Csalásnak számít ha a ChatGPT segít egy történetben?
Ha ötleteket ad, az nem gond (bár tudd, hogy általában nagyon sablonos dolgokat mond).
Ha megíratod vele a könyvet, az a gáz. :)
Engem speciel nem érdekelne.
Az algoritmus nem fpg kreatív ötleteket hozni, csak újra rágja amit talál a neten. Klisé halmaz, meg lopott is.
Én sokkal inkább olvasnék valami olyat, amiben emberi kéz,emberi gondolat van.
Ha még bem tudod hogy van egy bizonyos rész, milyen egy karakter,kicsit hagyd emészteni a dolgot. Figyeld az embereket magad körül, itt ott, mindnehol.
Sokkal jobb lesz amit írsz. Lesz benne lélek, és azt az olvasók is értékelik.
Legalábbis szerintem.
Érdekes kérdés, most folyamatosan figyelem a kommenteket egy FB hirdetés alatt, ahol "szellemírást" ajánlanak, kizárólag jó ötlet alapján.
Eléggé megoszlóak a vélemények.
Szellemírásnak szerintem az a legnagyobb problémája, hogy oké, hogy az ötlet és a történet a tiéd, meg a te neved kerül a könyvre, de minden írónak van egy saját stílusa, amit a szellemíró viszont nem tud ugyanúgy átadni.
Nem tudom, miből lehet érezni valaki stílusát, de egyszerűen tényleg érezni lehet, hogy ki írta a szöveget, ha már olvastál az illetőtől. Nekem sokan mondták már, hogy szeretik a stílusomat, de fogalmam sincs, milyen a stílusom 😅 Azt viszont bizton állítom, ha egy szellemíró vagy gép írna helyettem egy regény az ötletem alapján, senki sem ismerné fel, hogy én írtam, mert nem lenne benne az a megfoghatatlan dolog, amit írói stílusnak mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!