Mit csináljak, ha nem tudok hosszabb könyveket írni? Nincs türelmem hozzá.
Ahogyan az első írta, próbálkozz rövidebb műfajjal.
Milyen jellegű történetek ezek? Ha esetleg fantasy/sci-fi/horror, akkor asztali szerepjátékokban kiélheted a kreativitásod. :)
Nekem is ez a bajom. Egyszerűen sosem fejezek be semmit.
Most azt csinálom, hogy novellákat írok. Hosszabbakat, rövidebbeket. Nem foglalkozom azzal, hogy milyen hosszú, csak próbálom tökéletesre faragni. Egyelőre írtam 7 novellát. De még nem szeretnék regényt kezdeni.
Mondtad, hogy van sok jó ötleted. Írd le őket! Csak próbáld meg rövidebbre fogni. Aztán ha jónak találod a történetet, akkor a végén, miután lezártad, kibővíted.
Sok sikert!
Szerintem még ami segíthet, hogy a kicsit unalmasabb, kevésbé fontos részekhez is megpróbálsz valamit kitalálni, amiért élvezed majd az írást pl. raksz bele humort, vagy valami abszurd dolgot, akármit. Esetleg le sem írod, csak utalsz rá 1-2 mondatban.
Félő ugyanis, hogy ami az írónak kicsit unalmasabb írás közben, az az olvasónak is az lesz olvasás közben.
Többet kell rajta ötletelni, meg melósabb, de lehet, hogy a végeredmény szempontjából megéri.
Mindezt úgy mondom, hogy nem írtam még könyvet, szóval ez csak amolyan fotelből filozofálás a részemről :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!