Mit gondoltok a művemről?
Még csak a negyedik résznél tartok, eddig nem egy bestseller, de kezdésnek jó :D
Ami nekem a legfeltűnőbb hiba (nem zavaró, csak feltűnt), hogy a párbeszédeknél sokszor lehagyod a mondatvégi írásjelet.
Elég spontán az egész, a srác random áthívj a csajt és elmondja neki, hogy vámpír... Kicsit fura. Eltelhetett volna pár nap, hogy jobban megismerjék egymást.
Nem tudom, hogy általánosba jársz e, de ahova én járok ott nem nénizünk meg bácsizunk, tanárnő és tanárúr van :D Lehet, hogy máshol használják még, hogy Mária néni, stb, ez csak saját tapasztalat.
Ugyan ez nem hiba és teljesen elfogadott, de engem valamiért mindig kiráz a hideg a jelen időben írt könyvektől :D
Ne vedd sértésnek, az én kezdő műveim fényévekkel rosszabbak voltak :D
Sok sikert!
Ami nekem a legfeltűnőbb hiba (nem zavaró, csak feltűnt), hogy a párbeszédeknél sokszor lehagyod a mondatvégi írásjelet. - a párbeszédek végére - hacsak nem felkiáltó, kérdő vagy óhajtó mondat - nem teszünk külön írásjelet.
"- Sajnálom, amiért már megint makacskodtam - motyogta Raina, gondosan kerülve Wyatt pillantását."
Hát spontán, mert mondjuk tök random az egész? :D Egy percig nem tervezgetem, mit fogok írni, csak ami eszembe jut. Nem lesz egy remekmű belőle, az biztos, de én inkább szórakoztatni szeretnék. Ha egy mosolyt is csalok valaki arcára vele, akkor már megérte megpróbálni.
Az írásjeleket amúgy jól tettem ki, magyarul így kell!
Új link, ha az előző nem működne, megváltoztattam a címet. Az előző béna volt. Mostantól "Letti ezer árnyalata" lesz. :)
Majdnem helyes, kötőjeleket használsz gondolatjelek helyett. De dicséretesnek tartom, hogy alapvetően tisztában vagy a központozás szabályaival, a kezdő íróknál ez nemigen jellemző! :)
Viszont a történeted céljával nem értek egyet, nincs tervezés, nincs javítás - ez nem regényírás, csak maximum egy vázlat, ha a monitorra hányod, ami jön.
Gyakorlásnak tök jó, de ha már közzéteszed online az írásodat, akkor tiszteld meg az olvasóidat azzal, hogy fektetsz is bele energiát, nem csak ilyen ahogy esik, úgy puffan módon tolod.
Kezdetnek nem rossz egyébként, csak ne korlátozd magad ezzel a karakterszám meg nincs javítás dologgal. Normális leírásokkal, odafigyelőbb fogalmazással nagyon jó is lehet ez. :)
Köszi a biztatást. Jó kifogás sose rossz, de nem tudok a billentyűzetemen gondolatjelet használni, de tudom, hogy az kellene. :) Copy - paste-el meg borzalmas írni, főleg hogy közben találom ki az eseményeket.
Az elírásokat javítgatom majd, de a story nem fog változni, csak azért mert rosszul sikerül valami. :D Igazából kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő alatt, és hogyan tudok megírni egy regényt ilyen formában. Terveznem amúgy sem kell, mert tini regény, 1millió dolog történhet, főleg vámpírokkal, vérfarkasokkal, boszorkákkal, stb. :D :D
De ez szatíra, az egész egy poén. :) Nem kell vészesen komolyan venni. De köszönöm a véleményeket. Kiderül majd, mi lesz ebből.
"nem tudok a billentyűzetemen gondolatjelet használni, de tudom, hogy az kellene. :) Copy - paste-el meg borzalmas írni, főleg hogy közben találom ki az eseményeket.
Az elírásokat javítgatom majd, de a story nem fog változni, csak azért mert rosszul sikerül valami. :D Igazából kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő alatt, és hogyan tudok megírni egy regényt ilyen formában. Terveznem amúgy sem kell, mert tini regény"
Azért ha nem csak magadnak írsz, hanem kirakod, hogy mások is olvashassák, akkor mégiscsak illene igényesebben írni (helyesírásilag is, meg úgy egyáltalán)... Ha már írsz, meg regénynek nevezed...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!