Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Észrevettétek ezt a bakit a...

Észrevettétek ezt a bakit a Harry Potter könyvekben?

Figyelt kérdés

A hetedik részben Malfoy, Crak és Monstro szembeszállnak Harryékkel a Szükség Szobájában. Itt hangzik el az alábbi rész:

– Hogyhogy nem Voldemort mellett vagytok? – kérdezte Harry.

– Itt maradtunk. – Crak drabális testéhez képest meglepően lágy

hangon szólalt meg. Harry nem emlékezett rá, hogy valaha is

hallotta volna őt beszélni.

Viszont a második részben Harry és Ron a Százfűlé-főzettel átalakultak Crakká és Monstróvá (és a könyv szerint az ital hatására még annak a karakternek a hangját is megkapták, akivé átváltoztak). Harry lett Monstro, Ron pedig Crak. Ők ketten akkor pedig váltottak azért maguk között néhány szót. Ez egy eléggé emlékezetes esemény volt, Harrynek emlékeznie kellett volna Ron (Crak) hangjára.

Ezt nem olvastam még soha egyik HP bakilista között sem, hát gondoltam, rákérdezek, hogy másnak is feltűnt-e. :)

2023. okt. 4. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
A filmben a hangjuk nem alakult át a százfűlé főzettől. A könyvben meg lehet nem is volt erről említés.
2023. okt. 4. 16:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem az van a szövegben, hogy nem rémlik neki a hangja, hanem az, hogy nem rémlik neki, hogy hallotta volna beszélni.

Az, hogy Ron az ő hangján beszélt, az nem azt jelenti, hogy hallotta Crackot beszélni.

It tlényegében arról van szó, hogy Crack és Monstro mindig csak kutyaként követték Malfoyt és mindne esetben Malfoy dumált, a másik kettő csak állt kukán és "ijesztően". Itt viszont megszólalt, azaz jelét adja, hogy már nem egyértelműen Malfoy csicskája, hanem önálló lény..szerű:D

2023. okt. 4. 16:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Harrynek emlékeznie kellett volna Ron (Crak) hangjára."

nem magára a hangján lepődött meg, hanem ahogy a hangját használja. ahogy te magad is ezerféle stílusban tudsz beszélni: monoton, éneklős, dörmögős mélyen, lágyan, vagy kemény ércesen, stb. - pedig fizikailag ugyanazok a hangszálaid.

2023. okt. 4. 16:47
 4/8 anonim ***** válasza:
22%
Igen, ez tényleg baki, nekem nem tűnt fel. Bár szerintem nem is az az igazi hiba, hogy Harry erre nem emlékezett, elvégre évekkel ezelőtt történt. Az, hogy ilyen körülmények között éppen ez nem ugrott be neki, az teljesen normális szerintem. Viszont az baki, hogy az írónő a második kötetben teljesen máshogy írja le Crak hangját: itt lágy hangot említ, ott meg öblös morgást. Azért a kettő nem ugyanaz. De azért ennél jóval nagyobb bakik is vannak a Harry Potterben, ez viszonylag apró hiba.
2023. okt. 4. 18:56
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

tudod mi a baki?

varázsolgat, seprűn repked és, szemüveges!

Azt a néhány dioptriát már nem tudná odavarázsolni? hmmmmmmm?

2023. okt. 5. 20:12
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontoztam! (87%)

#2: Igazad van. Valóban, attól, hogy Harry hallotta Crakként beszélni Ront, az igazi Crakot addig még sosem hallhatta.

#1: Ez egy hatalmas hiba és érthetetlen döntés a rendezők részéről. A második filmben a szereplők átalakulásuk után a saját hangjukon beszélnek, majd a negyedik filmben a Mordonná változott Barty Kupor Mordon hangján... a hetedikben pedig, amikor a szereplők Harryvé alakulnak, ők is mind a saját hangjukon beszélnek. A mai napig nem értem, hogy az írónő és a rendezők erre a remek ötletre hogy bólinthattak rá.

2023. okt. 6. 16:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Attól, hogy emlékeznie KÉNE rá, még nem biztos, hogy emlékszik rá. :) Minden emberrel megtörténik ez.

Ez nem baki.

2023. okt. 8. 08:59
 8/8 anonim ***** válasza:
33%

#6 nyilván az sem mindegy hogy hogyan készíti el valaki a százfűlé főzetet. Hermione nem volt még olyan gyakorlott bájitaltanból, a 7. részben meg nem biztos hogy volt elég idejük a kivitelezesre, illetve ott nem is kellett az hogy használják a hangjukat.

De az is lehet hogy a 4. részben a hang elvaltoztatására egy külön bájitalt is használt Kupor.

Szóval ez nem baki és a rendezők részéről sem volt az.

Ennyi.

2023. okt. 10. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!