Véleményt kérhetnék erről a 2 történetről? Pár napja elkezdtem blogot írni és 2 történetet már írtam de nem tudom eldönteni hogy milyen. Ha elolvasnátok és elmondanátok véleményeteket akkor azt megköszönném.
1.) Nekem tetszik, de van benne 1-2 hiba. És ha nem baj le is írom őket, és azt is, hogy hogyan lenne jobb (szerintem) :)
" Hogy mi?! De hát tudod hogy ma jönnek vacsorára a szüleim. Jaj Richard...egyre sűrűbben van ez. Nem gondolod hogy túl sok időt töltesz a munkáddal? Többet mint a családoddal!! "
* Hogy mi?! De hát tudod, hogy ma jönnek vacsorára a szüleim. Jaj Richard...egyre sűrűbben van ez. Nem gondolod, hogy túl sok időt töltesz a munkáddal? Többet mint a családoddal!
" Mivel az anyjuk pszichológus tudta módszerek kellettek, így azt legalább elbírta érni hogy iskolába elmenjenek. "
* Mivel az anyjuk pszichológus, tudta milyen módszerek kellettek, így legalább azt el tudta érni, hogy iskolába elmenjenek.
Szóval, maga a történet jó, csak van benne néhány helyesírási és fogalmazási hiba. :)
2.) Nekem ez már annyira nem tetszik, de alapvetően jó. Van ebben is néhány fogalmazási hiba (pl. Ne legyenek túl hosszú mondatok, ha mégis akkor használj vesszőket.) :)
a mint előtt is mindig vessző van, az első ezt elfelejtette kijavítani:)
és szerintem mindig csak egy mondatvégi írásjelet használj, tehát egy felkiáltójel, egy kérdőjel. Kivéve "?!" itt, mert így lehet kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!