Rossz fényt vet egy könyvre, ha az Álomgyár kiadó adja ki?
Korábban ha jól emlékszem, kiadtak mindent pénzért.
Ha ma is ezt teszik, akkor inkább ciki, ha egy könyv ott jelenik meg, és hátránnyal indul. Jól gondolom?
Amúgy ajánlom, olvassatok egy kis Friedrich Nietzsche-t.
Varróék után felüdülés lesz hasznos, tiszta, érdekes gondolatokat olvasni.
20# Személyeskedéssel megnyerni egy vitát? Félrement...
Nő vagyok, de az interneten ismerkedőknek már kb. minden mindegy, ahogy az interneten ismerkedő férfiaknak is. (továbbra is, nem mindenkinek, lehet hogy valaki pont a 10%) Dehogy te nem a 10%-kal leveleztél állandóan az is biztos. Leírsz egy történetet, meg hogy te író akarsz lenni. Ezek úgy gondolják hogy megnyerték a lottó ötöst, mert egy író akar velük lenni. Nem az írásodba szeretnek bele, hidd el.
És mielőtt írnád, én nem az interneten ismerkedek, van eszem.
"Összekevertem a Kossuth és József Attila díjakat véletlenül, és akkor mi van? Szerinted követem én, hogy miket osztanak ki a modern íróknak?"
Ha valaki író szeretne lenni, az a minimum, hogy tisztában legyen, hogy a szakma milyen díjakat oszt ki, és arra kik érdemesek.
Nem vagy te más, csak egy senki nagy arccal és egóval. A befutott írók ettől szerényebbek.
Te nem tudsz semmit, semmi tehetséged sincs.
Ha nő vagy, akkor meg inkább no comment arra, hogy a nőtársaidról azt feltételezed, hogy
1. a pénzre mennek (a felnőtt párkapcsolatok rovatban ezért szétszednének a feministák)
2. Olyan butának tartod őket, hogy szexelnek valakivel csak azért, mert azt írja, hogy van pénze.
"Ha valaki író szeretne lenni, az a minimum, hogy tisztában legyen, hogy a szakma milyen díjakat oszt ki, és arra kik érdemesek"
Milyen jó, hogy nem te szabod meg, hogy egy íróval szemben milyen elvárások vannak.
Szerinted Nietzsche-t mennyire érdekelték az ilyen dolgok, amikor leírta a provokatív gondolatait?
A 19. században olyanokat írt, amik erősen kicsapták a biztosítékot a kortársaknál, de nagy ívben tett rá.
A zseniális Peter Higgs-t szerinted érdekelte a Nobel-díj?
Aznap mikor bejelentették a győzelmét, el sem lehetett érni. Megmondta, hogy nem tart semmilyen előadást sem, mert nem érdekli ez az egész felhajtás.
Amúgy ha manapság ott tart a József-Attila díj, hogy Varróék megkapják, akkor nem is kell.
"Ezek úgy gondolják hogy megnyerték a lottó ötöst, mert egy író akar velük lenni. Nem az írásodba szeretnek bele, hidd el."
Egy szóval sem írtam azt nekik, hogy író akarok lenni. Ezt mostanában döntöttem. De az írás, a művészet nekem csak hobby, eszköz az életben. Esetleg önkifejezés.
Azt írtam a jövőbeli terveimről, hogy természettudományt akarok tanulni majd. De ettől aligha szeretne belém bárki.
Amint látom, erősen gondolkozol, hogy racionális magyarázatot találj arra, amit elértem az ismerkedésben.
De mindegy. Őszintén szólva az sem érdekel, ha azt gondolod, hogy hazudok.
Én tudom, hogy mihez van/nincs tehetségem.
25# Kinek tartod te magad, hogy szerinted ők nem kaphatják meg? Minden művét olvastad tőle? Tudod mire kapta? Tudod kik kapják meg ezt a díjat? Ha nem, akkor ne pofázz, mert aki író akar lenni, annak tudnia kéne, milyen díjakat zsebelhet be. És ha már írtál jobbat, akkor kritizálj valakit, ne akkor mikor még nem tetted meg, mert mondani bárki mondhat bármit. Jogosan nem hiszünk neked.
És azok a ló túloldalára átesett feministák véleménye nem érdekel. A felnőtt párkapcsolatok rovat eleve egy veszett ügy, mindig veszekedés van ott. Legalábbis amit hallottam, az alapján igen.
Ettől még igaz, hogy az interneten ismerkedők 90%-a (nem mindenki és nem ismerkedik minden nő az interneten) ilyen, mint amit írtam.
A nőknek kb. jó ha a 40%-a ott ismerkedik, és az a fele sincsen, szóval nem a nőket nézem le. A tény az tény, hiába akarod a magad előnyére fordítani, azt amit nem lehet.
Aki valóban író akar lenni, azt nem a díjak érdeklik. József Attilát konkrétan kirúgták az SZTE-ről a művészete miatt, nyomorban halt meg. Villon-nak sem volt az írásból haszna, egy csavargó volt. Csak az utókor ismerte el a tehetségüket.
A netes ismerkedéshez csak annyit, hogy vannak kifejezetten olyan oldalak, ahol pénzes pasikat vadásznak az aranyásók (puncs.hu). Én nem járok ilyen oldalakra, és a Tinder stb. világa is távol áll tőlem.
A legutóbbi barátnőm itt ismertem meg, ez az oldal meg nem arról híres, hogy gazdag manusokat lehet halászni. Sőt, eleve ez nem is klasszikus ismerkedő oldal.
27# Pont ezért. Itt az elkeseredett lelkek keresnek párt, és lottó ötösként tekintenek rád, pusztán mert író akarsz lenni (nem vagy az, csak akarsz). Nem az írásod miatt, fogd fel végre.
És igen, nem a díj érdekelte őket. De nem is lenne szabad kritizálnod úgy, hogy nem írtál jobbat. Ne csak mond, írj is egyet. Fél év munka kell hozzá? Miért nem kezdtél akkor hozzá már rég, ahelyett hogy gyakoris ismerkedéssel töltöd az időd? Nem lesz belőled semmi. (Ezt az utolsó mondatod, majd akkor cáfold meg ha kiadták a könyved, és legalább 50 ember megvette, üres szóval ne)
Amint látom, nagyon erősen ragaszkodsz a hiedelmeidhez, bármit mondhatok, te kitalálsz valamit, hogy neked legyen igazad, mert te már tudod, mi az igazság.
Pont ezen az oldalon tanultam meg, hogy ilyenkor a másikra kell hagyni. És most, hogy meggyőzödtem arról, hogy te is ilyen vagy, inkább rád hagyom. Amúgy is szét van már offolva a topik.
Szóval gondolj, amit akarsz.
Szerintem meg te élsz álom világban. Bár, akár azokat a kis történeteidet (ha tényleg azok) is elküldhetnéd, amikbe állítólag bele szerettek. Akkor elhinnénk hogy igazad van, hisz elolvasnánk és ha igaz amit írsz, mi belőlünk is érzelmeket váltana ki.
Persze könnyebb megfutamodni, nem igaz?
Ja, és várom, hogy kiadják a könyved, és legyen 50 megvásárlása. Ha így lesz, megírhatod ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!