Szerintetek Ginny és Harry összeillenek?
Miért kell lehúzni a válaszaim, csak mert nem a többséggel értek egyet? A kérdésre adtam választ, szóval nem irreleváns, amit írtam. Miért nem lehet erről normálisan beszélgetni?
Érett hozzáállás, mondhatom...
Azt viszont senki nem támasztotta alá érvekkel, hogy miért is olyan jó a Harry-Hermione páros. (filmek nem érnek) Vagy hogy miért is nem illik össze Harry és Ginny. Az utolsó által említett Luna is logikusabb, főleg hogy megmagyarázza, miért. Bár szerintem Luna túl fura Harryhez, Harry sokszor nem értette őt, így a megértés nem volt kölcsönös.
Szerintem Lily Pottert akarta tovább éltetni Ginnyben Rowling. Ha megnézzük, azon kívül, hogy külsőre itt-ott megegyeznek, belsőre is sokban hasonlítanak. Harry inkább az apjára ütött. Nem volt olyan vadóc (de ha az apja életben maradt volna, talán az lett volna), viszont nagyon is nyughatatlan volt és bátor, ráadásul külsőre 99%-ban rá hasonlított. Mellé egy Lily hasomnás mint feleség pedig megteremti a néhai Potter házaspár utánzatát, tehát kicsit olyan érzésünk lesz, mintha James és Lily új esélyt kaptak volna, ahol egy Voldemortmentes világban nevelhetik a saját gyereküket, csak most ezt Harry élhette meg, hogy mi lett volna ha...
DE!!! Számomra nagyon érződik, hogy, ha ez volt Rowlng célja, akkor ez last minute juthatott az eszébe és addigra már olyan jól kidolgozta az egyéb kapcsolatokat, hogy ezzel az ötletével nem tudott mit kezdeni.
Régen olvastam a könyvet, de abból amire emlékszem, Ginny és Harry között nem volt túl sok kommunikáció és szoros kapcsolat sem.
Először is Harry még abban a korban volt, hogy kamaszodott, érdekelték a lányok, ezt Cho is bizonyítja, igazából azért volt belé halálosan szerelmes Harry, mert szép volt, de, amikor összejöttek és komolyabban kommnikáltak, akkor jött rá Harry, hogy mennyire taszítja Cho érzékeny jelleme.
Amikor Ginny kezdte el vonzani, akkor is inkább az keltette fel az érdeklődését ami az általános jelleme volt meg persze a külseje.
Amikor összejöttek, nagyon távolságtartó volt Ginnyvel, rengeteg dologba nem avatta be, meg sokszor egy komolyabb beszégetésre ami eszébe jutott, hogy le kéne folytatni Ginnyvel, legyintett, hogy majd később. Mondhatjátok azt, hogy védte, féltette őt, de Hermionet simán elvitte Horcruxokat vadászni, ahogy Ront is, akik a barátai voltak, a pároddal meg egy kapcsolat ennél szorosabb.
Nem tudom, de ha megnéztek akármilyen sorozatot vagy elolvastok akármilyen könyvet, ahol a főszereplőnek párja van vagy férje, mindig a párjával/férjével oszt meg elsőnek mindent. Amikor szerelmesek vagyunk valakibe akkor is, akármi történik, rögtön az jut az eszünkbe, hogy milyen lesz majd elmesélni a szerelmünknek, ha baj ér, egyből a szerelmünkre gondolunk, hogy a támogatására vágyunk. Ezek nem igazán voltak jelen a könyvben, láthatjátok, hogy ez a baráti trió nem alakult át egy négyes csapattá.
Ahogy írtam, Horcruxokat sem együtt vadásztak négyesben. Mondhatjátok, hogy Ronnal és Hermioneval együtt kalandoztak előtte évekig, de azért Ginny is bizonyította az 5. és a 6. könyvben, hogy elég talpraesett, a hasznukra lett volna. Alapjáraton egyedül akarta végigcsinálni a Horcrux vadászatot, abba rögtön belement, hogy Ronék elkísérjék, de Ginnyt elutasította. Féltette Ginnyt? Ront és Hermionet nem féltette, hogy szörnyet halnak az út alatt? Egyszerűen Ront és Hermionet azért engedte, mert jó volt, hogy ott vannak, védik, bízik bennük és ezért furcsa, hogy Ginnyt meg ugyanígy elutasította, pedig egy szerelmi kapcsolatban ez nem így van.
A Potter házaspárban sem az volt a felállás, hogy James Potter tartotta a frontot amíg Lily a nappaliban kötögetett. Egyenően voltak benne a Voldemort elleni harcban.
