Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Egri csillagok!?

Egri csillagok!?

Figyelt kérdés

Húgom nem akarja elolvasni. Apa megmondta, hogy ebből az egyből nem enged, meg amúgy is kötelező. Gyorsan olvas, most kezdte, jövőhétre kell, de nagyon szenved. Mit mondjak neki?

Film hangoskönyvet akar de az nem jöhet szóba.

2023. máj. 15. 20:21
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Azt én sem tudom, de aranyos vagy hogy foglalkozol vele :D
2023. máj. 15. 20:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hangoskönyv miért nem jöhet szóba? Ha nem kalandozok el közben a figyelme, ugyanannyit ér, mint olvasva.
2023. máj. 15. 21:32
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem tudom. Azt apa mondta.

#1köszi

2023. máj. 15. 21:36
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Pont az ilyenek miatt utálnak meg olvasni az emberek mikor olyat erőltetnek amit alapból el sem olvasna az ember. Hallgassa titokban hangoskönyvben és kész.
2023. máj. 16. 01:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A hangoskönyv és a film nem ugyanaz, mintha olvasná. Pontosabban a hangoskönyv jó dolog, ha csak a regény tartalmának megismerése a cél. Például ha felnőttként nincs időd olvasni, és mondjuk helyette meghallgatod a könyvet munka vagy vezetés közben, az neked ugyanolyan jó, mint ha olvasnád. De általános iskolában a kötelező olvasmányok nem csak azért vannak, hogy megismerd az adott művet, hanem azért is, hogy megtanulj hosszabb szöveget elolvasni és értelmezni. Be kell gyakorolni azt is, hogy hosszabb szövegnél is koncentrálni tudj, hogy ne csak olvass, hanem meg is jegyezd, amit olvasol, meg kell tanulni, hogy esetleg több szálon futó történetet is követni tudj, és később el is tudd mondani, hogy mit olvastál.

Ha nem tanulja ezt meg most, akkor később sokkal nehezebben fog menni neki a tanulás is, hiszen a tanuláshoz pontosan ez kell: olvasni, és értelmezni egy szöveget, és igen, nem csak szórakoztató dolgokat kell megtanulni, hanem olyan dolgokat is, ami nem annyira érdekes, vagy amit elsőre nem értesz. Úgyhogy apádnak igaza van, ne próbáljátok meg kicselezni hangoskönyvvel vagy filmmel, mert a húgodnak lesz később rossz. Nem az, hogy konkrétan az Egri csillagokat nem olvassa végig, hanem az, hogy nem tanul meg értően olvasni. Az Egri csillagok egy viszonylag könnyű olvasmány, ha már ez sem megy neki, akkor később nagyon nehéz dolga lesz.

Visszatérve az eredeti kérdésre: ha nagyon akarsz neki segíteni, akkor olvasd el vele te is, és beszéljétek meg együtt a tartalmát. Szórakoztatóbb úgy olvasni, ha van kivel beszélni róla, illetve ha nem ért valamit, mert mondjuk nem tanulták az adott történelmi korszakot, akkor segíthetsz azzal, hogy elmagyarázod.

2023. máj. 16. 07:27
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
Családi terror, 2023
2023. máj. 16. 11:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Imád olvasni, de ez most ugye kötelező. Utolsó elötti én is ezt mondtam neki.:/
2023. máj. 16. 12:59
 8/8 anonim ***** válasza:
53%

Ja értem, akkor neked nem kell neki sehogy sem segítened. Az Egri csillagok egy könnyen érthető regény, és mindössze 500 oldal, úgyhogy ha a húgod jól olvas, akkor két délután alatt simán túl lenne rajta. Ez a könyv hatodikban szokott kötelező lenni, úgyhogy gondolom a húgod 12 év körül lehet. Ez a kor meg a lányoknál a kamaszkori lázadókorszak kezdete, valószínűleg csak azért szenved vele, mert apátok mondta azt, hogy el kell olvasni. Én a helyedben kimaradnék a dologból, intézze ezt el a húgod és apád egymás között.

De egyébként ez miért családi terror? Szerintem teljesen normális elvárás egy szülőtől, hogy a gyerek az iskolai feladatait megcsinálja. Pláne, ha még csak nehézséget sem jelent neki. Ha szülő lennék, én se hagynám, hogy a gyerekem csak dacból ne csinálja meg a házit. Ha meg nem menne neki egyedül, akkor segítenék neki.

2023. máj. 16. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!