Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ha Wattpad történetben nincsen...

Ha Wattpad történetben nincsenek egyáltalán képek, mondjuk a karakterekről, akkor ti azokat hogyan képzelitek el? Illetve zavar titeket, ha vannak fotók?

Figyelt kérdés
Most készülök megírni egy kisregényt, ám eddig minden Wattped történetemben voltak fotók a karakterekről, meg néha az épp aktuális történésről, most viszont nem lenne. Ez merőben változtatna a sztorin? Nyilván, ha könyv formájában lenne kiadatva, akkor ezek a fotók nem lennének benne, sem az e-könyvben, sem a nyomtatot verzióban. Tehát, összességében, kit-mennyire zavarnak egy WP történetben a közbeszúrt képek? Előre is köszönöm a válaszokat.

2023. márc. 17. 14:49
A kérdező szavazást indított:
Zavarnak a képek
Nem zavarnak a képek
17 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne, kérlek, ne szurkálj közbe képeket, inkább írd le, mert mégis egy történetről beszélünk!

Ha nagyon szeretnél képeket a karakterekről, akkor az elején csinálj egy szereplők c. fejezetet, viszont ennek ellenére ne helyettesítse a képek a szöveget. Én személy szerint át szoktam pörgetni ezeket, de van, akiknek tetszenek.

2023. márc. 17. 15:04
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon zavarnak a képek. Konkrétan nálam ok rá hogy ne folytassam, mert azt mutatja: az író még arra sem képes, hogy írás útján adja át milynek a szereplői. Ha erre sem képes, akkor meg nem érdemes időt vesztegetni rá.
2023. márc. 17. 15:36
 3/17 A kérdező kommentje:
Igazából le van írva, elég körültekintően, csak a fotó még egy kis plusz erre. De ha ez többeket zavar, akkor az új művemet megpróbálom ezek nélkül prezentálni.
2023. márc. 17. 15:39
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Az elején, külön fejezetben az rendben van. Fejezetek elejére is tehetsz fel képeket, mert tökmindegy, van akit érdekel, van akit nem. Mindenki úgy képzeli el, ahogy akarja. Hogy te hogyan képzelted el, és keresel arra képet, az is oké. Vannak, akik szeretik. De mondjuk odaírhatod, hogy csak illusztráció (te így képzelted el). Írás közbe viszont egyáltalán ne tegyél képeket. Az már nagyon zavaró és fölösleges helyet foglal. Oldd meg valahogy másképp (külön fejezet vagy fejezet-borító, ahogy írtam).
2023. márc. 17. 15:58
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én személy szerint rosszul vagyok a bevezetőben kirakott csicsás montázsoktól, a stockfotós csücsörítős női ajkaktól meg félmeztelen férfi felsőtestektől. 20 éves kor alatt még elmegy, de ha komolyan gondolod az írást, akkor szerintem hanyagold ezeket. Ami viszont szerintem belefér, ha a fejlécekbe raksz képet, pl. rövid idézettel, és lehetőleg ne a fentebb említettebb képekkel. Én pl. saját természetfotós gyűjteményemből válogattam össze képeket a fejlécekbe, így mégis van valami, ami feldobja a fejezeteket, és ráadásul egyedi, ugyanakkor nem giccses. Ilyesmibe gondolkoznék én is a helyedben. :) De ha nincsenek képek, egyáltalán nem baj, elvégre az olvasnivaló a lényeg. :)
2023. márc. 17. 21:32
 6/17 A kérdező kommentje:
A fejlécet meg a külön borítónak lévő részt azt hagyjuk. A kérdésben a történetben szereplő képekről érdeklődtem, de a mai nap folyamán eldöntöttem, nem teszek az új történetembe fotókat. :-) Azt hogy én mit teszek ki fejlécnek, meg teljes covert és marketingarculatot csinálok a művemnek az külön részben leközlöm, és az úgy marad, akár tetszik valakinek, akár nem. De igazából valamilyen szinten engem is zavart ez a történetbe beillesztett fotók, csak valamiért úgy gondoltam, így eredetibb. De mégsem :-D
2023. márc. 17. 21:43
 7/17 anonim ***** válasza:
71%
A képeket az írásban eszköztelen emberkék szokták használni 99 százalékban.
2023. márc. 17. 23:20
 8/17 anonim ***** válasza:
41%

Imádom ezt a sok előítéletességet, ami itt megy... Az tény, hogy a legjobb az, ha egy külön fejezetbe teszed a képeket, és nem jó, ha ezek a leírásokat helyettesítik, de az írásod minőségét semennyire sem fogja ez befolyásolni. Én minden Wattpadra feltöltött történetet egy montázsos fejezettel kezdek, de csak azután kezdem el hirdetni, ha az első fejezet kikerült. Számomra ez a montázsos fejezet annyira jó, hogy előre be tudom lengetni a sztorit, hátha valakit a képeken szereplő dolgok alapján elkap a történet, a karakterek, bármi. És egyébként működik, mert így, akit nem érdekelnek ezek, az maximum azonnal az első fejezetet nyitja meg, aki viszont szereti a montázsokat, az bármikor visszanézheti az összeset anélkül, hogy akár harminc fejezeten végig kellene mennie, mert egyesével a fejlécben vannak.

És ez csak mellékes, de Gyakorin valami borzasztó, mennyire megragadtak az emberek abban az időben, amikor csakugyan leírásokat helyettesítettek a Wattpad írók a képekkel. Mindenki a Wattpadosok csoportot ajánlgatja az újaknak, de arról már fogalmatok sincs, hogy a legaktívabb, legminőségibb tagok sztorijai vagy montázsokkal, vagy rajzokkal indulnak, és a legtöbbjük írásminősége a manapság kiadott szennyeknél mérföldekkel jobb.

2023. márc. 18. 09:42
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Előítéletesség? Lekeresek neked tíz random sztorit, ami képekkel van megtámogatva, és a nyakamat rá hogy egy fejezetben is brutális logikátlanságot, fogalmazási hibákat, sőt helyesírási hibák hadát találnám mindben.
2023. márc. 18. 09:50
 10/17 anonim ***** válasza:

Ugyanannyit tudok mutatni, amikben szintén vannak montázsok, és csodálatos a minőségük. Az előítéletesség pont az, amit most csinálsz. Nem lesz automatikusan szar, mert képek vannak benne.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

És ezek csak azok, amiket hirtelen találtam az olvasólistáimon. A Wattpadosok csoport tele van ilyenekkel.

2023. márc. 18. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!