Tudnátok olyan könyvet ajánlani ami nem hosszú, nem olyan bonyolult? (angolul akarom elolvasni, de nem vagyok profi angolból, csak megpróbálnám)
Mark Tufo - Zombie fallout sorozat, ha a Walking Dead sorozat stílusa bejön neked.
(A neten máshol is elérhető)
Emberközeli, hétköznapi, amerikai angolt "beszél" a könyvsorozat, nincsenek benne cirkalmas szóvirágok, mint mondjuk egy brit angollal írt klasszikus irodalmi műben.
Mellette pedig rengeteg dolog történik benne, nagy hagsúlyt kap a barátság témája és időnként olyan helyzetkomikumok fordulnak elő benne váratlanul, hogy az ember sírva röhög fél órát mire végre folytatni tudja.
Nem tudom, hány éves vagy, én anno Jacqueline Wilson könyveket olvastam angolul. Gyerekkönyvek, tehát elég egyszerű a nyelvezete, viszont a történetek akkor is élvezhetőek, ha már nem tartozol a célkorosztályba.
De a Harry Potter is jó választás lehet, csak azt a többség már elolvasta magyarul, úgy nem kihívás, ráadásul elég hosszú is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!