Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kaphatnék pár véleményt? (A...

Kaphatnék pár véleményt? (A többi infó lent)

Figyelt kérdés

Mivel úgy láttam, hogy a tegnapi Wattpad kérdésre egész jó gondolatok jöttek, én is megpróbálom itt ezt...

Tartalmaz itt-ott erotikus részeket, de nincs benne erőszakos szex vagy nagyon túltolt betűleves (LMBTQ). Link:

[link]

Ha bárkinek bármilyen észrevétele van, írja le nyugodtan. Negatív vélemény is jöhet, amennyiben valami megoldást is javasol, és nem csak annyiból áll, hogy „ez sz@r”. A borító is egy itteni kérdés miatt fejlődött ilyenné.

Annyi kérésem lenne, hogy ha esetleg tetszik, és van Wattpad fiókod, a csillagokat szívesen fogadom. :)

szept. 22. 12:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nem bizonygatom, csak falra mászok tőle, mikor valaki így rá van izgulva „az AI lopás” témára.

Az első ajánlott konceptciója alapján akartam valamit (Thrist), de sehogy sem voltak jók a méretek és a szögek. Akkor meg még címet is szavaztattam, így az sem volt biztos, hogy lesz bene egyáltalán ö betű a fognyomoknak.

Így böngészgettem az alapján, és belefutottam a Court of the Vampire Queen ezen borítójába:

[link]

Egy ilyenhez meg már volt alapom. Csak a szimmetria és kulcscsont volt bajos.

És lehet velem nem egyetérteni és lehordani mindennek, de szánnivalónak tartom az AI témán való rugózást, mikor már jóval csak az internet előtt is lopkodták innen-onnan az emberek a dolgokat teljes egészükben. Az összeszerkesztett borítoknál is leállsz hőbörögni, hogy csak és kizárólag ingyenes stock fotókból vannak, vagy a netről lopta?

A Wattpadosok csoportban volt régebb egy AI kérdés. Ott is valaki azt tanácsolta a kérdezőnek, hogy inkább keressen egy rendőrös sorozatot, s abból vegyen ki egy képernyőképet...

Akkor megróbálom teljesen kiszedni a végjegyzeteket.

A csoportot köszi.

Azzal van bajom, amikor folyton csak ki van emelve a téma. A Sárkányherceg sorozat hozzáállását például szeretem. De a Pride-ból és a hasonlókból már kezd elegem lenni.

Én találkoztam már olyannal DeviantArt-on, hogy komplett rajzok voltak letöltve és újraposztolva másnál. Egyszer még saját rajzommal is. (Mikor kommentbe beírtam, hogy a leírásnál a felhasználónevemet legalább helyesen leírhatta volna, letörölte.)

Így meg megint visszatérnék egy reagálasomra az egyik régebbi kérdésnél: miért rosszab az AI, mikor az csak random keres valami talán passzoló kis részeket egy adatbázisban, mint az, hogy a kard keresztvasa és markolata egy létező dísztőrből jött? (Vagy a borító is tulajdonképp)

Teljesen újat alkotni manapság jóformán lehetetlen. Még úgy is lehet valami hasonlót csinálni, hogy a „lemásoltról” tudomásod sem volt.

szept. 23. 14:18
 12/17 anonim ***** válasza:
54%

"Mások is lopnak, nekem miért ne lehetne?"

Most konkrétan ezt mondtad.

A legnagyobb problémám a generatív AI-jal (azon kívül, hogy engedély nélkül lopja a copyrightolt termékeket, amikből aztán a genrálások miatt a fejlesztőcégek kapnak csak pénzt, az eredeti alkotó viszont egy említést se, ráadásul hót feleslegesen fogyaszt annyi áramot, ami egy falut ellátna árammal) az az, hogy kiöli a lelket a művészetből.

Lehet, hogy mi Wattpadra csak keresünk egy random képet a neten, de abban sokkal több lélek lesz, mint egy AI generált képben, ami ráadásul még csúnya is (engem nem lehet meggyőzni, rossz érzés ránéznem a túl sima vonalakra, aamiket egy ilyen eszköz generál). A képkeresés rengeteg ihletet ad, a hozzáadott szerkesztéssel lehet csiszolni a hangulatán, és ez az egész ad egy lelket annak a borítónak, belerakja a készítő stílusát, ahogy a te rajzodban is benne van a stílusod. Ha generáltatsz valamit, lehet, hogy pont olyan lesz, amilyet elképzeltél, de lelketlen lesz, és rossz ránézni. Pláne úgy, hogy pont a Wattpados csoportban rengeteg olyan borítót láttam már, ami teljesen feleslegesen lett generálva, mert egy szobrot vagy zöld lötyivel megtöltött poharat ábrázolt, amit 1000%, hogy egy sima képkereséssel is meg lehetett találni.

