Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Belenéznétek az éppen íródó...

Belenéznétek az éppen íródó wattpad-sztorimba?

Figyelt kérdés

A meleg illetve a hideg kritikát is örömmel fogadom, de nem azt kérem, hogy olyanokat írjatok, mint, például, hogy "de szar".

Előre szólok, hogy egy-kettő helyesírási hiba lesz benne, azokat igyekszem javítani:)

link:

[link]

tegnap 15:52
 1/5 Senior Séf ***** válasza:
90%

"...rengeteg legjobb barátnőjében..."

Eddig a fogalomzavarig olvastam.

tegnap 15:57
 2/5 Kedves Vezető ***** válasza:
40%
Így már nem
tegnap 16:02
 3/5 anonim ***** válasza:
66%

Soha NE rakj be képeket a szereplők bemutatására.

Inkább írd le őket, mutasd be őket írásban

tegnap 16:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

- A borító kicsit b.ssza az OCD-met, mert a cím nem középen van. A kis méretű írások alig látszanak rajta. A betűszín nem üt el a háttérszíntől, még csak árnyéka vagy hasonlója sincs, és túl kicsik. Egy Wattpad borító nem olyan, mint egy fizikai könyvé.

- A fülszövegből nem derül ki, hogy a "warriorsi" egy iskolára utal.

- A sorelválasztók cukik lennének, csak nem szimmetrikusak. Az egyik oldalon több kötőjel van.

- A félkövés formázás indokolatlan. Az aláhúzásról meg nem is beszélek.

- Külön fejezetbe téve a Wattpad felületén a kollázsokkal nincs baj. Nem kiadott könyv, és az azon az oldalon amolyan szokás is. Nálam például anatómia ábrák vannak, és pár rajz a főszereplőről meg néhány mitikus lényről. (Mondjuk én már olyat is láttam, hogy fizikai könyvhöz adtak illusztrált "kártyákat" a szereplőkről a könyvjelzők és a matricák mellé az előrendelőknek...)

- Viszont túl sokat húzod a szót a zéródik fejezetben a semmivel. Bőven elég lenne csak ennyit kiírni, hogy itt csak kollázsok vannak, és átugorható. Az életkorajánlós bekezdés is indokolatlan, mert semmi sem derül ki belőle. Ha meg lesz benne felnőtt tartalom, azt a sztori beállításainál kapcsold be, mert a Wattpad ott kéri első sorban. (Explicit szexjelenetek. Önkárosító témák vagy jelenetek (beleértve az öngyilkosságot és az étkezési zavarokat). Erőszak grafikus ábrázolása; beleértve, de nem kizárólagosan: szexuális, verbális, érzelmi és fizikai bántalmazás.)

- A múlt és jelen idő váltakozására vigyázz. Ha a jelen idejű részek a főszereplő gondolatai, akkor mindenhol legyenek dőltek, hogy ez érződjön is.

- A párbeszédeknél ezt a közepesen hosszú vonalkát kell használni: –. (És nem ez a kicsit: -.) Itt találsz konkrét példákat a párbeszédek helyesírására: [link]

- A 3 pont, az 3 pont. Nem 4. ("Igyekezni fogok, de azért mégis csak új suli....")

- Idézőjelnek nem azt a két fentit kell használni, mint amiket itt én is használtam most, de a rendes magyar idézőjelet a Wattpad rosszul kezeli, így az voltaképp mindegy.

- A vesszőhasználat még okés.

- A [link] oldallal formázott betűket én is szeretem, de esetedben ez egy kicsit már sok. A fejezet végi köszönetnyilvánításnál inkább hanyagold. A fülszövegnél meg egyes esetekben az ékezetetesek rosszul jeleníti meg, szóval ott főleg. A neveknél maradhatnak, de az utolsó bekezdés nem mindenkinél és minden esetben lesz olyan, hogy el is tudja olvasni.

- Arra jó lenne figyelned, hogy a szereplő a törénteket mikor meséli. Múltban írod, ez oké. Nekem úgy tűnt, mintha ott helyben történt volna a csajjal minden, amiket narrál (és nincsen még tisztában az egész kimenetelével), és közben vannak random gondolatai, amikről fentebb már volt szó. Ez is oké. Viszont a legutolsó sor az "Egy személy, aki lehet, hogy örökre megváltoztatja a gimnáziumi éveimet..." gondolattal kicsit sántít. Ő abban a helyzetben honnan tudja, hogy az a személy, akit éppen csak meglátott, és még nem is csinált semmit, lehet, hogy megváltoztatja a gimis éveit?

- A történetet nézve eddig még semmi érdekes nem történt, de első fejezetnek még elmegy. Magamtól valószínűleg nem kezdtem volna el olvasni, de hagytam 2 csillagot. :)

tegnap 17:10
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen,hogy ezt így megírtad,igyekezni fogok ezekre figyelni;)

tegnap 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!