Szeretnék egy könyvet íri de nem tudom, hogy miről. Van ötletetek a témát illetően?
Ez a szobrászat nem is rossz ötlet! :) Ok, csak viccelek.
21-es neked lehet, hogy igazad lehet. Elsőre jó ötletnek tűnt de most már a vélemények alapján is látom, hogy ugyan megírhatnék egy könyvet de valószínűleg a kutyát sem érdekelné. Akkor meg minek?
Sportolás ügyben, a fröccsentés mellett már nem sok energiám marad ilyesmire . Hazajövök a melóból este 7 óra. Hétvégén meg az erdőben sétálok.
Egy írónak kb. ellenállhatatlan késztetése van arra, hogy írjon, és van mondanivalója, ezt akarja leírni. Te meg - tegyük fel, hogy nem csak trollkodsz - azért akarsz írni egy könyvet, mert szeretnéd ezt elmondani magadról. Egyébként ma már erre is van lehetőség, legalább is külföldön volt, gondolom most is van olyan "tanfolyam", hogy X nap alatt írj egy könyvet. Egy ilyenre befizethetsz és akkor lesz egy könyved. Kérdezd meg a chagpt-t, hogy miről írj, sőt meg is írja helyetted, és már kész is vagy.
De jobb lenne valami olyanra szánni az idődet, ami inkább rólad szól.
Ok. Köszi, hogy foglalkoztok a nyűgömmel. Ma reggel még jó ötletnek tűnt egy ilyen könyv de most már eléggé elbizonytalanodtam.
Gondoltam jó lenne valamivel sok pénzt keresni. Annyi embernek bejön akár valami tök hülyeség is és millomos lesz belőle.
Egy könyv írásával nagyon sok munka van, és ha meg is írtad, egyáltalán nem biztos, hogy eljutsz a kiadásig. Best sellert írni pedig még nehezebb, különösen Magyarország, azoknak se sikerül, évek óta írnak, ihlették együtt.
Nem tudom mit értesz az oldalak közti szótagolás alatt. Word-ben be lehet kapcsolni automatikus elválasztást, az oldal méretet állítsd A4-este vagy A5-ösre, a margót pedig úgy, hogy kényelmes legyen ránézni. De ha egy kiadónak küldöd be, úgyis meglesznek ennek a feltátelei.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, a legnépszerűbbek nyilván a romantikus könvyek, de én pl. a fantasyt szeretem a legjobban.
Nem a téma kitalálása a legnehezebb. Lehet bármilyen fergeteges ötleted, ha a megfogalmazásod sótlan, kezdetleges.
Én pl kitaláltam egy elég egyedinek mondható témát, amiről nem hiszem, sokan írtak volna eddig. A gond az, hogy mivel egy intelligens főhőst kéne szerepeltetni E/1-ben, és rengeteg helyszínt/személyt be kéne mutatni, de főleg az érzelmeket, annyira nehéz elkezdeni, hogy sokszor lehetetlennek tűnik. Három nap alatt sikerült 1000 szót írni, és szerintem még sokáig marad rövidke ez a kis World dokumentum, pedig az összes fejezetről készítettem már jegyzeteket. Sajnos a szókincsem nekem sem a legjobb, és így nehezen hiszem, hogy bármi is lesz belőle a közeljövőben, de azért nem adom fel.
Írhatsz tiniregényt, az valamivel könnyebb (dialógus terén is több a szabadság), és több rá a kereslet. Van már belőle pármillió, de kitalálhatsz hozzá új dolgokat. :) Titkoljon el az egyik szereplőd valamit (betegség, sötét múlt), és megvan az alap. Az is jó, ha először csak pár szereplőt próbálsz kitalálni, akiket szerepeltetni akarsz, és majd kigondolod, pontosan milyen regénybe illenének bele.
Sci-fi és fantasy kb a két legnehezebb műfaj, ami kezdőként nehéz lehet. Sok infógyűjtéssel járhat, és sok-sok leírás is kell beléjük, hogy az olvasó is el tudja képzelni a világot. Ezeket nem ajánlom. Ami még jó lehet, talán egy csavaros krimi? Sokan szeretik a krimiket, és mondjuk a rendőrséges, nyomozós részeket át is lehet ugrani, ha a szereplők a saját kezükbe veszik az irányítást és inkább rájuk összpontosítasz...
Csinálj egyedi dolgokat a szakmádban, és forgalmazd. Vagy Youtube csatornát a fröccsöntésről.
Múltkor láttam méhészt, tök érdekes volt.
"a fröccsentés mellett már nem sok energiám marad ilyesmire . Hazajövök a melóból este 7 óra. Hétvégén meg az erdőben sétálok."
Nekem például, mint hobbiírónak, máris beindult a fantáziám, ahol te, mint főhős, épp a fárasztó/idegölő/unalmas/monoton munka után tartasz hazafelé, egy erdőn keresztül, ahol egymás után felbukkannak az ott lakó állatok, MAJD valami különös dolog történik, és máris átkerül egy másik, varázslatos univerzumba, ahol akár érteni lehet az állatok nyelvét (fantasy), vagy ismeretlen lénnyel találkozol (természetfeletti és/vagy sci-fi), valaki lopakodik utánad, és hirtelen veszélyben érzed magad (krimi/thriller), de kiderül, hogy csak valaki ugyanúgy eltévedt, ahogy te is (ebből lehet kerekíteni akár romantikát), beszélgettek, majd vonzódtok is egymáshoz (maybe sex), aztán felébredsz az ágyban és azt mondod: te jó ég, mennyi mindent összeálmodtam, bárcsak tudnék írni belőle egy könyvet!
((Nemcsak ihletnek kell lennie, hanem változatosan írni, akár menet közben alakítani, és azért ne felejtsük el a helyesírást! Ha már írsz - bárcsak kedvtelésből, magadnak, mert szereted -, azért annyival tiszteld meg az olvasóidat, hogy olvashatóan, élvezhetően, ÉS helyesen írsz.))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!