Mennyibe kerülne lefordíttani magyarra egy 250-300oldalas angol nyelvű könyvet?
Van több könyv ami érdekel, de sajnos nem igazán tudok angolul. Ezért arra gondoltam, létrehoznák egy kisebb kiadót.
Tudom a jogdíjak fontosságát, természetesen legális lenne.
Az lenne a kérdésem, hogy egy 250-300oldalas angol nyelvű könyvet körülbelül mennyibe kerülne lefordíttani? Gondolom ez függ sokmindentől, de egy körülbelüli árat lehet tudni, hogy mozognak általában?
Létrehozni egy kiadót, megvenni egy kötet jogait, lefordíttatni, kiadni, forgalomba hozni pár tízmillióba biztos belekerülne.
Hallgass az elsőre, ezt az összeget inkább a saját angoltudásod javításába fektesd, akkor nem csak olcsóbban jössz ki, hanem még több könyv elolvasásának lehetőségét is megkapod.
Egyébként meg fordíts géppel, ha nem tudsz várni.
Az a néhány könyv amit kinéztem nem néhány tízmillió a jogdíj, direkt utánakérdeztem az eredeti kiadóknál.
Többnyire megértem a szöveget egyébként, de nem mindent, ezért kellene fordító.
Előre is köszönöm mindenki segítségét 🙂
Fordittasd le valami angol tanárral,fizess neki.
Kiadót letrehozni nem egyik napról a másikra megy,meg nem 10 forint
Ha csak magadnak akarod, egyszerűbb ha hanyagolod ezt a kiadósdit, meg a jogdíjjakat, s keresel egy fordító szakos egyetemistát.
Megegyeztek egy összegben, egy határidőben, te elküldöd neki az e-book-ot, ő lefordítja, te meg olvashatod olyan nyelven, amilyenen akarod.
Ő kap egy kis zsebpénzt, te meg el tudod olvasni a könyvet.
"Az a néhány könyv amit kinéztem nem néhány tízmillió a jogdíj"
Ha ezt nekem válaszoltad, akkor csak megsúgom, hogy a költségek nem csak a jogdíjakból állnak, céget nem a semmiből hozol létre, nem a semmiből tartod fenn, a fordítók sem olcsón dolgoznak, a borítónak és felhasznált illusztrációknak is külön ára van, de a nyomdát (papír ára rohadtul felment), tördelőt is meg kell fizetni; persze, ha szóba állnak veled, hisz baromi kishal lennél, ők meg be vannak táblázva. Köteteket is neked kellene szállítanod, tárolnod, boltokkal tárgyalni stb.
Szóval a járulékos költségek hatalmasak, ezért is 4000-5000Ft egy sima, puha fedeles könyv mostanság.
Leiner Laura is úgy gondolta, több pénze lesz, ha saját kiadóval adja ki a könyveit, de pár év alatt ő is feladta, pedig ismert, bejáratott neve és olvasótábora van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!