Miért szidjátok a gyakorin Leiner Laurát?
Semmi extra. Amikor még fiatalabb voltam, én is nagyon szerettem a Szent Johanna gimit, de már képtelen lennék újraolvasni. És nem azért, mert zavar, hogy tudom mi fog történni, mert annyi év után biztos van pár dolog, amire nem emlékszem.
A könyvei szólnak egy korosztálynak, és ennyi. Utána már nem szórakoztató. Visszagondolva nosztalgikus, de újra nem olvasnám, mert elrontaná az emléket.
Egyébként a művei valamire jók így is. Remek eszköz lehet arra, hogy megszerettesd az olvasást egy fiatallal. Ott az SzJg, a főszereplő annyira basic és unalmas, hogy bárki tud vele azonosulni, mert nincs benne semmi egyedi. Ez pedig fiatalon jó érzés, megnyugtató. Általános suliban 12-14 évesen pont erre vágyik valaki a korosztálynak egyáltalán nem megfelelő Egri csillagok és társai után.
Ez egy pozitív olvasmányélmény lehet, ami afelé visz, hogy többet olvass, később másokat is. Én is így kezdtem
Nem szidjuk, vagy fikázzuk. Csak ha valaki megkérdezni, mit gondolunk, leirjuk hogy miért nem jön be. Kulcsszó a "miért", jellemzően mindig van valamilyen indoklás. Én pl azért nem estem tőle hasra mert dimenziótlan karakterei vannak, akik nem fejlődnek sehova és sokszor nem is valószerűek.
Arrol meg nem a válaszadók tehetnek, hogy sok a LL-ról szóló kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!