Szóval én nem mondanám, hogy ők egy erős, kitartó pár lettek volna, csak egy szokásos kamaszos szerelem volt közöttük. De végülis ez csak átalakult abban a 19 évben, amiből kimaradtunk, ugyanis Harry és Ginny összeházasodtak és lett 3 gyerekük.
Amúgy nekem tetszik, hogy így megoldotta Rowling, hogy rekonstruálta a néhai Potter házaspárt a Harry-Ginny szerelmes párban. Ha jól tudom, Hermioneval akarta összehozni Harryt, Ront pedig megölni, de mégsem ez lett. Hermione és Ron összejöttek, Harry pedig akárkibe beleszerethetett volna, akár a konyhásnénibe is. De Rownling belevitt egy csavart, így nem egy átlagos szerelmi kapcsolata és házassága lett Harrynek. Tetszett, hogy Ginny lett a választottja és ezzel James Potter utánzata mellé Lily Potter hasomnását is megkapjuk, mert, ha észreveszitek, Ginny kicsivel azelőtt kezdi el mutatni ezeket a hasonlóságokat Lilyvel, amikor Harry elkezdi megszeretni. Aztán a 3 gyerekük közül a nagy Jamesre hasonlít, a kicsi Lilyre, a kzépső meg Harryre.
Pont ezért is tetszik, hogy nem Hermioneval hozta össze Rowling. Plusz nekem most elképzelhetetlen is a párosuk, de lehet jól ki lett volna dolgozva, ahogy párrá alakulnak.
A 13-as válasz nagyon tetszik.
Lehet, én túl elfogadó vagyok, sosem gondolkodtam ilyen dolgokon, hogy kinek kivel kellett volna összejönnie inkább... de nem csak ez, más dolgokat is elfogadok, mert nem én vagyok a szerző. (Egyedül a hetedik rész epilógusában a "Piton a világ legbátrabb embere" dolog, na attól frászt kapok). De ez tetszik, amit kifejtett a 13-as válaszoló. Tényleg elég furcsa, hogy ennyire távol tartotta magától Ginnyt, viszont a kapcsolat elég friss volt. Sokkal erősebb lett volna, ha már évek óta tart; és most így belegondolva, nem lehet, hogy Harrynél ez csak egy erősen testi fellángolás volt? Igaz, előtte csak Chóval volt elfoglalva, meg egyéb dolgokkal, Ginny pedig elég sokáig a saját kis burkában élt szégyenlősségből. (Csak az ötödik részben kezdte önmagát adni.) Szóval Harrynek nagyon esélye sem volt meglátni az "igazi Ginnyt". És csak a hatodik rész végén jöttek össze, majd Dumbledore meghalt, el kellett menni horcruxokat keresni, ez erősen megzavarta a romantikus roxforti idillt. Nem igazán volt ideje kibontakozni ennek a kapcsolatnak, míg Hermione és Ron kezdettől fogva mindenben ott voltak Harryvel.N Megvolt az összhang. Nekem eszembe sem jutott (talán épp emiatt), hogy Ginnynek helye van a horcruxos kalandban. Ő sosem volt igazán főszereplő.
A Harry-Hermione páros nekem továbbra is fura, viszont tény, hogy a Ron-Hermione páros nekem teljesen oké. Frászt kapok Rowling azon kijelentésétől, hogy jobb lett volna, ha nem jönnek össze, és biztos párkapcsolati problémákkal küszködtek később. (Mintha ilyen összeillő párokkal elő sem fordulhatna.)
Szerintem a könyv alapján igen. Én a Ron-Hermione párost nagyon jónak látom úgyhogy őket nem bolygatnám meg. Jobban illik szerintem Hermionéhoz Ron, a lazasága meg a humora sokat segíthet Hermione merevségén. Míg Hermione bátorsága és szorgalma insipirálhatja Ront. Nem hiába marják (a jó értelmben) egymást sokat az első könyv óta. Én Harry és Hermione között semmi kémiát nem éreztem soha.
Ginny nekem olyan erőltetett karakter, az egyik percben még naiv szerencsétlen kislány akivel csak a baj van, aztán a következő könyvben már hirtelen mindenben is jó ami menőnek számít a varázsvilágban. Jól kviddicsezik, jó sötét varázslatok kivédésében. Ezek alapján illik Harryhez, mert az ő karaktere is kb ennyiből áll ha nem nézzük a "kiválasztott" dolgot. Meg így legalább tényleg beházasodott a Weasley családba.
Úgy tűnik, hogy kisebbségben vagyok a véleményemmel, de szerintem ez tökéletes megoldás volt, nagyon is összeillenek, és nagyon jól is van felépítve a kapcsolatuk.
(Könyvek kategóriában van a kérdés, szóval azok alapján válaszoltam, a totálisan elcseszett 4-7/2. filmekkel nem foglalkozom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!