Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Rejtő Jenő melyik könyvében...

Rejtő Jenő melyik könyvében szerepel ez a részlet?

Figyelt kérdés

Még a mesterséges intelligenciát is megkérdeztük, mert egyszerűen nem találjuk a neten sehol. Volta tippjei, de legtöbbször a Piszkos Fredet mondta be - valószínűleg egy gyűjteményt talált, mert a Piszkos Fredben 100% hogy nincs.

A szereplők (sajnos nem tudjuk, hogy kik) hajót építenek - ha minden igaz, a már meglévő hajójuk megsérül, és ezért megjavítják, pótolják a hiányzó fát. Ez viszont nem kiszáradt fa, hanem még friss.

A hajó gyökeret ereszt, majd induláskor magával visz egy kis darabot a szigetből.

Mostohaapám olvasta ezt a történetet még gyerekkorában (~30 éve), ésez a részlet megmaradt neki, de más nem. Nagyon keresi ezt a könyvet.

Köszönöm előre is!

2023. ápr. 9. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, a molyt ismered-e, de egy kérdést itt is megérhet.

[link]

2023. ápr. 9. 18:51
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

Valamivel keveri a fater. 30 év nagy meglepetéseket tud ám okozni az emlékek bugyraiban:)

Azért ránéztem, 32 db Rejtő könyvben nincs érdemi találat a gyökér, gyökeret, gyökerek keresésre.

2023. ápr. 10. 04:43
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem állítom, hogy Rejtő teljes életművét olvastam, de elég nagy rajongója vagyok. De ilyesmi nem igazán rémlik. Szerintem rosszul emlékszik.
2023. ápr. 10. 08:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Én is rengeteg Rejtő könyvet olvastam, de ilyen nincs benne. Normál hajókat használnak, vagy rozogát, de azt sem ők építik, hanem veszik.
2023. ápr. 10. 13:54
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Még nincs meg, de továbbra is keressük :)

Igen, elég régen olvasta, olyan 15 éves volt.

Elég Rejtő Jenősen hangzott nekem is ez a történet, illetve mostohaapám nagy rajongója volt, ezért gondolta úgy, hogy tőle van. Ezek szerint összekeverte valaki más művével.

Fura, mert az AI is talált valami ilyesmi sztorit - igaz, az Elveszett Cirkálót nevezte meg egyszer (a 7. fejezetet), de nem az volt. Azt a regényt rendszeresen hallgatjuk a kocsiban :)

2023. ápr. 10. 14:04
 6/9 anonim ***** válasza:
ha meg van érdekelne
2024. márc. 4. 01:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Feldobta a Gyk ezt a kérdést, már beugrott.

Nyekraszov: Linkóci kapitány kalandjai

[link]

"Vitorlásunk oldalához pedig egész zöldellő földkupac tapadt, és ahogy jobban megnéztem, rögtön megértettem mindent: a hajóácsok nem voltak eléggé előrelátók, friss fát használtak a hajó javításához! És képzeld, öcsém, a nyár folyamán a vitorlás körös- körül gyökeret eresztett a földbe! És én még csodálkoztam, honnan kerültek ide ezek a szép kis bokrok a vitorlás köré. Az ám! A vitorlást jól megépítették, a vontatógőzös meg erős volt, a kötél állta a húzást. Akkorát rántott a vitorláson, hogy az elhúzta a fél partot bokrostul. Nem ok nélkül ellenzik hát a hajóépítésnél a friss fa felhasználását…"

2024. márc. 4. 01:44
 8/9 anonim ***** válasza:
7-es. Szuper:)
2024. márc. 4. 07:13
 9/9 A kérdező kommentje:

Ááá, megvaaan!

Nagyon szépen köszönöm!

2024. márc. 4. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!