Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kaphatnék pár véleményt? (A...

Kaphatnék pár véleményt? (A többi infó lent)

Figyelt kérdés

Mivel úgy láttam, hogy a tegnapi Wattpad kérdésre egész jó gondolatok jöttek, én is megpróbálom itt ezt...

Tartalmaz itt-ott erotikus részeket, de nincs benne erőszakos szex vagy nagyon túltolt betűleves (LMBTQ). Link:

[link]

Ha bárkinek bármilyen észrevétele van, írja le nyugodtan. Negatív vélemény is jöhet, amennyiben valami megoldást is javasol, és nem csak annyiból áll, hogy „ez sz@r”. A borító is egy itteni kérdés miatt fejlődött ilyenné.

Annyi kérésem lenne, hogy ha esetleg tetszik, és van Wattpad fiókod, a csillagokat szívesen fogadom. :)

szept. 22. 12:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
39%
"Túltolt betűleves"? Tudod, ilyen homofób megjegyzés nélkül is tudtad volna kommunikálni ám, hogy hetero a sztorid.
szept. 22. 13:37
 2/17 A kérdező kommentje:

Milyen homofób és hetero?

Részben gl...

Csak nem arról szól az egész, mint ahogy például a bl sztorik szoktak.

szept. 22. 15:38
 3/17 anonim ***** válasza:
79%

Én sem értem, miért kellett ezt beleírni... Sőt, konkrétan ellent is mondasz magadnak, mert a sztoridban kapásból 2 (talán 3) betű is megtalálható az 5ből. Eleve miért probléma az, hogy az emberek több szexualitást és nemi identitást is bemutatnak egy sztorin belül? Ez nem túltolt betűleves, hanem egy reális jelenség, mert a queer emberek egyenesen keresik egymást, hogy legyen biztosan elfogadó társaságuk. A leírásod tényleg baromi bigottnak hangzik, és ha ennyi alapján kell megítélni, rányomnék-e a linkre, én sem tenném meg, mert 1.) sehol sem szerepel sem az, hogy leszbikus szál is van benne, sem az, hogy biszex karaktered is van, és 2.) tényleg homofóbra sikerült a leírás.

A szövegre reflektálva:

Hagyd a fenébe az archaizálást. Írd ki, hogy "és", ne pedig azt, hogy "s". Mentorom mondta többször, hogy regényt írunk, nem verset, ne akarjunk feleslegesen költőinek hangzani. Ráadásul az utalások alapján a karaktered a mai korban született, így karakteridegennek is hat, ha archaizál.

Ami még nagyon zavaró, hogy pattogsz jelen és múlt között a szövegen. Egyik pillanatban jelen időben írod a mondatokat, majd hirtelen váltasz múltra, esetleg a mondat közepén váltasz. Legyél konzisztens! Válassz ki egyet, és aszerint menj végig. Ha a jelenben írt dolgok gondolatok, azt el kell különítened a szöveg többi részétől. Általáb dőlt betűvel szoktak ilyeneket írni.

Több mondatod magyartalan. Sok helyen túlírsz, amitől unalmas lehet a szöveg. Mindenképpen keress egy bétát, aki átolvassa és segít javítani, mert nagyon sokat kell még csiszolni ezen. A párbeszédeid pedig kicsit mesterkéltek. Ezen egy béta szintén tud segíteni, de az is jó, ha elismétled fejben, ahogy a karaktereid beszélgetnek. Érezni fogod, ha valami nem stimmel, és könnyebben tudod kitalálni, mi lenne a megfelelő folytatás.

Felejtsd el a végjegyzeteket! Az első fejezet végén lévő pl teljesen felesleges, de a későbbiek is mind azok, ezt már most meg tudom mondani. Amit lehet, magyarázz meg a történeten belül, ne pedig szájbarágd végjegyzetben. Már maga az általad kitalált történet hatalmas lehetőséget ad neked erre: a karaktered éppen egy új világba csöppent, teljesen normális, ha kérdez, mert nem ért semmit.

