Szeress olvasni. Találd ki, miről akarsz írni. Ne erőltesd, ha akkor épp nem megy.
Vannak könyvek, amik jók lehetnek segítségnek: [link]
Ha saját kútfőből nem megy, akkor használhatsz AI-t, csak jól kell megadni a kulcsszavakat.
#4 Hát, attól függ, mire akarja használni az AI-t. Azért helyette ne írja meg a szöveget, mert az nagyon silány lesz. A ChatGpt nekem csak akkor hozott össze aranyág életképes szöveget, amibe nem kellett sokat belenyúlnom, amikor bemásoltam neki adott szakirodalomból részleteket és átfogalmaztattam vele.
Kreatív írásra nem alkalmas szerintem, legalábbis arra semmiképpen, hogy az írja meg a könyvet. Én ilyenkor arra használom, hogy adjon tippeket, ha tanácstalan vagyok két esemény közül, akkor megkérem, hogy mindkettő mellett és ellen sorakoztasson fel érveket. Esetleg kérek egy sablont tájleíráshoz, ami aztán nekem nem tetszik úgy abban a formában, tehát átírom, és már köze sincs ahhoz, amit a mesterséges intelligencia összehozott.
Először találd ki,hogy mi az alapsztori. Kik a szereplők? Mennyi idősek? Hol játszódik? Mi fog történni? Stb.
Ha ez megvan,röviden írd le a cselekményt. Azután már csak meg kell írnod hosszabban is 😉
Azt azért remélem tudod,hogy egy könyvet megírni nem 1 nap...
Jól írták előttem,ha akkor éppen nem megy,ne erőltetsd.
Sok sikert! :D
Ilyen esetben ne írj. Ha nincs témád és csak mi ötketelünk helyetted, abból jobbára katasztrofa lesz a vége.
Egyébként könyvírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!