Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy lehet fejleszteni az...

Hogy lehet fejleszteni az olvasási készséget?

Figyelt kérdés
Elkezdtem egy könyvet de olyan bonyolult hogy 3x el kell olvasnom egy mondatot hogy megértsem, meg 5 oldal után úgy lefárad az agyam mintha egy idegesítő ember hülyeségeit kéne hallgatnom egy óráig

2023. ápr. 9. 19:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kezdetnek keress olyat, ami leköt, egyszerűbb a nyelvezete és olvashatóbb. Felesleges kínozni magad olyannal, ami csak idegesít és nem haladsz. Ettől csak elmegy a kedved az olvasástól.
2023. ápr. 9. 22:03
 2/8 A kérdező kommentje:

az utóbbi egy hónapban kiolvastam 5 egyszerű nyelvezetű könyvet, azokat nagyon élveztem.

az előbb újra elővettem a könyvet amiről a kérdésben írtam, most valamiért könnyebb volt olvasnom, már nem kellett 3x elolvasni egy mondatot xd

2023. ápr. 9. 22:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az olvasás attól is függ, hogy te milyen lelki-szellemi állapotban vagy. Ha nagyon fáradt vagy, vagy folyton máson jár az agyad, akkor nehéz koncentrálni. Ez ilyen.
2023. ápr. 10. 08:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor olvasd el 3x a mondatot. Ha alapjáraton könnyebb nyelvezetű szövegeket olvasol, szerintem az agyadnak is rá kell állni a nehezebbre. Minél több ilyet olvasol, annál könnyebb lesz.

Egyébként mi az a könyv, amit olvasol?

2023. ápr. 10. 13:40
 5/8 A kérdező kommentje:
ma is olvastam belőle és teljesen érthető, lehet csak annyi volt a gond hogy tegnap délután fáradt voltam agyilag
2023. ápr. 10. 13:58
 6/8 Jazminbeke44 válasza:
100%
Keress egy könyvet ami leköt, az se baj, ha nehéz a nyelvezete, a tetszik úgyis megérted. De én ajánlok neked két könyvet ami szerintem nem nehéz nyelvezetű. Az egyik Jennifer A. Nilsen - Hatalom trilógia(5része van, de magyarul csak 3), a második egy össze tettebb trilógia Patrick Ness - Chaos Walking trilógia. Szerintem ha az egyiket elkezded akkor nagyon sokat fejlődhetsz.
2023. ápr. 10. 21:15
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

„lehet csak annyi volt a gond hogy tegnap délután fáradt voltam agyilag”

Ha tudsz, ilyenkor feküdj le, aludj.

Csak kipihenten érdemes olvasni stb.

2023. ápr. 10. 21:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha ilyen van nálam, akkor ifjúságit olvasok.

Ha meg hullafáradt akkor inkább alszom.

2023. ápr. 12. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!