Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak engem idegesít, hogy...

Csak engem idegesít, hogy minden könyv más méretű?

Figyelt kérdés
Sokszor még sorozaton belül is, több mérte, meg stílus van.

#könyvméret #könyv forma #minden könyv más
júl. 30. 17:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
engem sokkal jobban idegesít, hogy minden könyv brutál nagy méretű. nemrég pucoltam ki a garázst, hát elképesztő, hogy a 70-es 80-as években mennyivel takarékosabb méretűek voltak a könyvek. sokkal jobban kézbe illettek, táskában elfértek, stb.
júl. 30. 18:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, már egy ideje tégla nagyságú könyvek vannak, aztán megnézed digitális formában, és nem hosszabbak a kisebb regényeknél. 3-4centis gerincvastagságú kötetek a jól olvashatóak szerintem, azokat még kényelmesen lehet kézben tartani.

Meg az is poén, hogy bár a legtöbb könyv címét a gerincen jobbról lehet olvasni, azért nem egy balról olvasandó is van.

júl. 30. 19:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Engem az zavar, hogy a vastagságuk nem egyforma. Nehéz eldönteni, melyik lesz jó a hokedli lába alá.

Azért olyan nagyon sok méret nincs. B sorozatból származtatott kisebb méretű ívekre nyomtatni. A vágott méret szélességét és magasságát „szabvány” rögzíti (azért teszem idézőjelbe, mert nem vagyok benne biztos). El lehet térni adott esetben, de a nyomdai ívet akkor is ki kell fizetni, ha 20% az eselék.

Az „indokolatlanul” vastag könyvtest gyakori oka a volumenizált papír. Ez egyrészt olcsó, másrészt a terjedelem olyan kicsi, hogy „rendes” ofszet papíron inkább csak füzetecske lenne.

júl. 31. 10:03
 4/4 anonim ***** válasza:

1 ... és általában súlyra könnyebbek voltak. Van olyan keményborítós könyvem (pl. egy Ulickaja), amelyet 3 darabba szét kell vágnom ahhoz, hogy fekve tudjam olvasni és tartani. Mivel képernyőről nem szeretek könyvet olvasni.

Sokkal több helyet is elfoglal a könyv a lakásban, ha téglát csinálnak belőle.

Mivel a könyveim fele angol nyelvű, igen, kicsit problémás, amit írtok, hogy a gerincen jobbról lehet a magyarokat olvasni, az angolokat pedig balról. Igy nehéz kitalálni egy elhelyezési rendszert - vagyis ugyanattól a szerzőtől egymás mellé teszem a két különböző nyelvűt, de forgatom a fejemet jobbról-balra, mint egy németjuhász kutya. Mondjuk ez nem fog megváltozni és nem halok bele, csak úgy mondom. :-)

aug. 1. 02:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!