Kaphatnék egy őszinte véleményt a wattpad történetemről?
Nem most kezdtem el foglalkozni az írással, de ettől még nem vagyok profi, egyáltalán nem. Ezért szeretnék tőletek egy őszinte véleményt kérni, viszont építő kritika legyen, ne negatív, semmi segítség nélkül. Két rész van publikálva eddig és két rész a vázlatban van. Előre felhívnám figyelmet, hogy a részek már most trágár beszédet, erotikát, illetve bdsm-et tartalmaznak, kérlek ennek a tudatában olvassátok el!
„A férfi mindenáron magáénak akarja tudni a lányt, de nem mindig legjobb módszert választja ehez. Lilian kézzel lábbal ellenkezik, vele kisebb nagyobb sikerrel, de ő sem tudja meghazuttolni fejlődésben lévő testét, aminek sokszor jól esne egy kis erotika.”
Mi a fasz? Ugye tudod, hogy ilyen nem létezik? :D Ha meg akarnak erőszakolni, nem számít, hogy „jól esne egy kis erotika”, mivel az nem erotika.🤦♀️🤦♀️
Tipikus tini történet, reggel ébreszt az óra, suli, stb. Természetesen a főszereplő nagyon kemény csaj, de a maffia főnöknek nem tud ellenállni. 🙄
Iszonyat gyorsak a történések, rohanunk a sztoriban, nem tudom hova sietsz vele.
A helyesírási hibákról meg ne is beszéljünk, hemzseg tőlük a történet.
Látszik az írásodon, hogy nagyon fiatal vagy, tehát ezért valószínűleg nincs rálátásod/tapasztalatod az ilyen dolgokban. Azt viszont el kell hogy mondjam, hogy nem így működik az élet. Egyáltalán nem életszerű a sztorid. Szerintem mindenképp dolgozd át az első két részt, a „prológust” meg töröld (és próbáld meg beledolgozni a történetbe).
Figyelj a helyesírásra! Nagyon sokat tud rontani egy sztorin. Olvasd át, miután megírod a részeket, akár többször is, hogy kiszúrd a hibákat. Vagy ha nem megy, akkor forgasd a nyelvtankönyvedet.
Szia! #2 vagyok. Igen, természetesen írtam már. :D És nem leszólni akartalak, csak elmondtam a véleményemet. Még segíteni is akartam, leírtam a végén, hogy mit kéne csinálnod, nem tudom miért sértődtél meg ezen. Bocsánat, hogy nem köntörfalaztam. 🙄
Emlékeztetnélek, hogy te szerettél volna őszinte(!) véleményt kapni.
Attól pedig, hogy valami kitalált történet, még lehetne életszerű. :D Hiszen az olvasóval el kell hitetned, hogy ez igenis megtörténik a karakterrel.
Ez pedig remélem megfelel, ez csak az első rész (és abból sem az összes hiba). Sok mondatod magyartalan, olyan, mintha valami google fordító írta volna helyetted. Plusz úgy látom, hogy a központozással is gondok vannak.
Szeretnéd, hogy a másodikat is átnézzem, vagy azt már meg tudod oldani egyedül?
legyíntettem
Grace-el
hátra fordultam
végig nézett
Gracenek
ilyent
kívűl
hajítotam
hogy hogy
induhatunk
perbe
követett tettemet
izom pacsirtákkal
megszeretnék
tett fel egy kérdés érdeklően
elfurdult
rá hagytam
erről arról
fedeztetem
királyat (=kijárat)
száttártam
rongy darabot
szorítottak az arcomhoz egy erős kéz
kezdem
Uu, köszi. De az ilyen dolgokat, hogy perbe, meg királyat azt szerintem az autokorrekt javította ki. Vissza is vontam a publikálást, de azért van egy két dolog amit nem értek, hogy mi benne a helytelen.
Pl. ilyent, végig nézett, izom pacsirtákkal, Gracenek, rongy darabot, Grace-el
Ezekkel mi a baj? Viszont a vesszőkkel illetve a pontokkal nincs baj? És a fogalmazásom?
Az igekötőket és a ragozás nem tudod jól, és nem véletlenszerűen van elütve, hanem rutinból. Rosszul vagy nem tanultad meg amikor tanították - így nem is érted miért nem jó -, pedig egy unalmas, tartalmatlan történetnél csak az rosszabb, ha nem lehet normálisan elolvasni és értelmezni amit írnak, az pedig egyenesen taszító, ha hemzseg a hibáktól.
A szövegközpontozást úgy lehet elrontani (és már nincs előttem a szöveg, mert elrejtetted), ha nem találod meg a tőmondatok és a sokszorosan összetett mondatok között a megfelelő hosszúságot. Valamint ha úgy fogalmazol meg röptében mondatokat mintha valaki vég nélküli szöveget diktálna, és te csak gyorsan a hangsúlyoknál vagy levegővételeknél kirakod a vesszőket, az visszaolvasás nélkül egy katyvasz lesz. A mondat elkezdése és gondolatmenet vége között eltelik egy kis idő, és ha nincs visszaellenőrizve és véglegesítve az adott mondat, akkor az kusza és csapongó maradhat, pár szavanként teletűzdelve felesleges vesszőkkel.
Csak ennek a válasznak az első két mondatát legalább ötször átfogalmaztam, mert olyan a stílusod és hozzáállásod, nehogy támadásnak vedd. Pedig elég nehéz kerülgetni azt, hogy (objektíven) nem tudsz se szépen, sem helyen írni, (az meg hogy érdekes-e, majd eldönti mindenki magának, ez szubjektív dolog) mégis erőlteted ezt a könyvírást.
Látom már draftban van a történet.
Tegnap csak a fülszöveget tudtam elolvasni, ahol kiszúrtam pár hibát.
Az ötös válasza alapján azt kell, hogy mondjam tipikus hibák, némelyiket ki is javítani a word, de te nem külön írod a fejezeteket, ami öreg hiba.
ilyet, Grace-nek, Grace-szel
Szégyen vagy nem, de nekem se tökéletes a helyesírásom, annak ellenére, hogy történetet írok.
De mit is csinálok, hogy ezeket a dolgokat elkerüljem?
Én a Merengőn lévő gyorstalpalóval kezdtem. Vessző hibák, külföldi nevek helyesírása, párbeszédek/gondolatok helyesírása, számokat mikor írjuk betűvel. A Polcon lévőben is vannak jó tippek fülszöveg írására, szereplők és történetek szempontjából is.
Helyes-e így?, Külön vagy egybe? Ott tudod ellenőrizni a helyesírást. Ha jól emlékszem, akkor Mta.hu, de nem biztos.
SZINONIMASZÓTÁR! Gondolom nem kell mondanom, hogy miért.
Ha nem vagy biztos a szavak jelentésével, akkor keress rá.
A múlt időt és a jelen időt ne keverd. Ha az egyikben írsz, akkor ne változtass a következőben.
Mivel megkérdezted, hogy az írásjelek jók-e, gondolom, minden mondat után raksz egy pontot, utána kis betűvel kezdet. Nem jó így!
Ha pontot raksz, akkor nagybetűvel kell kezdened, mivel két különálló mondatot írsz le. Ha cselekvés történik utána (mondtam, kiáltottam, felemeltem), akkor nem rakunk pontot, és kisbetűvel kell kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!