Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szeretnék egy könyvet íri de...

Szeretnék egy könyvet íri de nem tudom, hogy miről. Van ötletetek a témát illetően?

Figyelt kérdés
Sajnos még csak sejtésem sincs róla, hogy egyáltalán miről is írhatnék.. ha valaki tudna ebben segíteni aki már írt ilyet pár hasznos tippel, azt nagyon megköszönném! Pl, hogyan szótagoljam az oldalak közt meg ilyenek. Ja meg a témában leginkább!

2023. febr. 13. 07:17
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

,,...de ki akarja ugyanazt a könyvet századszor is elolvasni csak más nevekkel és helyszínekkel?" Az a baj, hogy viszonylag sokan, a klisék és trope-ok is így alakultak ki.

Igazából nem értem, hogy miért bestsellerre hajtású, az is csoda, ha egy kiadó egyáltalán kiadja (és ez nem rád vonatkozik, vagy az ötletedre), a kiadás gyakran több pénzt visz el, mint hoz. És ha az ötlet meg is van jól kell kivitelezni. Például a te életedben az olvasót azt érdekelni fogja, miért kísérleteztek, min kísérleteztek, mi váltotta ki az állatoknál ezt a hatást? A közelben tartózkodó emberekre miért nem volt hatással? Nem azt mondom, hogy egy új élősködő radioaktív sugárzás hatására létrejött baktériumcsaládot kell kitalálnod, de logikusnak kell lennie.

Miért ölnek gyerekeket? Tudom, mondtam, azért mert őket ,,könnyebb", de mi céljuk vele? Meg is eszik, elássák, vagy csak öldökölni akarnak? Ha az utóbbi, miért nem egymás ellen fordulnak?

Egyébként szerintem ha szövetkeznének, simán egy felnőttet is legyűrnének, illetve egy mókus egymagában egy gyerekkel sem tudna elbánni. És még egy, hogy ölik meg a gyerekeket, ja a felnőttekkel nem boldogulnak? Ezt úgy értem, hogy egy szülő sem hagyná a gyerekét szétmarcangolni. Esetleg ott van az ország összes ovódája és általános iskolája, és a gyerekek pont elkóboroltak?

Bocsánat, nem kötekedni akarok, de ezeket jól át kell gondolnod (nem kell most, de később akkor a szöveget alaposabban kell majd javítani), és te, ha minden igaz, még kezdő vagy. Illetve ügyelj a helyesírásra, például a végül, az rövid ü.

2023. ápr. 18. 18:34
 42/48 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy te egy világhírű bestsellert írj, ami még több tíz múltán is erőteljesen profitálni fog, arra nagyon kicsi az esély.

És hidd el ezzel az ötlettel nem fogod elérni.

2023. ápr. 18. 23:40
 43/48 A kérdező kommentje:
Értem a negatív kritikát is de nem lehet, hogy ez csak a szokásos magyar irigység kondatja veletek?
2023. ápr. 19. 14:16
 44/48 A kérdező kommentje:

41-es

Ez azért nem egy véresen komoly könyv lesz, nem kell minden részletet pontosan elmagyarázni. Egyébként egy őrűlt tudós hangdetonátora a ludas ami olyan ultrafrekvenciás hangot ad ki amit az ember nem érzékel de az állatvilágot teljesen megőrjíti. Nagyvonalakban. De van sok részlet amit nem írok ide mert nem akarok oldalakat pötyögni telefonon. :)

2023. ápr. 19. 14:44
 45/48 anonim ***** válasza:
53%
Én is írtam regényt, mindenki dícsérte, még kiadót is találtam hozzá, de mivel nem ismert a nevem és nem volt pénz a marketingre, így csak szájhagyomány útján terjed és így kevés fogy.
2023. ápr. 20. 18:16
 46/48 A kérdező kommentje:
Jól hangzik! Mi a címe?
2023. ápr. 21. 21:13
 47/48 anonim ***** válasza:
bemész egy könyvesboltba. hány könyv van? hány szerző? közülük hányat ismersz? és nekik kiadták, lefordították a könyveiket. jobban jársz a lottózással
2023. ápr. 22. 07:56
 48/48 anonim ***** válasza:
#40 az írásban ez a jó. bármit megtehetsz
2023. ápr. 22. 08:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!