Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kedves fideszesek, akik a...

Kedves fideszesek, akik a csúnya, gonosz bankokat szidjátok, örültök, hogy a magyar nemzeti Diákhitel központ két és félszeresére emeli a diákhitel kamatát?

Figyelt kérdés

[link]

Ugye ez sem megszorítás? Ugye ez sem drágulás?

2022. jún. 27. 10:34
A kérdező szavazást indított:
De, be kell látnom, hogy a fidesz megszorít és árat/költséget emel.
Nem tudom, mi az a diákhitel, én csak 8 osztályt végeztem.
Ha a fidesz emel árat, az nem áremelés, hanem felcsökkenés.
Mi az a kamat?
Kérdésekkel provokálsz?
25 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
73%

A Fidesz bármit megtehet.

Az emberek akkor is tapsolnak a Fideszért.

Hahó!

2022. jún. 27. 10:38
 2/5 anonim ***** válasza:
18%
Eleve a Fidesz miatt van diákhitel.
2022. jún. 27. 10:39
 3/5 anonim ***** válasza:
23%
Senki nem garantálja, hogy valaminek a kamata az idők végezetéig ugyanaz marad, nyilván alkalmazkodnak a megváltozott kamatviszonyokhoz. A 4,99% még így is elég kedvező a piaci lehetőségekhez képest. Nem beszélve arról, hogy a hitelek másik része továbbra is kamatmentes.
2022. jún. 27. 10:45
 4/5 anonim ***** válasza:
17%
Még mindig az infláció alatt van a kamat, szóval nem értem, mit reklamálsz.
2022. jún. 27. 10:52
 5/5 anonim ***** válasza:
5%

A lényeget persze nem tetted ki a kérdésedbe, mert akkor senkit nem is érdekelne.

"Július 1-től 1,99%-ról 4,99%-ra emelkedik a szabad felhasználású Diákhitel 1 kamata,"

Az infláció 10%-hoz közelít, a jegybanki alapkamat 5,9% és most fogják emelni.

A Diákhitel 1 szabadon felhasználható hitel, csak akkor kell megkezdeni a törlesztését amikor megszűnt több hónapja a hitelt felvevő tanulói jogviszonya. A törlesztés is kedvezményes, eleinte minimálbérhez utána a saját jövedelemhez igazított.

"A törlesztési részleted a tanulmányi jogviszony megszűnésének évében, majd az azt követő évben mindig az előző év október 31. napján érvényes minimálbér, a harmadik évtől pedig mindig a két évvel korábbi, éves bruttó jövedelem 6%-ának 1/12 része."

Ez a jelenlegi 200 ezres minimálbérnél 12000Ft havi törlesztőt jelent, ha 500 ezret keres már a fiatal, akkor lesz havi 30000Ft.

Ráadásul a másik két diákhitel, ami nem ilyen szabadon felhasználható, hosszú ideig folyósított hitel, az maradt kamatmentes.

2022. jún. 27. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!