Könyvgyűjtő vagyok. Le tudok valaha szokni erről? Valaki
még volt így?
Figyelt kérdés
Régebben nem szerettem olvasni. Egy éve kaptam egy könyvet ajándékba születésnapomra, beleolvastam és annyira megtetszett az olvasás, hogy amiután kiolvastam a könyvet, rendeltem 10 könyvet. Az egyikből olvastam 40 oldalt, sajnos időm se volt, de a Booklineon turkálva még megtetszett további 20 könyv, megrendeltem. Ezekből 3-at sikerült kiolvasni, de ott tartok, hogy további 20 könyv van a kosaramban, csak egy gombnyomás és meg is rendelem őket 😂. Most szívesen olvasnék, de sajnos időm nincs. Meg szeretem ahogy a könyvek díszítik a polcot, ezért könyvtár kilőve.
2023. szept. 10. 13:18
1/10 anonim válasza:
Minek? Vannak károsabb szenvedélyek is.
2023. szept. 10. 13:30
2/10 anonim válasza:
Nem tudsz leszokni.en sem tudok
570 darab konyvem van itthon,a fele felesleges nincs elolvasva,de gyűjtők őket.
Soha nem fogok leállni,pedig már helyem sincs hova rakni 😁
2023. szept. 10. 13:30
3/10 anonim válasza:
Igen, más is van így vele. Pl én. :P Külön neve is van a jelenségnek: tsundoku.
Igen, le lehet szokni róla, de amíg nem von el anyagi forrást fontosabb dolgoktól (pl jelzálog törlesztő, rezsi, stb) illetve nem csúszik át patológiás gyűjtögetésbe, addig ez egyáltalán nem baj.
Az elolvasott könyvek arányát ügyesebb időmenedzsmenttel lehet javítani.
2023. szept. 10. 16:10
4/10 anonim válasza:
Majd ha nem lesz helyed ledzoksz xd
2023. szept. 10. 21:36
5/10 anonim válasza:
Nekem nincs már helyem és nem szokom le.(700 könyv)
A célom az 1000 darab könyv..
Folyamatosan böngészem a netet olcsó,vagy ajándékozásra váró könyvekért..
Legutóbb 200 darabot kaptam ingyen .
Karácsonyra a férjemtől egy nagy könyvespolcot kértem,remélem összehozza nekem 😁
2023. szept. 10. 21:38
6/10 A kérdező kommentje:
5-ös, ki is olvasod őket?
2023. szept. 10. 22:38
7/10 anonim válasza:
Eriggy bolhapiacra. Ott van a teljes világirodalom és fillérekért lehet egy szatyor könyvet venni. Ha az ember narkós, akkor narkós, nincs mit tenni elene :)
2023. szept. 10. 22:59
8/10 anonim válasza:
#6 egyik ismerősöm betűrendben olvasta a könyveket a könyvtárból olyan 3000-ig, aztán inkább áttért arra a könyvekre amik tényleg érdekelték. :)
2023. szept. 10. 23:23
9/10 anonim válasza:
6 igyekszem,a nagyja el van olvasva.
5
2023. szept. 11. 06:02
10/10 anonim válasza:
Én meg se próbálok leszokni, esélytelen. Imádom, Évente 25-30 könyvet olvasok el átlagosan, ( ennyire van időm), de kb a 3-4szeresét veszem egy évben. Ami a covid alatt pl jó volt mert akkor is volt mit olvasnom, annak ellenére, hogy 1 évig nem tudtam könyvet venni. 1028nál járok most. Lassan nincs helyem se, de nem tudok leállni. Ennél durvább szenvedélye senkinek se legyen😂
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!