Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Aki olvas az művelt?

Aki olvas az művelt?

Figyelt kérdés

Sokszor hallottam, hogy aki olvas az művelt/okosabb. Én majdnem minden nap olvasok, de nem érzem magam műveltnek.

Nyilván azt is hozzá kell tenni, hogy sci-fi, fantasy és kaland regényeket olvasok, de nem hiszem hogy az emberek nagyrésze pl numerikus analízist vagy GPU programozást olvasna szabadidejében. Persze biztos vannak ilyenek, de ez olyan mint a fehér holló.

Akkor mégis mitől műveltebbek/okosabbak, akik olvasnak?

És most tényleg nem hazabeszélek, mert ahogy írtam is előbb, én is rendszeresen olvasok.

2022. nov. 17. 03:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

10-es

Ezt mire érted?

2022. nov. 18. 09:05
 12/18 anonim ***** válasza:
88%
Én szinte csak mások által nehéznek és unalmasnak mondott könyveket olvasok mint például Dosztojevszkij,Tolsztoj és társaik. Szeretem és értem is őket,de amúgy olyan hülye vagyok mint egy tök.
2022. nov. 18. 18:43
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

"10-es Ezt mire érted?"

Azt gondoltam egyértelmű.

Hiába olvas valaki 100 számra könyvet, ha semmilyen érték nem ragad meg benne a művekből.

Ne a könyvek elolvasási darabszámának tudjuk már be a művetséget.

2022. nov. 19. 14:09
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

"Azt gondoltam egyértelmű."

Nem volt az.

Még most sem értem a párhuzamot, de a magyarázatot értem, és részben egyet is értek vele. Bár szerintem, akiben semmi nem ragad meg az olvasásból az nem is olvas 100 számra könyveket.

De mondjuk úgy, hogy a műveltség egy nagyobb halmaz, aminek egyik elengedhetetlen részhalmaza az olvasottság.

Vagy, a rovar- bogár analógia parafrezeálásaként: Nem minden olvasott művelt, de minden művelt olvasott.

2022. nov. 19. 18:58
 15/18 anonim ***** válasza:
Lehet, de attól is függ mit olvasol. Nálam a regények azok amik az érzelmi rész miatt segítenek beépíteni az apró részleteket. Ha visszaszámolom mennyit olvastam vagy olvasok, akkor az én esetemben úgy 500-600 elolvasott könyv után tűnt fel, hogy többnyire hozzá tudok szólni a legtöbb általános köznapi témához úgy, hogy a hallgatóságom felfigyel a szavaimra. De arra már nem emlékszem, hogy pontosan mit és hol olvastam. Így pl idézni semmiből nem tudok.
2023. márc. 11. 18:57
 16/18 A kérdező kommentje:

500-600 könyv?

Hány éves vagy ha szabad megkérdeznem?

Ha évente 15 könyvet olvasol akkor is az 40 év, mire elolvasol 600 könyvet.

2023. márc. 12. 02:51
 17/18 anonim ***** válasza:
((Negyedikben, még a Nagy Indiánkönyvvel, Jack London könyvekkel kezdtem el olvasni. Aztán jött mindenféle téma, és kb egyetem közepéig volt a hobbim. Az utolsó években heti 2-3 könyvet olvastam el. Most vagyok 32.))
2023. márc. 13. 14:14
 18/18 A kérdező kommentje:

2-3 könyv? Az szép, nekem filmből is sok lenne heti három.

Mennyi ideig tart egy könyv?

2023. márc. 13. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!