Ha a Roxfortban (Harry Potter sorozat) egy beszélő festmény ártalmas a diákokra/tanárokra és ezzel súlyos kárt okoz, akkor mi a következménye?
Például vegyük a kövér dámát aki a griffendél hálókörletet őrzi. Neki vannak érzései és tud beszélgetni is, akármit kérdeznek, válaszol rá, ő is kifejezi a nemtetszését, stb. Például rettegett amikor Sirius Black megszökött és be akart törni a Griffendél hálókörletbe.
Mivel ő egy érző lény, de mégsem hús-vér ember, ezért ha egyszer bekattanna és veszélyes lenne a diákokra/tanárokra, akkor mint tárgyat vennék és megsemmistenék vagy mivel gondolkodni képes, büntetést kapna?
Például neki nem lenne szimpi McGlagony és ezért a 11 éves mókamester Timnek azt mondaná, hogy "Te, ismerek egy jó poént, Avada Kedavra, próbáld ki, hogy rámondod McGalagonyra miközben rászegezed a pálcád és akkor kék lesz a haja és milyen vicces lesz." és Tim megteszi és így véletlenül megöli McGalagonyt és elmondja a tárgyaláson, hogy a Dáma javasolta ezt, akkor mit tesznek a Dámával?
Kerülhet az Azkabanba például? Mert mivel képes érezni, a dementorok kiszipolyozhatják, nem?
Vagy a festményt megsemmisítik? De az nem lenne igazságos, nem? Mármint egy mágust sem végeztek ki emberölés miatt, mind ment az Azkabanba, egy festményt meg igen?
Vagy ez hogy nézne ki?
#1 nem feltétlenül, emlékszel mi volt a sectumseprával?
Szerintem ez csak a főbenjáróátkokkal volt így, ahogy az utolsó mondta (Harry vs Bellatrix a minisztériumi csatánál pl; nem akarta eléggé, ezért nem sikerült tökéletesen)
Szerintem csak megsemmisítik a képet ilyenkor, ha még nem olyan súlyos, igen, úgy gondolom, megbüntetik őket (bár szóbeli fényképen kívül mást nem nagyon tudnak ilyenkor tenni szerimtem)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!