Ha egyetlen képet fogsz, tudsz akár kreditet adni az eredeti tulajnak, de ha genráltatsz, akkor akár 20-30 embertől is lopsz, akik még egy említést sem kapnak, és ezzel azt a céget támogatod, aki engedély nélkül etette meg az alkotók munkáit a szoftverével. Ezért rosszabb. Főleg úgy, hogy elvileg te is művész vagy.

Az én véleményem az AI-ról az, hogy lehetne ez egy jó dolog, de nem a jelenlegi helyzetben, hogy semennyire nincs szabályozva, bárkitől lophatnak (mert ők bizony teljes egészében lopnak, mert az alkotók tudta nélkül veszik el a munkákat, majd szereznek belőle jó sok pénzt), és most még copyrightoltatni is akarják az AI generált képeket, amik több lopott műből állnak. Ők szarhatnak a copyrightra, de ha valaki az ő szoftverük által generáltat képet, az fizessen, hogy használhassa is azt a képet, ofc.

Valaki írt is a jogi hátteréről a dolgoknak, itthagyom a linkjét, hátha így könnyebben megérted:

[link]

A pride-ból pedig lehet eleged, akkor sem kell ilyen megjegyzéseket szórni, majd megsértődni, ha valaki jelzi, hogy bigott módon fejezted ki magad.

szept. 23. 14:50
 13/17 anonim ***** válasza:
67%
Nem tudom, miért fosztanád meg magadtól az eredetiség lehetőségét, csak azért, mert mások megengedik maguknak, hogy olcsó jánosok legyenek. A borítód tök jó lenne, ha a saját ötleted lenne, de így minden eredetiséget és művészi őszinteséget nélkülöz. Truly maidenless behavior.
szept. 23. 14:57
 14/17 anonim ***** válasza:
95%

Na, hát látom csak sikerült lepontozni, akkor tényeg betalált a dolog, és még durcásak is vagyunk?

Már kb tízszer leírtam neked, hogy NEM vagy ráutalva az AIra, a lopkodásra stb.

Keress egy tetszőleges profi, félprofi, vagy hobbi grafikust, és dolgozz vele.

Ha tényleg szabad kézzel írsz egy egész regényt, tiszteld már meg a saját munkádat azzal, hogy fordítassz rá egy picit valamilyen téren.

Nézz körül online, van egy csomó ember aki vállal ilyen commission-t, különböző árkategóriában, művészeti szinten, stílusban. Látom tudsz agolul, szépen írd le mit szeretnél, és rendelhetsz borítót Londonból, Koreából, Dallasból vagy Salgótarjánból.

Vagy ha pénz nincs, akkor meg cseréljetek. Csomóan vállalnak art trade-eket, amikor barterben cseréltek munkát munkáért. Persze ehhez meg oda kell magad tenni, hogy a másik fél számára elfogadható minőségben bétázz, írj fanficet vagy bármilyen más copywriter szolgáltatást.

Egyébként tényleg nem szívózni akarok veled, de a hozzáállásod nem százas.

szept. 23. 15:51
 15/17 anonim ***** válasza:
96%

"De a Pride-ból és a hasonlókból már kezd elegem lenni."

Senki nem kötelez rá, hogy foglalkozz a témával.

Van 1000 meg 1 klasszikus értelemben vett, keményvonalas fantasy könyv, ami nem tartalmaz semmi romantikát, csak politikát meg csatákat.

Te említetted meg, és tök ok nélkül hisztizel.

Semmilyen kényszer témát nem kell írnod.

Sőt, szerintem jobb is meghagyni azoknak, akik érintettek amennyiben nem érzed azt, hogy van elég rálátásod, hogy jól írj róla.

...de ezt mondjuk elmondhatnánk az atomfizikáról is.

szept. 23. 16:31
 16/17 anonim ***** válasza:
71%
Megjegyzem, pont a Wattpadosok csoport tele van olyan emberekkel, akik egyenesen kérik, hadd csináljanak valakinek borítót, és gyönyörűek a munkáik.
szept. 23. 17:40
 17/17 anonim ***** válasza:
26%

Túlérzékeny ma már mindenki. Ezért itt van egy mém, ami garantáltan senkit sem bánt meg:

[link]

szept. 23. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!