Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Lenne valaki, aki belolvasna...

Lenne valaki, aki belolvasna a könyvem kéziratába?

Figyelt kérdés
Szórakoztató irodalom és szépirodalom között helyezkedik el, a begépelt kézirat kész, kíváncsi lennék olyan véleményére, akinek van már tapasztalata a könyvkiadás terén.

2023. okt. 24. 21:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
92%

Az efféle mondatok megakasztják az olvasást, mert értelmetlenül kacskaringósak, ezért magyartalannak hatnak (pl. "A kertkapun, mert kis udvarunk is volt, egy sorház középső lakását birtokoltuk, kis tábla is hirdette az itt lakók vezetéknevét: Újszászi").

Néhol logikai hibák is vannak (pl. hogy nem szokta meg az Esztella nevet, miközben születésétől fogva ezt viseli. Ha valakit Kazettának hívnak, az is megszokja a nevét, hiszen hamarabb hallja, hogy mint hogy értelmezni tudná a jelentését vagy az elterjedtségét).

Számokat betűvel szokás kiírni irodalmi szövegben (házszámban maradhat, illetve évszámban és olyanban, ami túl hosszú leírást igényelne, de az, hogy "20 év" az helyesen "húsz év".)

Ezt leszámítva az egész részlet, az elejétől végéig csupán egy infóblokk, semmi több. Szépirodalomban sem szeretik már az ilyet, ez kb. ötven éve volt elfogadott, ma már visszadobják.

Gondolj arra, hogy nem kell minden infót egyből az olvasó elé tárni, különben 1. megcsömörlik és leteszi a könyvet, 2. sokkal izgalmasabb, ha nem tudnak meg mindent egyből, hanem kérdések merülnek fel bennük, amikre meg akarják tudni a választ (írástechnikában ezt horgokként szokás emlegetni).

2023. okt. 26. 19:29
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt biztosan nem fogják nyomtatásban kiadni, vagy kidobod magánban.
2023. okt. 31. 15:58
 13/14 anonim ***** válasza:
49%

4. vagyok. Négy évtizede mozgok könyvek, újságok, nyomtatott sajtó világában. Tűélesen látom a jelenlegi és korábbi viszonyokat, lehetőségeket.

Az itt lévők nem fogadták el a szakmai tapasztalatomat.

Nekem mindegy, de az igazságot írtam. Picit bővebben, mint te, de lényegében ugyanazt.

Egyetlen könyvkiadó sem engedheti meg magának, hogy egy ismeretlen szerző művébe pénzt tegyen bele. Akkor sem, ha a szinopszis alapján nagyobb durranásra lehet számítani, mint a Harry Potternél (ott is utólag derült ki, hogy ilyen nagy érdeklődés lesz).

Sajnálom, de ez van. A 2006-ban kezdődött válság előtt sem volt rózsásabb a helyzet. Akkor sok nyomda és kiadó becsődölt.

Eladni sem könnyű a könyveket. A boltok csak bizományba veszik át. A vételár 50-60%-ára igényt tartanak. Ha nem fogy a könyv, akkor felszólítják az ügyfelet, vigye el a remittendát vagy fizessen kötbért (!).

Középszerű könyvekből rengeteg van. És sajnos a vevők többsége még csak nem is ezeket keresi, hanem a szemétre valót.

2023. okt. 31. 16:31
 14/14 Twilight.fangirl ***** válasza:
0%

Nekem nagyon tetszett. Aranyos történet arról mi történik a háború után.

Említetted hogy,, Lacinak idén lenne 11 éves" ezt a késöbbiekben jobban fejtsd ki mert nekem legalább is nem egyértelmű hogy mi van a ki sráccal.

jan. 22. 22:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!