Gyűrűk urát nehéz lesz elolvasni B2 angol tudással?
Figyelt kérdés
2023. jún. 16. 08:18
12/22 anonim válasza:
"leteszteltem több minősítő programmal"
Hol van ilyen online?
13/22 anonim válasza:
Magyarul is eléggé nehezen emészthető és dögunalmas. A szöveg eléggé archaikus, és romantikus regények stílusában íródott, azaz három oldalon át ecseteli, hogy rezeg a nyárfalevél. Ha a régi Jókai-féle stílust kedveled, ezt is érdekesnek találod, de ha nem, akkor jobb, ha bele sem kezdel, mert nem fogsz jól szórakozni.
14/22 anonim válasza:
Én nagy magabiztossággal belevágtam b2 - c1 közötti nyelvtudással, és hát eléggé megszenvedtem. :DD A szókincs elég durva volt nekem, illetve a régiesebb nyelvtan is okozott gondokat. Volt, hogy párhuzamosan olvastam mellette a magyart is, és figyeltem, mit hogyan fordítottak. Ez rendkívül időigényes, de annál érdekesebb.
15/22 anonim válasza:
#14, írnál vagy három olyan régies nyelvtant, amit b2-c1 között nem tudtál helyből értelmezni?
16/22 anonim válasza:
#15, sajnos nem tudok írni, mert ez már 6 éve volt, most újra belepillantottam a könyvbe és nem tudom, konkrétan mi okozhatott problémát, de arra biztosan emlékszem, hogy a hosszú összetett mondatokkal meggyűlt a bajom, illetve a szókincsem édeskevés volt
természetesen nem lehetetlen, és ha vkinek jó nyelvérzéke van, simán rááll az agya a szövegre, akkor könnyedén elolvashatja
én csak annyit mondok, fel kell készülni arra, hogy nehéz lesz (és így legalább nem ér meglepetés)
17/22 anonim válasza:
"így legalább nem ér meglepetés"
Pontosabban: legfeljebb kellemes. :)
18/22 anonim válasza:
#16, hát az összetett mondat, meg a szókincs az pont nem a régies nyelvtan, de hát hagyjuk.
19/22 anonim válasza:
Nem régies nyelvtanról, hanem régies szavakról írt korábban. :)
20/22 anonim válasza:
Az egy másik, te vaktyúk, én a #14-esre reagáltam, amelyben ez van: "a régiesebb nyelvtan is okozott gondokat"
Hja, érteni, mit látsz, az fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!