Csak én tartom ezeket a dolgokat borzasztóan idegesítő és az egész könyvet elrontó dolgoknak a Szent Johanna gimiben?
-Reni és Cortez kapcsolata. Reni semmit nem tesz Cortezért, csak furikáztatja magát a gyorsétterembe, csókolgatja, olyan akar vele lenni mint a nyálas romantikus filmekben, Cortez meg lemond egy csomó dologról miatta, holott Reni semmit nem tesz meg érte
-Cortez. Sosincs benne a Balhés négyeses hülyülésekben, nem kiemelkedő humorú, semmi érdemlegeset nem tesz, csak rágózik, kólát iszik és zenét hallgat, mégis az egész iskola de tényleg az egész odavan érte, minden körülötte forog a szülinapján, a lanyok ajulasi rohamot kapnak tőle, pedig állandóan csendben van és semmi kiemelkedőt nem tesz. Olyan meg nincs hogy egy 15-6-7-8 éves fiú ennyire jól nez ki.
-Az osztály és Reni szerepe benne. Aki ilyen konyv moly és okos, azt az olyanok akiknek füzetük sincs, érintetlen a könyvük, zenét hallgatnak órán, és soha egyetlen dolgozatra sem nyitják ki a könyvüket, tehát ilyen szinten f*snak az iskolára, azok az ilyeneket kinézik, de nem csak őt hanem Kingát is, meg mindenkit akiben az értelem szikrája ott merészel lenni.
-Az osztály tanulmánya. Olyan nincs, hogy mindenki ilyen szinten sz*rik az iskolára, és nem tudja senki kordában tartani őket, és ez nem is egy legalja falusi iskola, hanem egy “nívós magániskola”. Szétszivatják a tanárokat, a tisztelet szikrája sincs meg bennük, mégis mindenki átmegy év végén.
-Virág. Nevetségesen el van túlozva az állandó visongásával, hogy 17 evesen kis zebrát akar, bevágja a durcát ha kifogy a lila tolla és inkább nem ir, hogy ilyen szinten idióta, hogy 2 héttel érettségi előtt Visegrádot nézi Egernek, meghogy neki megáll az élet a faceboonál, my spacenél, meg ezeknél. Szörnyen primitív, egy percet sem bírna ki a való életben, pénzt keresni, számlákat intézni, befizetni a dolgokat? Azt se tudja mi az a számla
-Kinga. Aki így parancsolgat és kiabál, azt csak simán bunkónak nézik is ignorálják. Nem pedig még a tanárok is félnek tole.
-Reni anyja. Hogy ilyen szörnyen főz. Olyan nincs hogy egy anyuka egy rántottát is elcsesz. És ezt nem veszi eszre magan, mikor megeszi amit főzött, hogy ez nagyon sz*r lett. Ja meg ha itt tartunk, Reninek sosem jo amit odatesz neki, sem a májkrémes szendvics, se a paprikás. Minden csak “bah”.
-Az egesz gimi el van szállva, a tanárok a minimális rendet sem tudják fenntartani, Maday is csak ordít, ha ennyire felnenek tole mint ahogy leírja reni, akkor rend lenne és fegyelem. Zsolti Máday nénizése is elfogadhatatlan, hogy csak így eltűri.
Visszagondolva az egész konyv idegesítő és valószerűtlen, 13 voltam mikor elolvastam, akkor nagyon tetszett, szóval 3 év után úgy dontottem hogy akkor elolvasom mégegyszer, de hát a vérnyomásom 200 lett tőle. Nektek is ez a véleményetek?
Csodálkozol? A legtöbb tiniknek írt könyv pont ilyen. Hiteltelen/idealizált cselekmény nem realisztikus, eltúlzott karakterekkel.
Egyébként Cortezről nekem az jut eszembe, hogy kezdetben mindenki csak azért akar barátkozni vele vagy ráhajtani, mert gazdag, Amerikában élnek a szülei és jól néz ki. Istenítik, ostromolják, pedig valójában ugyanolyan tizenéves, mint bárki más, és messze nem olyan felszínes vagy menőző karakter, mint amilyennek a legtöbben hinnék első látásra.
Reni mégis miről mondhatna le vagy tehetne érte? Ő csak felkel, suliba megy, hazamegy, tanul, alszik (szülei otthon tartják). Nincs hobbi, nincs érdeklődési kör Cortezen kívül, meg könyveket olvas állítólag, de nem ír róluk lényegében semmit a naplójába, véleménye sincs róla. Egyébként a naplója is 90%-ban másokról szól, hogy ők mit és hogyan tettek, mondtak; kiv. francia óra és kultúra, mert bármekkora francia-fan, ott sosem történik semmi említésreméltó vele. A csaj max. az életjelenségeiről mondhatna le a srácért.
