Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kinek mennyi könyve van?...

Kinek mennyi könyve van? Mennyit tartotok kevésnek, mennyit soknak?

Figyelt kérdés

Jelenleg bérelt lakásban lakok és épp könyvszortírozásban vagyok, innen jött a kérdés. Mivel nálam benne van a pakliban bármikor a költözés (hiszen nem saját ingatlanról van szó), így igyekszem viszonylag alacsonyan tartani a könyveim számát. Amit olvastam és nem tetszett annyira, azt eladom vagy elajándékozom. Jelenleg 63 könyv tulajdonosa vagyok, de ebből nem mindent olvastam még végig, kb a fele az amit biztosan szeretnék megtartani.

Ti megtartotok minden könyvet? Vagy eleve csak olyat vesztek meg amit már olvastatok és tudjátok hogy szeretitek?

A szavazásnál az állandó gyűjteményetek érdekel, ha van ilyen :)

júl. 16. 16:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

10, én imádom a könyvek illatát.

Az ujaknak tök jó friss illatuk van.

Vannak könyveim a gyerekkorombol, tinikorombol is

Azoknak meg azért szeretem az illatát, mert emlékeket idéznek fel

Úgyhogy én nem a kinézet miatt vásárolom a könyvet, hanem az illata miatt 😄

Lehet hülyeség, nem tudom, számomra nem az 😅

júl. 18. 11:49
 12/18 anonim ***** válasza:

10

Én szeretek birtokolni. Olyan könyvet is vettem már, amit még tiniként e-book-ban elolvastam.

673 894 ft-t költöttem összbe rájuk (amiket vettem, és nem örököltem).

A legolcsóbb 80 ft volt (Piknik a senkiföldjén), a legdrágább 13 000 (Transformers: ​Éljen Megatron!). Átlagban úgy 2800 / darab.

Új és antikvár könyvek vegyesen, de nagyon sok a képregény (az 5 legdrágább mind az pl).

júl. 18. 13:43
 13/18 A kérdező kommentje:
Én is próbáltam az e-bookokat de az nem az igazi, sokkal nehezebben veszem rá magam az olvasásra ha nem foghatom meg a fizikai könyvet hozzá. Plusz szeretek tartogatni fizikai dolgokat, én pl. a fotókat is kinyomtatom, hiába vannak meg gépen is. Valahogy egészen más egy fizikai albumot nézegetni, lapozgatni, mint képernyőn nézni és egy gombot nyomogatni.
júl. 18. 18:58
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is sokat olvasok 1,5 éve ebookban, de nekem 8-900 könyvem van, ha a családi könyvtárat nézzük megvan 4-5000 is
júl. 22. 00:17
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
6000 van most, 37 (tudatosabban 27) éve vagyok gyűjtő.
szept. 3. 15:55
 16/18 anonim ***** válasza:
Szerintem amúgy az számít soknak, ha már annyi van, hogy ki sem igazodsz, és nem is forgatod őket, csak úgy vannak. Akkor igazából csak annyi a funkciójuk, hogy díszítsék a szobát, dehát a könyvek nem azért vannak...
szept. 4. 09:24
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz 6000 között is kiigazodni, de azért még megy. Az én kutatási területemen sok olyasmi van, ami nem érhető el elektronikusan. Illetve egy dedikált példány, vagy ősnyomtatvány, antikva, 17-18. századi munka egy másik liga.
szept. 7. 08:08
 18/18 anonim ***** válasza:
Amúgy 10 000 kötet az álomcélom...
szept. 12. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!