Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Wattpadon mi az a könyves...

Wattpadon mi az a könyves klisé amit egyből kiszúrtok?

Figyelt kérdés
Wattpadra írok, olvasni csak ritkán és keveset szoktam, és érdekelne hogy mik azok a könyves klisék, és fordulatok amiket ha láttok egyből azt mondjátok hogy nem érdekel. Nyilván amatőr hibákról beszélünk. Alapvetően szerintem egyedi ötleteim vannak (eddig egy Harry Potter fanfictiont kezdtem el írni) de érdekelne hogy mik a nagyon amatőr hibák, és klisék amit el lehet kerülni.

okt. 6. 19:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
70%

Olyan klisés szálakat írnék, amikből szerintem nagyon sok is van, illetve eddig alig találtam belőlük olyant, amit remekül megírtak volna (karakterfejlődéssel, nem kiszámítható eseményekkel tűzdelve, kiváló nyelvezettel, különböző karakterszemélyiségekkel, egyediséggel), így számomra már nagyon unalmassá, kiszámíthatóvá, és nem élvezhetővé váltak:

-a suli nagymenője és a suli szürke egere

-a lány elmegy egy híres csapat koncertjére, ahol a frontember kiszúrja őt a tömegben, majd összejönnek

-adott egy bunkó srác, akiért mindenki odavan a külseje és sármja miatt, de van egy lány, aki képes visszaszólni, kiállni magáért, a srácnak ez megtetszik, majd összejönnek

-amikor a szereplő, E/1-ben, minden reggelt azzal kezd, hogy a tükör előtt állva leírja, aznap hogyan néz ki, majd az író betesz egy képet is erről

-illetve mostanában, mintha (vagy legalábbis én így érzem) túlromantizálják a vérfarkasokat

okt. 10. 12:30
 12/14 anonim ***** válasza:
#10 minden történet kap egy esélyt, de ezek azok a dolgok, amikről legkésőbb a harmadik fejezetre kiderül, organikus részei-e a sztorinak, vagy csak lecserélhető látványelemek. Tapasztalatom szerint az utóbbi a jellemző, és lehet kukázni a sztorit.
okt. 13. 13:07
 13/14 anonim válasza:
100%
Nem tudom, hogy ez klisének nevezhető-e, viszont utálom, amikor egy egész könyvön keresztül ugyanazokat a (leginkább romantikus) jeleneteket mindkét főszereplő szemszögével leírják. Mármint semmi bajom a dupla pov-os könyvekkel, ha jól meg van írva. Viszont minden egyes részt kétszer elolvasni rohadt unalmas.
nov. 27. 20:08
 14/14 A kérdező kommentje:
13. Amúgy most hogy így belegondolok az nekem is zavaró szokott lenni
nov. 27. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!