Egyszer már írtad, hogy azért kerültek be ezek, mert valaki, azt hiszem, párod rákérdezett, mert nem ismerte a kifejezéseket, de NE ez legyen az alapod, hogyan írsz valamit. Írd a szövegbe, ami fontos. Ami meg nem, azt hagyd ki. Eleve történelmi fantasyt írsz, vagyis a célközönséged tudni fogja a történelmi dolgokat. Aki meg nem, az rá fog keresni, ha érdekli.

szept. 22. 17:46
 4/17 anonim ***** válasza:
40%

Minél több kritikát kérsz erre, annál kevésbé vagy szimpatikus.

Már akkor nem érdekelt az írásod amikor azt mondtad az AIal semmi bajod. Olyan ember munkáját nem fogom kézbe venni, aki anntira lusta, hogy elfogadható neki egy algoritmus által újrakavart plágiumhoz adni a nevét.

Az ilyen kinek ír meg készít kreatív dolgokat? Az lenne a minimum, hogy te élvezd, de ha az AI csinálja helyetted, még az sincs.

A nem túltolt betűleves ellenére azért ott a girlxgirl a tagekben igaz? Szóval alányalunk a homofóboknak is, de közbe azért pár klikk az LMBTQ közösségtől kéne mi?

szept. 23. 09:40
 5/17 anonim ***** válasza:
40%

Az a baj, hogy a hitelességedet játszottad el.

Ezt visszakapni már nagyon nehéz.

Ha tudnám, hogy a korábbi kritika alapján rajzoltál új borítót, vagy barterben vagy esetleg pénzben fizettél egy grafikusnak, akkor gratulálnék a színvonalasabb borítódhoz.

Csak az baj, hogy tudom, hogy ezt egy jobb promptra adta ki valami gép.

Gombot nyomni én is tudok, itt is be van kötve a net, meg van ChatGPT köszi. És nem, nem cagyok rá kiváncsi, mert nincs mögötte emberi gondolat, semmiféle művészeti szikra.

Ez alapján az írásod egy betűjét nem tartom eredetinek. Egyszerűen nem hiszem el, hogy te írtad.

Szomorú, mert lehet ha három plàgium után leraksz valami fergetegeset, a kutya nem fog komolyan venni.

A farkast kiáltó fiú esete áll fenn. Én már nem hiszek neked.

szept. 23. 10:31
 6/17 A kérdező kommentje:

A „túltolt betűlevest” úgy értettem, hogy nincs nem tudom hova magasztalva és kiemelve az egész. Szerintem meg a „betűleves” annyira homofób, mint a „cigánypecsene” rasszista, de mindegy. Nem készültem fel, hogy ekkora sértődés lesz belőle. Sorry. My mistake.

Az és/s nekem is eszembe jutott, mert máshol csak az egyiket láttam, csak az a baj, hogy székely vagyok, és nekem úgy tűnik természetesnek, így kicsit belefelejtettem. (Ide is szinte „s”-t írtam. 😅) De azt a Word Csere funkciójával legalább könnyű javítani. Köszi.

A jelen/múlt már nehezebb lesz, de jólvan.

Túlírásra és magyartalan szövegre írnál néhány példát? Mert pont azért léteznek, mert én nem érzem, hogy problémásak. (Ha nem tudsz másolni, írd be az elejét és a végét. Majd megkeresem a szövegben.)

A kb. 120 végjegyzetet levittem 19-re a múltkori kérdés óta... (Az egész szövegben, nem abban a közzétett 10 fejezetben.)

#3 és #4

Milyen prompt? Ennek egyszerű vonalrajz az alapja.

[link]

Ha emlékszel a régi variációra, akkor pontosan tudod is, hogy azok a portrék akkor már megvoltak.

szept. 23. 11:54
 7/17 anonim ***** válasza:
34%

Bizonygathatod, hogy nem lopott, de ez a hajó már elment. A csalással az a baj, hogy nem vagy szavahihető, minél többet vergődsz utánna, csak rontassz a saját hírneveden.

Az AIról meg annyit, hogy az emberek maguk alatt vágják vele a fát.

Simán bárki felsz@rhat a Wattpadra napi 50 ChatGPT regényt, AI borítóval, a vége az lesz, hogy aki tényleg maga ír eltemetődik.

Minél több ilyen AI generált írás meg kép kerül ki a netre, annál halottabb lesz az egész, és annál torzabb dolgokat fog generálni is. Sajnos a mesterséges intelligenciát ha másik mesterséges intelligenciával tanítod, elkezdenek egymásnak hülyeségeket mondani.

