Mennyire nehéz kiadni könyveket manapság?
Én igazából semmit nem tudok róla, azért kérdem.
Nincs könyvem se (még), de például ha lenne egy 300-400 oldalas kisregényem, hogy tudnám kiadni?
Lenne olyan kiadó, akinek ha elvinném a dokumentumot, az kinyomtatná és ki is rakná a könyvemet, ha kifizetem?
Persze, ha tele lenne helyesírási hibákkal, gondolom nem foglalkoznának vele, de ha már javítottam volna és nem lennének hibák sem.
Köszi a válaszokat.
Ha van pénzed, akkor vannak olyan kiadók, akik kiadják, függetlenül attól, hogy milyen a színvonala.
A kiadó és az üzlet/bolt két különböző ügy. De biztosan arra is meg lehet bízni jó pénzért embereket, hogy elintézzék, hogy üzletben kapható legyen a könyved.
Nem te javítod ki, és nem is te szerkeszted nyomdakészre, hanem az ő partnereik, csapatuk.
Kedves #3, lehet én nem értem a matekodat de 50 könyvet 6000 Ft-ért adnak el az akkor is csak 300 ezer Ft. Ha félmillióba kerül 50 könyv elkészítése ez még így is 200 ezer Ft bukás. Ez azért nem a hozzáértésedet tükrözi sem a könyvkiadáshoz, sem a matekhoz.
Kedves kérdező. Ha van pénzed rá valóban kiadhatsz bármikor könyvet. Elég ha egy kiadótól kérsz rá árajánlatot de soknak a honlapján van árkalkulátor is.
Ha azt szeretnéd, hogy a kiadó önköltségén adja ki a könyved, az már nehezebb dió. Akkor ahhoz tényleg jónak kell lenni és az sem árt ha már valahol jelentek meg előtte írásaid. Persze vannak Pályázatok de azokat is meg kell nyerni többnyire egy kész művel.
Ugy tudom, hogy itthon csak könyvek írásából nem lehet túl jól megélni.
#6 az 500 ezer és a 300 ezer közti árkülönbség túl van már a "közel" szó jelentésén ebben a kontextusban. Nem mindegy az, hogy egy könyvet 6000 vagy 10000 forintért kell eladni ahhoz, hogy egyáltalán nullán legyen a gyártási költsége és akkor még mindig nem tartunk a profitnál. Én nem láttam még a magyar könyvesboltokban olyan 300-400 oldalas regényt ami 10000 forintba vagy annál többé került volna. Lehet pikir volt a válaszom de semmi valóság alapja nincs annak amit mondtál viszont ha nem értesz hozzá ne mondj légből kapott dolgokat a kérdésre mert annak nem sok haszna van.
Milyen érdekes, hogy a legrészletesebb válasz lett leszavazva ami valóban tartalmaz érdemi infót is 😂.
Attól függ. Egy barátom nagyon kis példányszámban adatta ki a könyvét, nem látta sem lektor, sem bétázó, a szerkesztést és a borítót is magának csinálta. A kiadó gyakorlatilag csak kinyomta és könyv alakra kötötte. Ez neki 2018ban 20 ezer forintba fájt. Más kérdés, hogy a könyve azóta sem ismert, sőt én boltok polcán sem láttam soha.
Több példányban, szerkesztéssel, borítótervezéssel, lektorálással, stb-vel több százezres tétel, amit a legtöbb kiadó csak ugy nem fog lenyelni, feltehetően neked kell kifizetni.
8: Akkor nem kiadták, hanem kinyomtatták csak.
Bár még ahhoz is teljesen nonszensz a 20 ezer forint.
Vagy mi volt a kis példányszám? 2 db? :D
De, kiadták. Volt impresszuma, meg utánrendelhető volt a kiadónál.
20 példány készült. Valami spec záradéka volt a szerződésnek, hogy ha véletlenül befut a könyv, akkor a kiadóé a bevétel, cserébe a nagyon olcsó kiadásért. Ezért (is) volt olcsó.
8 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!