Kinek mennyi könyve van? Mennyit tartotok kevésnek, mennyit soknak?
Jelenleg bérelt lakásban lakok és épp könyvszortírozásban vagyok, innen jött a kérdés. Mivel nálam benne van a pakliban bármikor a költözés (hiszen nem saját ingatlanról van szó), így igyekszem viszonylag alacsonyan tartani a könyveim számát. Amit olvastam és nem tetszett annyira, azt eladom vagy elajándékozom. Jelenleg 63 könyv tulajdonosa vagyok, de ebből nem mindent olvastam még végig, kb a fele az amit biztosan szeretnék megtartani.
Ti megtartotok minden könyvet? Vagy eleve csak olyat vesztek meg amit már olvastatok és tudjátok hogy szeretitek?
A szavazásnál az állandó gyűjteményetek érdekel, ha van ilyen :)
Gyűjtöm őket, viszont most helyszuke miatt meg kellett válnom 100+ darabtol.😭
700 volt, most már csak kb 400 van, de ahogy magamat ismerem nemsokára újra 700 lesz 🤷
Sosem adok el könyvet, ez az elvem.
Ajándékozom őket.
Háromszor költöztem a rengeteg komyvemmel, a férjem mondta, ő nem nyúl hozzajuk, én fogom őket cipelgetni.
Megoldottam 🤣
Ennyi könyvvel költözni? Az igen :D Taníts mester!
Legutóbb kb 50 darab könyvvel költöztem és megszenvedtem vele. Autó nélkül, tömegközlekedésen ide-oda utazgatva hordtam át egyik lakásból a másikba mindet (ahogy az összes többi cuccomat is). xD
Mivel pici lakásban lakok (35 m2), így helyhiány miatt sem tudok túl sok könyvet tartani, sajnos.
2, utánfutóval költöztünk, az egyik fuvar csak a könyvek voltak 🤣(jó, felfért volna más is mellé még azért de mondtam, azokat külön visszük )
10-15 darabonként voltak madzaggal összekötve.🤣
Mi két gyerekkel költöztünk kisebb házba utoljara,(alberletbol sajátba) és lehetetlen volt bepakolnom őket valahova is.
A helyi könyvtárnak ajándékoztam őket.
Összesen 318 van.
De úgy számolva, hogy képregényeknél ha kemény vagy puha kötésesek, akkor egy darab egynek számít (pl A tűz és jég dala 1-8), ha meg képregényfüzet, akkor az összes szám egynek (pl Betondzsungel 1-4). A "fordítgatós" kiadások is egynek számítanak (pl Síkföld / A nagy számítógép).
Ebből úgy 90 van otthon a szüleimnél (ezen belül kb 50 darab olyan régi otthoni könyv, amit soha az életben nem fogok olvasni), a maradék nálunk az albérletben.
Az ittenieket befértettem amúgy egy 3 szintes 50x90x30 centis könyvespolcra (2 sorban, de a legfelsőn az első sorban figurák vannak), és egy 40 cm széles szekrénypolcra.
Látszik, hogy szerettem a Tetrist. :D
Eladni nem hinném, hogy el fogom őket.
Kevés (kb. 30), mert csak azt tartom meg, amire hosszú távon szükségem van (azaz gyakran előveszem). Felesleges porfogó a könyv is, ha nem forgatják.
Most már nem is nagyon vásárolok, inkább könyvtárba járok.
Igyekszem olyanokat venni, amik valószínűleg tetszeni fognak és meg akarom őket tartani. De persze "egyszer olvasós"könyvek is vannak, amik aztán mégse tetszenek annyira, és tudom, hogy az életben többször el nem fogom olvasni. Na azokból időnként szelektálok, a munkahelyemre szoktam bevinni, mivel könyvtáros vagyok, ez elég kézenfekvő.🙂 (Új könyvekről van szó).
Amúgy kb. 250-300 darab könyvem van itthon biztos. Túl sokat nem szeretek felhalmozni, mert a hely véges.
én mindent is e-bookon olvasok, így 6 könyvem van, 4et azért vettem meg, mert nem volt digitálisan fent sehol, azóta átváltottam az olvasást angolra, mert angolul mindent is megtalálok digitálisan, a másik 2-t ajándékba vettem meg, de az illetőnek nem kellettek, így megtartottam
igazából így hogy mindent is e-bookon olvasok én nem értem a gyűjtésének a lényegét, legalábbis számomra így lényegtelen, bár tény hogy ha nem sajnálnám rá a pénzt, és még helyem is lenne hozzájuk, akkor tuti megvenném fizikailag én is azokat a könyveket amiket olvastam, csak mert kib*szott jól néznek ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!