Mondanátok véleményt erről a már befejezett Wattpad történetről?
Kicsit nyakatekert a fogalmazásmód, mintha túlságosan is mutatni akarná az író, hogy ő márpedig nem az a "butuska" wattpad-író, hanem tud ő fogalmazni.
A valóság mégis az, hogy - szerintem - a ló túloldalára esett át.
Már az első mondatban is találok ellentmondást. Pl. ha az ágyhoz van ténylegesen láncolva, akkor nem az idegenérzet "kényszeríti maradásra", hanem a lánc... Ha viszont ez csak egy metafora, akkor nekem legalábbis ez nem eléggé egyértelmű.
"Rémületbe ejtő csendesség menekülésre buzdít" - ide kellene elé egy "A"-t tenni.
"koromsötét térben vesztegelő fagyos ágy" - miért és hogyan fagyos egy ágy? Ez megint metafora, vagy pedig ténylegesen mondjuk egy fémkerethez van láncolva főhősünk?
Az ágy hogyan "vesztegel"? Pontosabban: hogyan NEM vesztegel?
Értem én, pláne továbbolvasva, hogy a főhős belső érzéseit, vívódását írod le, és azt is értékelem, hogy változatos nyelvezettel meg kerek mondatokkal. De azért maradjunk meg azon a határon, ami még olvasható és érthető. Szerintem. :) Lehet, ez csak az én véleményem.
Tovább olvasva már a fogalmazás jobban tetszik, viszont túl sok a szenvedés. Már az elején megértettük, hogy szenved. Azért kattintottam a könyvre, mert a leírása tetszik, a misztikum, a hely, ahova utaznak... A szenvedésből kicsit sok.
Nekem nem kellenének képek, amik megtörik a szöveget, de ez lehet az egyéni hülyeségem is. Én megszoktam, hogy "rendes" (vagyis könyvben kiadott) regényeket olvasok, azokban sem szokott kép lenni. Engem itt is megzavar, felesleges, megtöri az olvasás folytonosságát.
A lényeg kicsit későn kezdődik el, szóval bocsi, de valahol a 3. fejezetnél elvesztettem az érdeklődésem. A leírás érdekesebb, mint a sztori maga. Vagy legalábbis a sztori eleje túlságosan a szenvedésről szól, amit ÉN nem szeretek volna. Sokan biztos igen.
Ok. Egy jó tanács: vagy ne kérj véleményt, vagy ha mégis kérsz és kapsz, akkor köszönd meg, akár tetszik, akár nem. Ne magyarázkodj, és ne köss bele.
Ha csak dicséretet vársz, akkor mondd azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!