Kinek mi a véleménye Philip K Dick Az ember a fellegvárban c. könyvéről?
Pár éve olvastam, szóval már nem mai élmény.
Ahogy visszagondolok rá, az volt az érzésem, hogy az ötlet és a háttér nagyon jó, de túl rövid a regény. Ha jól emlékszem, valahol azt írtam róla, hogy olyan volt, mintha szóltak volna Dicknek, hogy le kellene adnia már a kéziratot a határidők miatt, és erre ő gyorsan írt valami befejezést "jó lesz ez" jelszóval és kész.
Kétségkívül jó a hangulata, jó az alapötlet, a sokszor tényleg csak a háttérben megbújó tények, de ráfért volna egy bővítés. Ma már nyilván több kötetre írnák, és kivételesen azt mondom, simán beleférne.
Szerintem érdemes elolvasnod, de ne legyenek nagy elvárásaid a könyvvel kapcsolatban. Elgondolkodtató, simán jókat lehet tépelődni a könyv hátterén, de amúgy maga a cselekmény közepes színvonalú. Sok Dicket nem olvastam, nyilván vannak ennél sokkal jobb könyvei (mondjuk A halál útvesztője).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!