Aki olvas az művelt?
Sokszor hallottam, hogy aki olvas az művelt/okosabb. Én majdnem minden nap olvasok, de nem érzem magam műveltnek.
Nyilván azt is hozzá kell tenni, hogy sci-fi, fantasy és kaland regényeket olvasok, de nem hiszem hogy az emberek nagyrésze pl numerikus analízist vagy GPU programozást olvasna szabadidejében. Persze biztos vannak ilyenek, de ez olyan mint a fehér holló.
Akkor mégis mitől műveltebbek/okosabbak, akik olvasnak?
És most tényleg nem hazabeszélek, mert ahogy írtam is előbb, én is rendszeresen olvasok.
"10-es Ezt mire érted?"
Azt gondoltam egyértelmű.
Hiába olvas valaki 100 számra könyvet, ha semmilyen érték nem ragad meg benne a művekből.
Ne a könyvek elolvasási darabszámának tudjuk már be a művetséget.
"Azt gondoltam egyértelmű."
Nem volt az.
Még most sem értem a párhuzamot, de a magyarázatot értem, és részben egyet is értek vele. Bár szerintem, akiben semmi nem ragad meg az olvasásból az nem is olvas 100 számra könyveket.
De mondjuk úgy, hogy a műveltség egy nagyobb halmaz, aminek egyik elengedhetetlen részhalmaza az olvasottság.
Vagy, a rovar- bogár analógia parafrezeálásaként: Nem minden olvasott művelt, de minden művelt olvasott.
500-600 könyv?
Hány éves vagy ha szabad megkérdeznem?
Ha évente 15 könyvet olvasol akkor is az 40 év, mire elolvasol 600 könyvet.
2-3 könyv? Az szép, nekem filmből is sok lenne heti három.
Mennyi ideig tart egy könyv?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!