Kaphatnék pár véleményt erről? (Több infó lent)
Hobbiból elkezdtem írni pár hónapja, és most feltettem wattpadra egy részét. Érdekelne mindenféle vélemény. A sztori az alábbi linken található:
Komolyan van 3 karakter az első két mondatban? Hello? Ez már az előtt kizökkent, hogy elkezdtem volna, ki kinek a kije?
Azzal kéne kezdeni, hogy picit bevezeted. Hol vagyunk? Milyen korszak? Milyen társadalmi osztály?
Mutasd meg a házat, valamit.
Nem értem a storyt..
Kik ezek az emberek?
Meg gondoskodott a lány apjának a temetéséről?
Mikor?
Hiszen akkor menekültek el amikor meghalt a papa...
Az első részben sok a zagyvaság. Fölöslegesen túlbonyolított mondatok,szóismétlések.
A második rész egész jó volt.
Az alku rövid, de itt is voltak fölösleges bonyolítások, elütések.
Az utolsó részben is voltak magyartalan kifejezések, elütések, de nem volt rossz.
Viszont nekem a magyartalan mondatok miatt kb. olyan volt mintha egy nem túl jól fordított angol szöveget olvasnék.
De a story nem tűnik rossznak.
"A kiállásából, és egy nagyon halvány mosolyából egy jó emberismerő azt állapíthatja meg, hogy látszott rajta, hogy környezetben van, de a vendéges udvariassága mögött jól tudta, hogy nem szolga ebben a házban."
Ez nekem túlbonyolított,magyartalan.
A kiállásából egy nagyon halvány mosolyából egy jó emberismerő azt állapíthatja meg, hogy nem szolga ebben a házban.
Túl választékos akarsz lenni, de nem jól és nem jó helyen használsz szavakat, kifejezéseket, túlbonyolítod a mondatokat, felesleges, nem odaillő kifejezéseket használsz. Következetlen vagy, a szereplők egyszer magázzák, egyszer tegezik egymást, vannak helyesírási hibák is (igaz, nem túl sok) és nem jól használod az írásjeleket, nem jól tagolod a mondatokat.
Egyszerűsítsd le az egészet, ne akarj ennyire "szépirodalmi" lenni, mert így hiteltelen az írásod.Tudom, hogy bántó, de számomra ez az írás nevetséges lett attól, hogy megpróbáltad túl finomkodóan kifejezni magad.
Én azt javaslom, hogy mielőtt nekiállsz írni, először olvass sokat, mert csak így tudod megtanulni azt, hogy egy könyvet hogyan tudsz logikusan, az olvasó számára is érthetően felépíteni, így tudod növelni a szókincsedet és a szavakat helyesen és a helyükön használni.
Alapvetően a történet és a történetvezetés nekem tetszik, de sok baj van a narrációval és technikai hibáid is vannak.
Nagyon sok a túlcifrázott mondat. Sokszor rosszul vagy rossz szavakat használsz, amitől kicsit magyartalannak hat. (Bennem emiatt felmerült, hogy talán nem magyar az anyanyelved, és azért ilyen a szöveg.) Néhol következetlen vagy. Ami a technikai hibákat illeti, pl kevered a magyar és a nem magyar párbeszédírást: gondolatjeles illetve idézőjeles párbeszédek cserélgetése. Nekem ez utóbbi nagyon zavaró volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!