Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a novelláról?

Figyelt kérdés

Elfáradtam. Nehéz napom volt. Talán az életem hirtelen megváltoztató csodák helyett a mindennapi csodákra kellene figyelnem.

Kilépek az ajtón. Hűvös, ám mégis simogató fuvallat öleli körbe testem. A nap vörös jelmezbe bújtatja a kószán élébe osonó bárányfelhőket. A város minden porcikáját betölti ez a furcsa, mesebeli színekben játszó fény. Arany árnyalatú levéleső fedi el az egyre gyengülő napfény után nyújtózó, sárguló fűszálakat.

Elnézek a horizont felé. Úgy látom, a Nap szélmalomharca a mohó horizont ellen ma is ugyanazzal az eredménnyel járt. A nagy világító helyét a város sok kicsi világítója veszi át. Egyre hűvösebb fuvallatok ostromolnak, mintha könyörtelenül próbálnák kifújni testem melegét a kabátom alól. Lábaim gyorsuló ütemet vesznek, hajtják őket az otthon melegében úszó gondolataim. Lelki szemeim előtt a kedvesem angyali mosoly kíséretében épp kiveszi az ínycsiklandóan gőzölgő aranybarna süteményt a sütőből. Nem vár vele, azonnal el is kezdi felszelni. A frissen tányérra rakott szeletek édes, fahéjas illattal húznak maguk, és ezzel együtt kedvesem felé. Egyiküknek sem tudok ellenálni.

"Nézzen már az orra elé!"- egy rekedt, barátságtalan, érces hang visszahúz a hideg valóságba. Már nagyon hiányolom az otthon melegét. Utcáról utcára haladok a gondolataim célpontja felé. A velem szembe jövő arcok tekintete egyre komorabb, úgy érzem, mintha minden ilyen röpke találkozás kiragadna belőlem valamit, ami én vagyok és amit minden áron meg szeretnék tartani. Már nem vagyok túl messze. Elegem van a nagyváros lélekölő kegyetlenségéből. Vár rám a melegség, a kedvesem, a ragyogó mosolya, lágy ölelése, lelke aranya. Vár rám ő, és az a mennyeire tökéletesített süteménye, amely minden egyes alkalommal egyre finomabbá válik!

Megjöttem. Benyitok a létező legszebb hangon nyikorgó kapun. Még pár folyosó, és ott van Ő!

Rápillantok. Hajnal Éva. 1988-2022. Emléked örökké velünk marad.

Jó volt újra látnom téged. Holnap újra jövök Kedvesem!

nov. 2. 20:58
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Semmi reakciót nem váltott ki belőlem.

Tudom, nagy durranás lett volna a végén, hogy a temetőbe megy a főhős, de nálam ez elmaradt.

nov. 2. 21:00
 2/6 anonim ***** válasza:
69%

Kerdezo, nekem tetszett!! Te írtad? Az elso valaszolora ne figyelj, szerintem nincs igaza.

Nekem tetszett benne a szohasznalat, a leírasa a dolgoknak, a fordulat a vegen es hogy nem volt tul hosszu, nem lett elnyujtva, ami a mai ADHD-s tarsadalomnak oriasi elony, mert rovid ideig tudnak koncentralni az emberek. Nem volt tultolva benne semmi es megis a rovidsege ellenere nagyon megfogott. Nekem tenyleg nagyon tetszett. Egyszerre volt szívmelengeto es szívszorító, egy ilyen furcsa kettosseg erzesem lett.

nov. 3. 06:00
 3/6 anonim ***** válasza:
69%

“Arany árnyalatú levéleső fedi el az egyre gyengülő napfény után nyújtózó, sárguló fűszálakat.”

Ez nagyon tetszik. Nem tul sok szoval nem giccses, hanem pont el van talalva, hogy az ember el tudja kepzelni.

"Nézzen már az orra elé!"- egy rekedt, barátságtalan, érces hang visszahúz a hideg valóságba.

Tetszik ahogy kizokkent ez a resz az idilli leírasból.

“Benyitok a létező legszebb hangon nyikorgó kapun.”

Ez annyira jo. Aki erzett ehhez hasonlot, az tudja, aterzi.

nov. 3. 06:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

#2 én nem azt mondtam, hogy rossz volt, hogy nem tetszett, csak nem váltott ki belőlem különösebben semmit.

Jól megvan írva, nincs összecsapva.

nov. 3. 06:27
 5/6 anonim ***** válasza:
41%
Egyet kell értsek félig-meddig az 1-essel. Nem váltott ki belőlem semmit, valószínűleg holnapra meg is feledkezem róla, DE ettől függetlenül egy szépen megírt, összeszedett írás.
nov. 8. 12:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Belőlem sem váltott ki különösebb érzéseket. Szerintem egy kicsit jobban részletezhetnéd. De amúgy jól van megírva. Tetszik, csak lehetne részletesebb. De tudom, hogy nehéz utólag átdolgozni a sztorit (mert én is szoktam írni) de lehetséges, és hidd el, sokat dob rajta, ha kidolgozottabb. De jó lesz ez.
nov. 8. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!