Pár év, és totál használhatatlan lesz az AI is, meg az internet is.

Akinek ez belefér, az azért ír, hogy rövid távon vállon veregessék, nem érdekli hogy mit áldoz be az egója oltárán.

Lepontozhatsz, nem érdekel. Ha fáj amit írtam, kicsit lehet el kéne gondolkozni rajta, hogy miért.

szept. 23. 12:35
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

#5-7

Ez honnan jött, hogy a kérdező AI-t használ? Egy másik kérdésben mondta?

szept. 23. 13:02
 9/17 anonim ***** válasza:
73%

Attól, mert kevesebb lett a végjegyzet, továbbra is csak azt tudom mondani, hogy mindet szedd ki, mert felesleges használnod, és inkább a szövegben fejts ki olyat, amire szükség van.

Túlírásra és magyartalanságra nem tudok példát mondani neked, mert sajnos nincs időm végigolvasni az egész szöveget. Az első két fejezetbe belenéztem, leírtam a tapasztalataimat, de ennél többet nem tudok tenni, ezért mondtam, hogy keress egy bétát. Általában vállalok ilyeneket, de jelenleg a saját regényem írása, a munka, és 3 másik ember folyamatos bétázása mellé nem fér be még egy, sajnálom. A "Világ bétái egyesüljetek" Facebook csoportot ajánlom, ott valószínűleg fogsz találni embereket erre.

Ha pedig annyit akartál a "betűleves" megjegyzéssel jelezni, hogy nincs benne hangsúlyosan ilyen szál, akkor azt bele se kellett volna írnod. Lehet, hogy te nem gondolod sértőnek, de egy queer ember annak fogja. Gondolkozz, mielőtt leírsz valami ilyesmit. Én speciel bi vagyok, ebből kifolyólag írok queer történeteket, és kimondottan rosszul esett, hogy a számomra fontos témát "túlzott betűlevesnek" nevezed, és azzal hirdeted magad, hogy nálad ilyen nincs (miközben egyébként van). És most jöhetsz védekezésnek azzal, hogy esetleg te sem vagy heteró, egy névtelenül kitett szövegnél ezt senki nem fogja tudni. Tessék szépen felfogni, ha akár akaratlanul is bántasz valakit, és rendesen bocsánatot kérni, nem pedig azt ecsetelni, hogy számodra ez nem sértő, aztán odadobni egy "sorry, my mistake"-et.

Pluszba megemlítem, hogy a "magasztalva" kifejezést sem értem a "bocsánatkérésedben". Minek kellett az oda? Ebből már egyenesen az jön le, hogy neked bajod van azzal, ha valaki pozitívan jeleníti meg, hogy egy karakter nem heteró.

Én eddig nem szóltam bele abba, hogy milyen a borítód, gondolom, nem is engem akartál ott megjelölni. Viszont ha korábban valahol ténylegesen elfogadhatónak tartottad az AI használatát a jelenlegi szabályozatlanságával, akkor ne lepődj meg, ha az emberek nem fognak művészként tekinteni rád. A generatív AI eszközök mások munkáját ellopva generálnak képet és szöveget (meg nagyon sok minden mást is, de jelenleg ez érint téged, mint művészt), és megmondom neked az őszintét, ha egy "művésznél" olyat látok, hogy generatív AI-jal készít magának borítót, használja a szövege "fejlesztésére", vagy egy elakadás esetén lehetséges promptokat kér tőle, hogyan menjen tovább, akkor el fogok gondolkozni azon, adott személynek mennyi a saját munkája, és mennyi az, amit másoktól lopott el egy szoftveren keresztül. Gondolom, te sem örülnél neki, ha egy ilyen eszköz bestippantaná a rajzaidat és a szövegedet, majd pár változtatásdal kidobná valaki másnak. Csak példaként: valakinek egy vámpíros sztorihoz kell borító, de a karaktere nem vörös hajú, fehér bőrű, mint a tiéd, hanem fekete hajú, kreol bőrű. A generatív AI így meg fogja találni az általad rajzolt képet, amin akár órákig dolgozhattál, rárak egy színkorrekciót, pár plusz elemet, és valaki másnak odaadja szépen, akinek ez alig 3 kattintásnyi idejébe került.

szept. 23. 13:05
 10/17 A kérdező kommentje:
szept. 23. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!