Mi volt a legjobb fantasy, amit valaha olvastál?
Hát, ez most unalmas válasz lesz, de a Harry Potter és A gyűrűk ura. Úgy vélem, okkal ennyire népszerű mindkettő.
Ezeken túl nekem nagyon bejött Rick Riordan Percy Jackson-sorozata is.
Nicholas Eames: A Wadon királyai
Matt Dinniman: Dungeon Crawler Carl - sajnos ez a könyv sorozat jelenleg csak angol nyelven elérhető
+1 szavazat a Setét toronynak.
A HP-LotR-PJO trióra is egy szavazat.
Ezeken kívül a Tűz és jég dala egy elég gyakran emlegetett példa (Trónok harca, biztos ismered).
A Királygyilkos krónikája trilógia egy high fantasy mestermű, nekem a 2024-es évem kedvenc olvasmánya.
A Hollóárnyék trilógia az egyik kedvenc könyvtrilógiám. Felnövéstörténet, low fantasy, grimdark, zseniális történetvezetés. Első sorban az első kötet, a Vér énekét ajánlom, magában is olvasható, de a folytatások is szerintem nagyszerűek.
Ha már Stephen King, a többi fantasy könyve is ér egy próbát (Végítélet különösen, a Setét torony mellett a másik legnagyszerűbb műve szerintem. Ezen kívül A sárkány szeme, A talizmán, Az intézet, Csipkerózsikák, stb.)
Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú
Nagyon szép a szimbolikája, és tökéletesen illeszkedik a történetbe.
nekem a Morrigan Crow sorozat:
Nevermoor
Csudamíves
Kámforkór
Eddig az első három jelent meg, azt olvastam, hogy kilenc részes lesz. Sokáig amúgy azt hittem, hogy nálam a Harry Pottert semmi nem szárnyalja túl, de ennek sikerült.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!