Maffia könyv ötletek?
Sziasztok.
Legfőképp azokhoz szólnék, akik könyvet írnak, akár wattpadre is. Én maffiás könyvet írok.
Tudnátok esetleg egy két olyan történést,esetleg cselekedet írni, ami esetleg 1 2 részhez elég lenne? Kezdek kifogyni az ihletekből, már nem igazán tudom, hogy mi történjen a könyvben, szóval ha van ötletetek akkor azt szivesen fogadom.
(például megtámadják őket, kaszinó estére mennek) ezek mar meg voltak
Roberto Saviano Gomorra
A fickó újságíróként épült be, igaz történet
És ne írjuk meg mi a könyvet akkor már rögtön helyetted?
Úgy kellene belekezdeni, hogy megvan a fejedben a sztori az elejétől a végéig. Ha csak úgy írsz a semmiből, ahogy jön, abból semmi jó nem lesz.
nyugi, megvan, és igenis megírtam már elég sok mindent. Halvány foszlányok megvannak a fejemben, viszont nekem ne mondja egyik író se, hogy még sose akadt volna meg legalább egy kicsit.
Ettől függetlenül én csak némi kis segítséget vártam. Sose tudni, és lehet, hogy épp valakinek van valami jó ötlete.
ne haragudj,de szerintem a kommemtelésed nem volt jogos!
Pedig igaza van a másodiknak.
Inspirálódni jó dolog, sőt, ha egy bizonyos részén elakadsz és konkrét leírást adsz egy jelenetről, hogy segítsünk ötletelni, itt hogyan lehetne megoldani ezt meg ezt, az is teljesen rendben van. Vagy akár az elődöntő kérdések is, amikor nem tudod, olvasóként melyik tetszene jobban, vagy hogy melyikből lehetne többet kihozni. Szívesen segítünk.
De teljes cselekményszálat hadd ne mi dolgozzunk már ki helyetted. Ha már ennyit agyalnék rajta, akkor inkább nem mondom meg, hanem megírom én. Meg egyébként ez pont olyan téma, aminek rendesen utána kell (khm, kéne) járni. A többség nem fog részletekbe menően utánolvasni, csak azért hogy neked megírja, te mit írjál. De gondolom te sem olvastál utána, szerintem annyi dolog van fent az interneten (hamis és valós dolog is ezzel kapcsolatban), hogy abból bőven lehet szemezgetni.
Végezetül pedig: nem attól jó egy történet, hogy elnyújtod ötven fejezetesre, és random, egymástól független eseményeket dobalsz bele, amiket a gyakori népe javasolgatott. Inkább történjen kevesebb minden, de azt rendesen dolgozd ki. Ha van ötleted, használd azokat, szépen lassan építsd fel a cselekményt. És ha mindeközben elakadsz, mi akkor tudunk majd segíteni. Írj vázlatot, agyalj sokat, és valószínűleg nem is kell majd egyébként a segítség;)
Neked kell minden történetszállal előállnod, hiszen neked kell megírnod és kifejtened. Hiába írok én neked egy nagyon kreatív ötletet, ha azt se tudod, hogyan láss neki a kifejtésének. Ez a te történeted, neked kell eldöntened, hogy mi lesz benne és hogyan.
Minden író el szokott akadni, én is. Ilyenkor félreteszem az adott történetet és egy másikkal foglalkozok, az segíteni szokott. Emellett persze számtalan mód van arra, hogy inspirációt gyűjts és mindenkinek más válik be.
A #4-es válaszával alapvetően egyetértek, de nekem is ki kell emelnem, hogy járj utána a témának. Egy maffia működése sokkal bonyolultabb (és izgalmasabb), mint azt pár felszínes cikk sejtetné. Járj utána mélyen a témának és biztos vagyok benne, hogy önmagában ez elég inspiráció lesz.
"például megtámadják őket, kaszinó estére mennek"
Egyébként, visszatérve a kérdéshez, ezek azért elég generic dolgok. Ennél jóval érdekesebbnek kellene lennie a felütésnek, hogyha azt akarod, hogy ne legyen unalmas minden olvasó számára, aki már látott életében akár egy maffiás filmet.
Tessék, itt van néhány ötlet:
- legyen a főszereplő egyik társa egy beépített ügynök, elszórhatsz apró utalásokat, és amikor lelepleződik a csavar, ott lesz a "ó, szóval azért csinálta azt" faktor
- cselekménytelenebb fejezetekben érdemes részletesebben kifejteni a maffiád üzleti modelljét, honnan van a bevétel, miért mennek a bandaháborúk, stb...
- egyébként erre is érdekes ötlet, hogy ne valami sablonszerű dolog legyen: felelhetnének egy nagyobb kolumbiai drogkartellnek a pénzmozgatásáért, felügyelhetik a pénzmosást pl. a kaszinókban és egyéb üzleteikben, de ez megint egy igen bonyolúlt téma, és alapos utánajárást igényel a hiteles leírásért (de ha komolyan gondolod az írást, akkor gondolj arra, hogy az íróknál a kutatás egy abszolút mindennapos dolog)
- az egyik főbb szereplő lehetne egy újonc, aki a családi háttere miatt akaratlanul bekerült a maffia köreibe, viszont erkölcsös, és nincs meg a gyomra a munkához, ebből érdekes konfliktusok születhetnének
- próbálj ne túlságosan a sablonokra hagyatkozni, mert a maffia téma már eléggé lerágott csont, hogyha nem viszel bele valami újat, valami friss perspektívát, akkor eleve nincs is sok értelme az egésznek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!