Tipikusan az a főszereplő típus, akinek az a célja csak, hogy a helyébe tudják képzelni magukat a tinilányok, s emiatt semmi karaktere sincs.
Ez egy olyan gimi, ahová csak zseniket, jó tanulókat, ill. teljesen érdektelen, hülye diákokat vesznek fel, meg Virágot, aki azért nem hiányzik, mert miután egyszer bevitték a suliba, azóta nem talál haza. Csak a végletek léteznek.
Egyébként azért mennek át, mert Reni a saját dogája mellett rendszeresen megírja az övéket is, amit lemásolnak meg tovább adnak, persze mindig beleférnek a 45percbe.
Engem nem zavar, ha valaki más véleményen van, mint én. De gondoltam, ha már ilyen sokan idegesítőnek találjátok a könyv bizonyos részeit, legyen ellenvélemény is.
16 éves vagyok, két éve olvastam először a SZJG - t. Annyira magával ragadott, hogy azóta folyton újra olvasom, én imádom, minden részét. A gimiben (az osztályban) én vagyok a könyvmoly, osztályelső, aki segít mások dogáiban. Ezért szerintem tök reális, hogy Renit befogadja a közösség, mert velem is ezt teszik. És azon kívül, hogy van egy lány, aki kihasznált eleinte, mindenki nagyon kedves. Szerintem nem attól függ Reninél se, hogy ő most kitűnő, könyvmoly stb, hanem a személyiségétől. Okos, segítőkész, megvigasztal, és az, hogy álom világban él? Szerintem ez olyan csodás. Annyival szebb az élet, ha felépíted magadnak a rózsaszín világodat. Bár erre meg azt mondják, hogy arcra fogsz esni, mikor ki lépsz a lila ködből. De, ha nem lépek ki? Ha beengedem az embereket? Ilyen opció miért nincs?
A karakterekre visszatérve, nekem a baráti körömbe mindegyik személyiség megtalálható, ami a könyveben is szerepel. Igen, még Virágé is.
És utolsó sorban pedig, szerintem pont attól szép Reni és Cortez kapcsolata, hogy teljesen mások. Kívül-belül. Szerintem Reni is megtesz egy csomó dolgot Cortezért, már a sorozat elején is (gördeszkával szórakozik, holott nem az ő világa, gitározni tanul, pedig nem túl muzikális, mindezt azért, hogy valakinek imponáljon).
Nekem ez a véleményem nagy vonalakban.
#6: Minden bizonnyal még nagyon fiatal lehetsz.
Ha csak azért játszod meg, hogy érdekel egy adott terület (gördeszka, gitározás, foci…stb), hogy bevágódj az illetőnél, az már régen rossz, mert ezzel a saját karakteredet adod fel. Másnak adod ki magad, mint ami vagy, és ez egyáltalán nem aranyos vagy pozitív. Nekem pl. alap, hogy a másik fél a saját tulajdonságaim miatt szeressen, és ne azért, mert megszállottan loholok utána, mint egy kis alárendelt pincsikutya.
Akinek bejössz, annak mindenféle kényszeres magamutogatás nélkül is felkeltem az érdeklődését, akinek pedig nem, akkor sem érdeklődik irántad, ha megfeszülsz.
#8 Én nem írtam, hogy a gördeszkázás egyenlő a Párizsba költözéssel. Ha jól tudom, azt írtam: ezzel kezdte, ezekkel az apróságokkal.
Miért baj, ha valaki nem a valóságban él. Kevesebb lesz? Zárkózottabb? Mi van, ha csak boldog lesz, mert a fantáziája által többet lát az emberekbe, a világba. Ez nem olyan szörnyű szerintem.
Azt írtad nem bántásból, de inkább lennék 12 éves. Ha nem bántásból, akkor azért, hogy felvilágosíts? Hogy kedvesen lehülyézz, mert nem azon a véleményen vagyok, mint te? Csak segítségből az orrom alá dörgölni, hogy talán fel kéne nőni? Mit akartál kifejezni a korral?
Mert én csak a véleményemet mondtam el és a koromat, még se azt kaptam vissza, hogy "hát én nem így vélekedek" "nekem más a véleményem". Rögtön megkérdőjelezitek a koromat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!