Mi a kevésbé gyakori? Ha a gonosztevő bunkó a munkásaihoz, vagy ha egy fair munkaadó?
Van egy ötletem egy sztorihoz, még a részletek kialakulóban vannak, s az eredeti ötlet része volt, hogy a gonosz nem csak nem fizeti a munkásait, hanem borzasztóan viselkedik velük szemben, kivéve párukkal, viszont közben rájöttem, hogy semmi okuk nála maradni a történet kontextusában, és a "gonosz egy rabszolga hajcsár az embereivel szemben" egy olyan dolog, amit többen is nagyon sokszor megcsináltak, és valószínűleg jobban. Szóval azt gondoltam, hogy hiába nem lenne egy rendes személy, inkább adjon tetőt a fejük fölé (és tán elég pénzt is), szóval legyen rá okuk, hogy hűségesek maradnak hozzá, mert a "megfélemlíti őket, mert" egy kissé lustának érződik nekem. De valóban az? Mi van, ha a második opció is már ez is túl sokat felhasznált klisé? Tudom, számtalan esetben ez a megvalósítástól is függ, de akkor is érdekelne.
Kíváncsian várom, hogy ki mit gondol erről. (Nem feltétlenül a válaszok alapján döntök majd, de úgy gondoltam nem árt, ha felteszem a kérdést, hogy nyerjek különféle perspektívákat)
Történet függő szerintem.
Attól függ, hogy maga a történet melyiket indokolja.
Pl. ha a sztoriban lényeges elem, hogy a dolgozók sztrájkba lépnek, vagy valami miatt (ami mondjuk nem a szereplő életével függ össze, mint egy örökség) a főhős eljön a munkahelyéről, sokkal logikusabb, hogy a főnök vagy a körülmények problémásak, mint hogy egy korrekt helyről csak úgy lelép.
Attól függ, hogy miért gonosz.
Ha például a gonoszod egy szadista állat, aki alapjáraton kegyetlen, akkor nyilván az övéinek sem kegyelmez.
Ha egy kicsit mérsékeltebb, hidegvérűbb, akkor az is megállja a helyét, hogy rendes körülményeket biztosít, de a hibázókkal szemben kegyetlen.
Ha pedig csak azért gonosz, mert rossz szemszögből nézzük és csak egy akadály a főhösök és a cél között, esetleg vetélytárs, akkor sok szempontból akár emberibb is lehet a hőseidnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!