Milyen könyvet ajánlotok?
Elég klisé, de velem a Harry Potter sorozat szerettette meg az olvasást (mindig annyiadik szülinapomra kaptam a meg a kövi részt, ahány éves benne Harry :)). Meg a Winnetou, ha az nem túl hosszú nekik, én is kb 10-11 évesen olvastam. Esetleg Verne. A lánynak Szent Johanna gimi, ha nem gyűlöli a végtelenül nyálas, limonádé cuccokat.
De ezt nem lehet nagyon erőltetni, akkor lesz hozzá kedvük, ha nem ciki a korosztályukban. Ehhez pedig sajnos kell, hogy a környezetükben ne csak a "béna szemüveges gyerek" olvasson.
Selma Lagerlöf Nils Holgerson utazása a vadludakkal
Felix Salten Bambi, Bambi gyermekei
A két legkevésbé fontos információ a korük és a nemük...
Filmeket miket néznek? Legalább valami téma vagy műfaj?
Amikkel TALÁN nem nyúlsz annyira mellé:
Geronimo Stilton (a rajzfilmet nem tudom, mennyire ismerik):
Rumini:
Panthera:
George, a Kozmosz és az univerzum:
Tűzszárnyak:
A Szent Johanna gimi:
Rick Riordan Félvér isteneinek univerzuma (film is van vele, de nem fedik le teljesen egymást, mint a Harry Potter):
A Spiderwick Krónikák (film is van vele, de nem fedik le teljesen egymást, mint a Harry Potter):
Időfutár:
Narnia krónikái (film is van vele, de nem fedik le teljesen egymást, mint a Harry Potter):
Jók és Rosszak Iskolája
Ha meg megtetszik, akkor startból még van jópár a sorozatban.
De azt azért előtte tisztázd le, hogy fantasy, sci-fi, sima sulis vagy milyen történet kell.
Az Alkonyatot pl látták/szeretik? Mert ott van a Bree Tanner rövid második élete. Elég sok filmekhez kapcsolódó könyv van, ami nem konkrét adaptáció, hanem folytatás, előzmény, vagy csak egy univerzumban játszódik a kettő. Én 12 évesen szerintem már elolvastam volna pár Alien vagy Predator könyvet az AVPR film után, ha tudjam, hogy léteznek. Hiába, hogy sem nem sem kor alapján nem voltam benne a célközönségben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!