Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csalásnak számít ha a ChatGPT...

Csalásnak számít ha a ChatGPT segít egy történetben?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy ötleteket ad néhány részhez, vagy segít például szabályokat, karaktereket kitalálni, egészíteni őket. Egy sárkányos történetről lenne szó, és ahoz kértem a segítségét néhány ponthoz, érdekességekhez.

okt. 26. 11:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha ötleteket ad, az nem gond (bár tudd, hogy általában nagyon sablonos dolgokat mond).

Ha megíratod vele a könyvet, az a gáz. :)

okt. 26. 11:49
 2/14 anonim ***** válasza:
40%
A te történeted, azt csinálsz vele amit akarsz. Pont ez a mindenhatóság a lényege. Senki bele nem szólhat. Emiatt csalás sincs.
okt. 26. 12:49
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Pont annyira, mintha a pasidat/csajodat kérdeznéd, hogy ide szerinte mi lenne jó.
okt. 26. 15:01
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

Engem speciel nem érdekelne.

Az algoritmus nem fpg kreatív ötleteket hozni, csak újra rágja amit talál a neten. Klisé halmaz, meg lopott is.

Én sokkal inkább olvasnék valami olyat, amiben emberi kéz,emberi gondolat van.

Ha még bem tudod hogy van egy bizonyos rész, milyen egy karakter,kicsit hagyd emészteni a dolgot. Figyeld az embereket magad körül, itt ott, mindnehol.

Sokkal jobb lesz amit írsz. Lesz benne lélek, és azt az olvasók is értékelik.

Legalábbis szerintem.

okt. 27. 02:50
 5/14 anonim ***** válasza:
48%
Persze, végül is egy barátoddal is megírathatod a sztorit, majd pakoljatod fel a netre, mint a saját regényed. Akkor már miért ne egy gép végezze helyetted a munkát, hogy egyáltalán ne kelljen emberi agysejteket mozgatni hozzá? Minek is a kreativitás, amikor a ChatGPT is megcsinálja ugyanezt! /s
okt. 27. 11:44
 6/14 anonim ***** válasza:
49%
Csalásnak épp nem csalás, de rossz lesz. A mesterséges intelligencia gyakorlatilag használhatatlan kreatív feladatokhoz. Ha ki kell találnia valami újat, az nem megy neki, innen-onnan összeollózott zagyvaságot fog mondani, ha egyáltalán ad értékelhető választ.
okt. 27. 19:05
 7/14 anonim ***** válasza:
28%
Aki azt írja, szart ír az AI, valaha probálta már? Mert nem, nem ír szarul, még magyarul sem.
okt. 30. 11:21
 8/14 anonim ***** válasza:
42%
Egy lelketlen fost fog kiokádni magából, legyen szó bármennyire jó helyesírásról. Ráadásul nem magától fog neked kitalálni dolgokat, hanem másoktól lop, akik igen nagy valószínűséggel nem járultak hozzá, hogy bekerüljenek az algoritmusába.
okt. 30. 15:08
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés, most folyamatosan figyelem a kommenteket egy FB hirdetés alatt, ahol "szellemírást" ajánlanak, kizárólag jó ötlet alapján.

Eléggé megoszlóak a vélemények.

okt. 30. 15:12
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Szellemírásnak szerintem az a legnagyobb problémája, hogy oké, hogy az ötlet és a történet a tiéd, meg a te neved kerül a könyvre, de minden írónak van egy saját stílusa, amit a szellemíró viszont nem tud ugyanúgy átadni.

Nem tudom, miből lehet érezni valaki stílusát, de egyszerűen tényleg érezni lehet, hogy ki írta a szöveget, ha már olvastál az illetőtől. Nekem sokan mondták már, hogy szeretik a stílusomat, de fogalmam sincs, milyen a stílusom 😅 Azt viszont bizton állítom, ha egy szellemíró vagy gép írna helyettem egy regény az ötletem alapján, senki sem ismerné fel, hogy én írtam, mert nem lenne benne az a megfoghatatlan dolog, amit írói stílusnak mondanak.

okt. 30. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!