfogyatkozás, és Hajnal hasadás)
Én szeretem őket..sztem jó könyvek, az újhold az egyetlen ami annyira nem tetszett az alkonyatot és a hajnalhasadást imádom:)bár az 5. könyvet(ami még csak félig van kész) nem volt még erőm elolvasni de most lehet hozzákezdek...
szerintem nagyon jól el vannak találva a karakterek is és amit a filmekkel műveltek az szörnyű....
én is gondoltam hogy elolvasom az 5. könyvet de mivel nincs befejezve nem látom értelmét
végülis nem vmi túl jó h elkezdem olvasni aztán meg abba kell hagynom mert nincs meg végig
ha belessz fejezve biztos kiolvasom azt is
Pontozzatok le és üssetek agyon,
de nekem nagyon tetszett az a három kötet, amit elolvastam, és nagyon várom a Hajnalhasadást.
Szépen van összeszerkesztve, jól van kidolgozva a háttértörténet, klasszul ötvözi az indián legendákat a hétköznapi élettel.
Tetszik az ellentét, ami Jacob és Edward között van, és jó a természeti motívumok feldolgozása. A karakterek nem hagynak üres, feldolgozatlan kérdéseket, a motivációik pontosan érthetőek, és minden szereplőben van valami szerethető.
Megmozgat némi filozófiai érdeklődést az olvasóban, van egy kis vallás-szerű beütése, talán az életen ntúlmutató kérdésekre is keres választ.
A gyermekkor és a komoly, felelősségteljes felnőttlét közti határvonal ábrázolása is pontos.
A történet megszövegezése kifejezetten szép, és a regény véleményem szerint túlmutat egy romantikus nyalánkságon.
Szerintem a film nem túl jól sikerült feldolgozás, (ettől függetlenül, jegyzem meg csendben, megnézem, mert imádom Jacob Black hasizmait...:)), és nem kellene kiskamasz lányoknak reklámozni, hogy olvassák el a románc miatt,
mert szerintem a könyv igaziból világok találkozásáról szól, életek és sorsok összefonódásáról és szétszakadásáról, és a sorsszerűségről, de ezt kiskamasz lányok nem fogják megérteni, és nem tudnak majd mihez kezdeni a történettel.
eleinte hulyesegnek tartottam, vegul elolvastam az alkonyatot, lassam minek a nagy felhajtas es hat.... megszerettem. nekem a kedvencem a napfogyatkozas, lebilincselo ahogy edward es jacob folyamatosan taktikazik a hatterben. a hajnalhasadas is jo, bar a bella terhes idoszakat meglehetosen unalmasnak talaltam. az ujholdban is unalmas egy ido utan hogy mennyit szenved, de lehet csak en unom ezeket a reszeket.
tetszik a totalis ellentet edward es jacob kozott.
az akcio resze is jo, bar szerintem a harry potter cselekmenyszala mellett sehol sincs. inkabb a szerelmi, erzelmi szalak, a motivaciok, a halhatatlansag kerdese es a dontesek a jok. a karakterek jol megformaltak, bar en kisse egysikunak talaltam oket. cullenek anaygi helyzete is uncsi egy kis ido utan, tul idilli minden. noha van ra magyarazat (alice elore latja a tozsde ingadozasat), egy szo sem esik rola sehol hogy valoban hogy intezik penzugyeiket, mintha egyszeruen csak lenne nekik. az sem teljesen tiszta hogy a nyilvantartasban hogy nem feltuno hogy ok mar tobbszaz eve elnek. oke, hogy koltoznek hogy a lakossagnak ne tunjon fel, de a hatosagokkal mi lesz? a hajnalhasadasban van egy resz amikor bella penzert hamis iratokat vesz, de meg ez sem tisztaz mindent. mondjuk ezek csak reszletkerdesek amik a konyv szempontjabol nem lenyegesek, csak egy ido utan szemet szurnak. minden esetre a 4.kotetben mar kisse tulzasnak talaltam a tucatnyi bentley, porsche, meredes, a szobanyi uj ruha bellaek kunyhojaban, esme szigete, stb. edward es bella szerelme is kisse tulzas, sosem inognak meg, sosem bizonytalanodnak el. oke, hogy fikcio, de akkoris. ahoz kepest hogy mennyi mindennapi, foldhozragadt apro reszlet van a konyvben, nehany dolog szerintme el van tulozva.
a nyelvi megformaltsaga is sokkal gyengebb mint a potter sorozate. nem egy kiemelkedo alkotas, megis kepes megmagyarazhatatlanul lebilincselni, lenyugozni es magaba bolonditani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!