Milyen tippeitek vannak,ha nem jön az ötlet az íráshoz? (horror tematikaju a történet)
Figyelt kérdés
2021. júl. 13. 22:23
1/6 anonim válasza:
Igaz én nem történeteket, hanem verseket szoktam írni, de ha nincs ihletem akkor általában mások verseit olvasom. Sokszor beugrik egy-egy sor után egy ötlet, vagy egy szóra teljesen más jut eszembe mint a szerzőnek. Az is szokott segíteni, ha elmegyek valahova sétálni, várost nézni, és csak figyelek, kicsit lecsendesítem az agyam, és már jön valami ötlet. A lényeg, hogy ne stresszelj rá, jönni fog az ihlet, sok sikert! 😊
2/6 anonim válasza:
Hát nálam ez úgy szokott lenni, ha nem jut eszembe semmi, általában horror filmekből, ókori mitológiákból, igaz történeteken alapuló sztorikból próbálok ihletet nyerni, de általában nem kell ezekhez "folyamodnom", mert elég sűrű az ötlettáram. A zene is elég sokat tud segíteni, egyértelműen egy horror témájú könyvhöz nem hiszem, hogy pont egy Ariana Grande szám a legjobb választás, viszont a történethez passzoló zene hátha előrébb segít.
3/6 anonim válasza:
Nekem mások könyveinek az olvasása azért nem segít az inspirációhoz, mert nehéz úgy egyedi történetet kitalálni.
Én újságcikkeket olvasok meg ismeretterjesztő videókat, ha valamelyik történet megragadja a figyelmemet, akkor annak utánanézek, de néha teljesen máshogy jön az ihlet.
Az első könyvemnél a cikkekkel állt össze a fejemben, hogy mit akarok írni.
A másodiknál már megvolt a fejemben a történet, ott nem is kellett az inspiráció.
A harmadik könyvemet pedig egy dal ihlette meg, ezt a könyvemet idén adták ki.
Kíváncsi vagyok a negyediknél mi lesz a, aminek hála nekiesek az egésznek és megírom. :)
4/6 anonim válasza:
Olvass, nézz filmet, hallgass zenét, sétálj egyet, stb. Az ihletet nem szabad erőltetni.
5/6 anonim válasza:
Hobbik, vagy menj ki este veszélyesebb helyekre, vagy nézz, olvass, hallgass történeteket.
6/6 anonim válasza:
Nekem ehhez elég egyedül maradni éjszakára, villanyoltás előtt. Gondolkozás nélkül jönnek a horrorisztikus képek, amitől bárki emberfia befosna :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!