Más is észrevette a Harry Potterben a bakikat? Akár a filmben, akár a könyvben?
A szüleiét úgy mond nem látta...csak...mellette volt közben. Mógusét se látta igazából, mivel elájult. Viszont Cedricét már látta teljesen.
Hát ezek értelmes mondatok lettek...:)
Én a hetedik trailerében (előzetesében) láttam egy szörnyű nagy bakit. Amikor Harry és Hermione ellátogatnak a temetőbe, két mugli alakját veszik fel, de az előzetesben (gondolom, majd a filmben is) a saját alakjukban vannak.
A második filmben nem derül ki, miért viszi a döglött kakast Hagrid Dumbledorehoz. A könyvben persze tudjuk, hogy köze van a baziliszkuszhoz.
Azért mert Rowling néni nem írta le a thesztrálokat csak az ötödik évben ami úgymond - Hagrid szerint - akkor tananyag. Persze azelőtt is sokat segítettek neki a szülei pl. a Trimágus Tusa utolsó fordulójában is. Nem mindig kell látni valamit, ahhoz, hogy higgyünk benne.
Én sose veszem észre a bakikat,örülök neki, hogy van a könyv/film. Viszont vannak sokan akik erre utaznak (itt nem rád gondolok), úgy érzem azok nem igazi rajongók. Én az vagyok.^^(L)
Hú amikor olvasom,mindig feltűnik valami apróság,de elfelejtem.
De egyre emlékszem.Amikor Hagrid hazaér az óriásoktól,és sárkányhússal borogatja sebeit,akkor a sárkányvér zöld.
"– Nem azért zöld, mert romlott, hanem mert sárkányhús – felelte a vadőr. – És nem megenni
vettem.
Azzal felemelte a húst, és rácsapta arca bal felére. Zöldes vér csordult le a szakállán."
Lumpslucknál tett látogatásnál pedig:
Dumbledore még magasabbra emelte pálcáját, így a lángocska fénye a falakra esett: a tapétán hatalmas, lecsorgó vörös foltok éktelenkedtek. Harry elakadó lélegzetének hangjára Dumbledore hátrapillantott.
– Mellesleg miféle vér volt az? – kérdezte kiabálva Dumbledore. Túl kellett harsognia a romjaiból feltámadt ingaóra vidám kongatását.
– A falon? Sárkányvér! –"
De persze,lehet,hogy az írónő úgy magyarázná,hogy Lumpsluck átfestette a sárkányvért,hogy az Ő vérének tűnjön.:))
Második válaszoló: A hetedik könyvben azért vannak a saját testükben a temetőnél,mert aki nem olvasta a történetet,könnyen félreértelmezné.Ez nem baki,csak úgy gondolták hogy Harry maradjon már a saját testében,mikor megtalálja a szülei sírját.Ez így mégis csak "meghittebb" mintha Harry egy mugli testében találná meg a sírt.:)
Egyébként lehet,hogy vannak bakik,de olyan aprók,hogy elvesznek a sok érdekesség között :)
"Második válaszoló: A hetedik könyvben azért vannak a saját testükben a temetőnél,mert aki nem olvasta a történetet,könnyen félreértelmezné"
Ez nem a könyvben van, hanem a film előzetesében.
Azért látja az 5. rész elején a thesztrálokat,mert az írónő már tudja,hogy a könyv végén azzal fogja megoldani,hogy a kis csapat a minisztériumba repüljön.Ezért nem árt az elejére beírnia azt,hogy legalább Harry és Luna látja őket.Vagy Nevill is?Erre pontosan nem emlékszem?
Ezek az egyszerű tények.:)
A többi hézagon meg ami a történetben van,rágódhat az olvasó,törheti a fejét,aztán végül kitöltheti a saját fantáziája szerint:hogy mi miért,és hogyan lehetséges.
Ezért olyan fantasztikus!:))
Én azzal magyarázom magamnak,hogy Cedrik volt az első akit Harry gyászolt.Jó,jó a szülei is meghaltak korábban,de mivel nem ismerte istenigazából őket,nem is emlékezett rájuk igazán,miattuk inkább a hiányukból fakadó veszteségérzése van.Nem ugyan úgy éli meg a gyászt mint Cedrik halálakor.Meg hát Cedrik halálával kapcsolatban még hibáztatja is magát,úgy érzi,hogy Ő megakadályozhatta volna.Szerintem ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!